Fermă restaurată cu bun gust în sudul Spaniei

O vacanţă eternă. Asta pare să promită ţinuturile mângâiate de soarele mediteranean din sudul Spaniei. Portocalii, rozmarinul în floare şi tonurile de alb şi turcoaz au convins un tânăr cuplu de ruşi să se stabilească aici. Sătui de lungile ierni de la Moscova, Vera şi Alexei şi-au cumpărat o fermă undeva, nu departe de Malaga, la Huerta de San Jose. “A fost ca şi cum aş fi intrat în paradis. De o parte şi de alta a cărării care duce spre fermă ne aşteptau, ca şi acum portocali, ale căror fructe străluceau în soarele de decembrie. Fantastic!”, îşi aminteşte Vera. Nu a uitat nici de primele momente în care a văzut casa cu minunatele sale obloane turcoaz.

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul Spaniei

“A fost ca şi cum, pentru câteva secunde, m-aş fi întors acasă, în Rusia. Seamănă foarte mult cu dacha, casa de vară din ţara mea. Plantele aromatice care cresc în grădină mi-au adus însă aminte cât de aproape  suntem de Marea Mediterană”, rememorează Alexei primele momente petrecute la Huerta de San Jose.

Fabrika de Case - Ferma restuarata in sudul Spaniei

De fapt, întreaga fermă respiră un puternic aer mediteranean. Fermecătorul pavilion pentru oaspeţi, turnul de clopot specific caselor iberice din regiune şi grădina cu pomi fructiferi şi piscină i-au făcut pe cei doi soţi să se îndrăgostească iremediabil de aceste locuri. „Viaţa aici are un alt tempo, faţă de ce am trăit în Rusia. Ne place foarte mult să primim oaspeţi, să fim alături de prieteni. Să putem mânca în aer liber, pe verandă, tot timpul anului. Mă bucur foarte mult atunci când suntem înconjuraţi de amici, când ascult râsul celor două fete ce se distrează la piscină. Este încântător să te plimbi prin fermă și să ai grijă de lămâi şi clementini”, povesteşte Vera, relaxându-se într-unul din scaunele ce se află în salonul luminos al casei.

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul Spaniei

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul Spaniei

Ferma a fost renovată cu foarte mult bun gust și inspirație de Vanda Jewes, decorator și arhitect, care și-a pus foarte apăsat amprenta asupra locului. Fostă proprietară, Vanda este artizanul transformării pe care a suferit-o întreaga fermă. O parte a casei este nouă fiind de fapt o extindere. Arhitecta a ales toate materialele și finisajele pentru a obține acea atmosferă specială. Vanda a pornit de la ideea că trei stiluri mediteraneene pot coexista în același spațiu. Așa că formele casei și culorile folosite lasă impresia că se găsește undeva între Toscana și Provence, cu toate că grădina și piscina te duc cu gândul mai mult către Andaluzia. În decorarea casei, Vanda a implementat gusturile sale rafinate, combinând piesele franțuzești cu mobila antichizată, puse în evidență de podeaua de teracotă și fierul forjat vopsit în alb.

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul Spaniei

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiCea mai mare parte a mobilierului este veche și valoroasă, chiar dacă, spre exemplu, pentru mobila de bucătărie s-a făcut comandă.

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul Spaniei

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiFabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiFabrika de Case - Ferma restuarata in sudul SpanieiVanda a dat o tușă personală pentru că a fost în favoarea personalizării casei cu tehnici de pictură decorativă sau diferite materiale.

Fabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiFabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiFabrika de Case - Ferma restaurata in sudul SpanieiHeloisa Malaga a pictat cu multă grijă și dăruire panourile din lemn ce îmbracă pe jumătate pereții holului de intrare. În general s-a păstrat aspectul de vechi pentru uși, oferind impresia unei călătorii în timp.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply