Vacanță la … cub, un concept inedit în turismul românesc

Dacă deții un teren pe care vrei să îl valorifici din punct de vedere turistic, te sfătuiesc să iei în calcul conceptul propus de RentaKub, și anume cochetele căsuțe din lemn, ce pot fi închiriate familiilor care își doresc o vacanță ceva mai altfel. Cum a pornit ideea? Din dorința de a aduce pe piață ceva nou și de a oferi maximum de confort celor care visează la un concediu în care să se simtă răsfățați, fără a se lovi însă de constrângerile unui hotel, fie el de 4 sau de 5 stele.

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

Construcțiile sunt făcute de EcoKit, unul dintre cei mai cunoscuți producători de case de lemn de la noi și combină materiale de foarte bună calitate cu tehnologii moderne care asigură un confort sporit. Dacă te-ai uitat pe fotografii, o să vezi că o astfel de casă este ideală pentru o vacanță cu familia, pentru că este compactă, dar surprinzător de confortabilă.

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

Kubul, cum este prezentat de cei de la EcoKit, nu trebuie confundat cu o căsuță de camping. Este un spațiu pe care îl poți folosi în orice anotimp al anului și asta pentru că izolația și grosimea peretului sunt la fel ca într-o locuință permanentă.

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

Kub 32 – Cubul lui Michael, Bacău

În momentul de față, există două modele de Kub: primul, un studio de 32 mp, cu o terasă generoasă de aproximativ 9 mp, și, mai nou, varianta Kub45, cu o suprafață mai mare ce cuprinde living, dormitor, bucătărie open space, baie și terasă.

Kub 45

”Ideea noastră a fost să propunem o rețea de turism diferită de cea convențională, în care oamenii să se simtă ca într-o casă de vacanță pe care o împart cu prietenii sau cu familia. Este o modalitate de a fi în mijlocul naturii, fără să sacrifici partea de confort, pentru că aceste căsuțe oferă condițiile unui hotel de lux, prin finisajele și materialele folosite”, explică Costi Zărnescu, omul care se află în spatele conceptului RentaKub.

Kub 45

”Căsuțele au fost gândite, mai ales, în ideea de a fi valorificate din punct de vedere turistic. Este și motivul pentru care am propus ideea RentaKub, adică o rețea națională de căsuțe de lemn, oferite spre închiriere. Deocamdată, suntem la început”, mai spune Costi Zărnescu.

Kub 45

Avantajul unei astfel de case este prețul atractiv și faptul că investiția poate fi amortizată în circa trei ani, în funcție de tariful practicat și de numărul de zile în care este închiriată. Prețul de achiziție este mai mic, dacă înscrii casa în rețeaua RentaKub.

Primul model de Kub, cu suprafața de 32 de mp, dispune de living, bucătărie, baie și terasă. Patul dublu și canapeaua extensibilă fac ca spațiul să asigure tot confortul pentru o familie cu doi copii. Prețul de achiziție este de 19.992 euro, cu TVA inclus, dacă te înscrii în rețeaua RentaKub. De asemenea, ai posibilitatea să cumperi căsuța la cheie, cu tot cu mobilier și electrocasnice, iar costul final ajunge undeva la 22.729 de euro.

Kub 45

Cei care vor să cumpere o astfel de casă pentru uz personal vor achita 23.443 de euro, respectiv 26.180 de euro pentru varianta cu mobilier și electrocasnice incluse.

Mi se pare nemaipomenită ideea acestor căsuțe, dar și întregul concept dezvoltat în jurul lor. Din punctul meu de vedere, RentaKub are toate șansele de reușită, mai ales că propune un tip de turism altfel decât cel cu care am fost obișnuiți.

Kub 45

Mai multe amănunte despre Kub-urile făcute de cei de la Eco Kit găsești pe site-ul www.case-de-lemn.com sau pe rentakub.com.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply