Visul ei dintotdeauna a fost să aibă o casă în copac, un mic refugiu ascuns printre crengile puternice ale celui mai bătrân arbore de pe proprietate. Deşi nu mai este la vârsta copilăriei, bloggeriţa Lynne Knowlton şi-a propus să se joace un pic.
“Îmi amintește de copilărie. Atunci îmi doream atât de mult să am o ascunzătoare secretă, care să fie doar a mea”, mărturiseşte ea. Această nostalgie, combinată cu dorinţa de a avea o casă neobişnuită, într-un copac, complet mobilată, aşa cum văzuseră la un prieten, i-a inspirat pe Lynne și pe soțul ei, Michael, care trăiesc în Durham, Ontario. “Am vrut să creăm un paradis pe proprietatea noastră de 100 de acri, un loc pentru noi unde să ne relaxăm alături de cei patru copii şi, totodată, să o închiriem pentru oaspeţi”, spune Lynne.
Probabil că această căsuţă ar fi rămas doar la stadiul de vis dacă nu ar fi intervenit un caz de forţă majoră. „O tornadă a lovit orașul nostru în 2009 și am cumpărat tot ceea ce a rămas dintr-un hambar distrus de furtună. Acesta a fost un impuls pentru noi să începem să construim”, afirmă Michael.
Cuplul a stabilit că locul ideal pentru proiectul lor este o mică pădure aflată la o aruncătură de băț de casa lor. „Este aproape de piscina noastră, pe care oaspeții pot, bineînţeles, să o folosească, dar parțial ascunsă printre copaci”, spune Lynne. Pentru a amenaja acest refugiu, au apelat la vechiul lor prieten, Chris Wilkes. El a pornit proiectul, ce s-a întins pe parcursul a patru ani, în 2010, folosind panouri recuperate de la vechiul hambar. N-a fost deloc simplu să construiască această structură capricioasă, de 20 de metri pătrați, situată la 3 metri deasupra solului.
Interiorul său minunat include o zonă de living, o chicinetă, precum și un dormitor. Există, de asemenea, separate, şi o baie de 10 metri pătrați, pe care Lynne o numeşte „latrina”. A fost construită în 2014 și oferă facilități complete, inclusiv o cabină de duș. Materialele salvate şi restaurate din vechiul hambar, păstrând patina timpului, au dat direcția decorului.
„Am decis să păstrăm frumusețea naturală a bârnei ca punct principal și să accentuăm cu alb”, spune Lynne. „Este un spaţiu confortabil și curat. Majoritatea oaspeților admiră toate detaliile decorative”.
Acelaşi design visător răzbate şi dincolo de interiorul căsuţei. „Am decorat zona de sub copac ca pe un loc de luat masa în aer liber. Există şi un hamac și un leagăn în apropiere. De altfel, un hamac foarte confortabil am aşezat şi pe puntea căsuţei, iar priveliştile sunt minunate”, spune ea. Proprietarii nu ascund că hamacul de pe verandă este locul cel mai vânat din casă. “Este minunat pentru că poţi să te bucuri de împrejurimi, pur și simplu toată ziua”, spune Lynne.
În chicinetă, detaliile decorative, precum blatul sau dulapurile din lemn recuperat, dau un plus de autenticitate. Fiind o locuinţă de mici dimensiuni, proprietarii au încercat să găsească soluţii pentru a maximiza capacitatea de stocare. Aşa au apărut rafturile deschise din insulă, acolo unde pot fi aşezate chiar şi aparatele mai mici.
Camera de zi reflectă exact dorinţa lui Lynne de a combina lemnul natural cu accente de alb. Accesoriile achiziţionate din magazinele de antichități dau o tuşă finală spațiului, menținând aspectul rustic.
O avidă călătoare, bloggeriţa a petrecut mult timp în Bali, acolo unde a găsit şi această minunată balustradă ce delimitează acum dormitorul de la loft. Lucrată manual, ea a servit ca poartă de intrare pe o proprietate din insulă.
Zona bucătăriei este accesibilă atât din interior, cât și din exterior. Blatul este fabricat din cherestea recuperată și este un loc numai bun pentru a servi băuturi și pentru a admira peisajul.
Lămpile pandantiv, mobilierul shabby chic și draperia răcoroasă transformă spațiul de sub copac într-o zonă perfectă pentru luat masa în aer liber.
Style at home
No Comments