Indiferent ca stai la bloc sau la casa, depozitarea si organizarea lucrurilor ramane o problema care da mari batai de cap. Din fericire, exista o multime de solutii care te pot ajuta sa iti faci viata mai usoara. Pentru astazi, m-am gandit la aranjarea dulapului de haine. Stiu! Ai impresia ca nu poti face mare lucru daca nu ai un dressing cat sufrageria, dar te asigur ca un spatiu bine organizat va parea mult mai mare decat este in realitate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii un dulap de haine ca in reviste!
Compartimenteaza spatiul in functie de piesele vestimentare!
Daca nu gasesti in comert un dulap care sa iti satisfaca exigentele, apeleaza la o firma care face mobilier pe comanda. In felul asta, poti fi sigura ca interiorul va fi compartimentat in functie de nevoile tale. In cazul in care nu dispui de bugetul necesar pentru mobilier nou, poti face modificarile treptat. Analizeaza, in primul rand, ce contine garderoba ta si fa un plan de atac! De exemplu, rafturile se preteaza foarte bine pentru pulovere si tricouri. Incearca sa le faci mai dese, la o distanta de 25-30 de cm. Hainele puse gramada, una peste alta, sunt destul de greu de manevrat. La prima atingere, exista riscul sa ti se rastoarne toata stiva.
Grupeaza hainele in functie de sezon!
Odata cu schimbarea anotimpului, se impune, bineinteles, si reorganizarea dulapului. Piesele vestimentare pe care le folosesti mai des trebuie sa fie la indemana si sa stea cat mai aerisit, astfel incat sa nu fii nevoita sa calci toata ziua. Ce facem insa cu hainele cu sau cu accesoriile de care nu mai avem nevoie, pentru moment? O solutie ar fi sa le depozitam in cutii de lemn, vopsite in culori vesele. Manusile, caciulile, fularele isi vor gasi, in felul acesta locul si nu vor mai aglomera spatiul din dulap.
Un lucru atat de banal, dar atat de folositor! Despartitoarele pentru sertar sunt, din punctul meu de vedere, un accesoriu care nu trebuie sa iti lipseasca din dulap. Lenjeria intima, sosetele, curelele sau esarfele vor fi toate puse la locul lor, in compartimente separate. Ai la dispozitie mai multe variante. Daca pui pret pe aspectul estetic, poti realiza pe comanda astfel de sertare, folosind pal, placaj sau scandura. Cu putina indemanare, poti face chiar tu compartimentele. Exista astfel de despartitoare si in comert. Sunt confectionate dintr-un plastic transparent si sunt ajustabile, in functie de marimea sertarului. Se gaseau, la un moment dat, in Auchan. In magazin, sunt si cutii din panza, special concepute pentru asa ceva. Incearca sa gasesti o dimensiune cat mai apropiata de cea a sertarului. Daca nu iti e teama de improvizatii, incearca sa confectionezi singura despartitoarele dintr-un carton ceva mai rigid, de exemplu din cutii de cereale.
Camasile, rochiile, bluzele vaporoase stau excelent pe umeras, asa ca daca spatiul ti-o permite, opteaza pentru o bara ceva mai mare. In cazul unui dulap inalt, poti imparti spatiul in doua, pe inaltime. In felul asta, vei castiga mai mult loc de depozitare. Incearca totusi sa nu inghesui umerasele. Hainele trebuie sa respire si sa nu se sifoneze.
Am vazut sistemul asta numai in cazul mobilierului de bucatarie, dar este o idee foarte buna si pentru dulapul de haine. Un astfel de sertar te va ajuta sa iti depozitezi gentile, fara ca ele sa isi piarda forma sau sa se deterioreze.
Gandeste un spatiu si pentru depozitarea pantofilor. Incaltamintea care nu mai e de sezon poate sta foarte bine in dulap.
Ai vazut acele umerase imbracate in material textil? Sunt extraordinare pentru hainele confectionate din voaluri, matasuri sau texturi pretentioase, care au tendinta sa se agate. Si in acest caz, poti opta pentru varianta comoda, adica sa le cumperi direct din magazin sau le poti face tu, daca ai rabdare sa bricolezi. Mie imi plac foarte mult cele din in, dar nu imi displac nici umerasele imbracate in material cu imprimeuri florale. Mi se pare ca dau o nota de feminitate.
Daca rafturile sunt ceva mai late, poti utiliza spatiul ramas pentru a depozita diverse cutii cu maruntisuri.
Husele pentru costume si sacouri protejeaza tesatura de praf sau de par de animale. Cei care au in casa un prieten necuvantator stiu foarte bine cat de greu se indeparteaza urmele de afectiune de pe haine. Majoritatea huselor de protectie sunt confectionate din plastic, insa mult mai eficiente sunt cele din panza, pentru ca permit tesaturilor sa respire.
Cauta umerase speciale pentru esarfe si cravate. Agatate, vor ocupa mai putin spatiu.
No Comments