Vacanță de vis, pentru toată familia, la Pastel Chalet în Vama Buzăului

Visezi la o vacanță relaxantă, cu întreaga familie, în care cei mici să fie în centrul atenției, dar, cu toate astea, să rămână timp și pentru tine? Ei bine, se poate la Pastel Chalet, o pensiune cochetă din Vama Buzăului, așezată într-un peisaj de basm, undeva la marginea rezervației naturale a Munților Ciucaș. Proprietarii, Enisa și Bogdan, au îndrăgit atât de tare zona, încât au trecut peste toate greutățile pentru a-și transforma în realitate visul de a avea o pensiune în care oamenii să se deconecteze şi să petreacă timp de calitate împreună cu copiii, prieteni sau persoane dragi.

Proiectul era început în proporție de 15% în 2013 când l-au preluat de la un investitor și după doi ani de muncă au putut să primească primii turiști. Pe lângă construcția în sine a pensiunii, realizată după proiectul arhitectului Gabriel Henegar, marea provocare a fost asigurarea, pe cont propriu, a tuturor utilităților, pentru că în zonă nu exista nici curent electric, nici apă, nici canalizare. Câteodată nici semnal la telefon. ”Am trecut peste toate dificultățile, pentru că zona este, într-adevăr, foarte frumoasă”, spune Enisa. ”Soțul meu și-a dorit mult o pensiune într-un loc retras, liniștit, unde oamenii să poată veni cu întreaga familie, un loc în care să își încarce bateriile și să se deconecteze total de viața lor de zi de zi”.

Pentru amenajarea interiorului, au apelat la designerul Marinela Filip care a reușit să aducă originalitate și bun gust în fiecare încăpere a pensiunii.

Culori pastelate, imprimeuri florale vesele, mobilier realizat pe comandă de Rotechim, toate aceste elemente creează un tablou al eleganței. Fiecare cameră are o poveste proprie, însă constanta rămâne grija pentru detaliu, vizibilă la tot pasul.

”Am colaborat extraordinar cu Enisa și Bogdan. Toți clienții mei sunt oameni deosebiți”, spune designerul Marinela Filip. ”Am încercat să inserez în amenajare elemente specifice zonei. Avem mobilierul pictat, câteva obiecte artizanale. Există și camere care se abat de la tematică, în care accentul cade pe culoare, finisaje, țesături. Foarte importantă a fost și colaborarea cu arhitectul Gabriel Henegar. E nevoie de muncă de echipă ca lucrurile să meargă”, explică designerul.

Foarte colorate sunt băile, cu plăci de mozaic, atent încadrate și mobilier pictat.

Aceleași plăci au fost folosite și pentru finisarea contratreptelor, iar efectul este nemaipomenit!

De ce este atât de special Pastel Chalet? În primul rând, pentru că zona în care se află este una de vis și te rupe complet de agitația în care trăim zilnic. În al doilea rând, pentru că este un proiect în care s-a investit foarte mult suflet, iar asta se vede din implicarea permanentă a proprietarilor și grija pentru fiecare om care le trece pragul.  Și nu în ultimul rând, pentru că este unul dintre puținele locuri în care te poți simți bine și tu, dar și cei mici. Există o mulțime de activități și tabere tematice în care pot participa deopotrivă copiii și părinții.

Piticii au parte de cele mai interesante experiențe, de la workshopuri culinare, până la picturi pe materiale textile, plimbări cu sania sau cu trăsura trasă de cai.

”Am format o echipă de profesioniști cu care lucrăm. Avem un ghid, avem un artist din București și un psiholog din Brașov. Împreună cu ei organizăm ateliere pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Se lucrează în echipă. Avem ateliere de creație, împreună cu artistul Alice Bîrcă, ateliere de dezvoltare personală, împreună cu doamna psiholog Anda Găvenea. Organizăm apoi, împreună cu ghidul nostru, domnul Comăniță, activități în aer liber în funcție de sezon: concursuri cu bărcuțe pe pârâu, construim adăposturi în natură, învățăm să facem foc de tabără, învățăm să aprindem focul fără chibrituri, facem drumeții, aflăm poveștile din zonă, poveștile pădurii, ne bucurăm de natură”, spune Enisa.

Dacă te tentează o astfel de experienţă, poți face rezervare la contact@pastelchalet.ro. Pe site-ul www.pastelchalet.ro găsești prezentarea pensiunii, informații despre tarife și date disponibile pentru cazare, dar și indicații ca să ajungi.

Eu zic că merită să zăbovești puțin aici.

Fotografii Andreea Pașca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply