Unde așezăm televizorul din sufragerie?

Nu știu dacă ai observat, dar în majoritatea caselor prezentate în diverse reviste de amenajări interioare, televizorul apare foarte rar în fotografii. Lucru greu de înțeles într-o țară ca România în care consumul de televiziune este mult peste media obișnuită. Nu vreau să intru în dezbateri sociologice, pentru că știm foarte bine de ce suntem în situația asta. TV-ul e, până la urmă, cea mai ieftină modalitate de distracție, așa că nu-mi imaginez că lucrurile se vor schimba foarte curând. Dar nu despre asta voiam să-ți vorbesc, ci despre felul în care integrăm televizorul  într-o amenajare interioară. De ce să nu recunoaștem, nu este un obiect tocmai chipeș, mai ales dacă vorbim despre modelul clasic, cu tub sau despre plasma modernă, cu diagonală de doi metri. Am început, așadar, să caut pe net imagini cu livinguri în care există televizor, să văd cum au procedat alții. Iată ce am găsit!

Deasupra șemineului

Este, probabil, cea mai răspândită idee pe care am găsit-o în online. Ce-i drept, însă, nu prea e aplicabilă la noi pentru că șemineul nu este așa o piesă pe care să o găsești în toate casele. Aici ține mult și de felul în care este amenajat interiorul, dacă stilul este unul clasic sau dimpotrivă, unul minimalist. De exemplu, mie mi se pare că televizorul nu arată tocmai în regulă într-un decor elegant, așa că cel mai probabil, aș găsi o soluție ca să-l maschez. Bineînțeles, asta e doar părerea mea. 🙂

Iarăși, dimensiunea șemineului este importantă. În funcție de asta ar trebui ales și televizorul.  Nu în ultimul rând, te sfătuiesc să ai grijă cu cablurile! Orice fir lăsat la vedere este un dezastru din punct de vedere  estetic.  Gândește-te de la început unde vrei să așezi televizorul și cheamă pe cineva să se ocupe de partea tehnică.

În bibliotecă

Altă variantă ar fi mobilierul care să aibă loc special pentru televizor. Există variante de-a gata în magazinele de specialitate, dar mi se pare mai firesc să faci câteva rafturi pe comandă. Sunt mai ușor de personalizat și poți să alegi exact stilul care ți se potrivește.

Într-un living clasic, cel mai bine ar merge o bibliotecă tradițională, chiar și cu câteva dulapuri închise, în partea de jos, pe care să le folosești ca zone de depozitare. Dar, la fel de bine, poți alege un stil mai actual, cu mici influențe industriale. Este o tendință încă la modă, foarte potrivită mai ales în locuințele din mediul urban.

Televizorul pe un perete numai al lui

Dacă ești iubitor de filme (așa ca mine), sunt sigură că o să îți dorești un televizor cu diagonala cât mai mare care să îți dea senzația că te afli într-o sală de cinematograf. Așa văd eu lucrurile, cel puțin. Nu-mi place să mă uit la filme pe telefon sau pe tabletă. Nu mă atrage nici măcar ideea videoproiectorului. Un televizor mare însă e destul de greu de integrat în amenajare, așa că n-ar strica să iei în calcul varianta unui perete numai al lui. Eventual, poți să mai adaugi în schemă un corp minimalist sau un șemineu modern.

Foarte importantă este și textura, asta ca să nu te trezești cu un perete gol, pe care stă agățat un dreptunghi imens. La ce mă refer, concret? În principiu, la finisajele folosite. Poți să îmbraci peretele respectiv în lambriuri sau în cărămidă aparentă, poți să-l vopsești într-o culoare dramatică sau să aplici un strat de microciment. De fapt, toată ideea e să dai viață zonei respective.

”Camuflat” atent

Un televizor de mici dimenisiuni poate fi mascat ingenios dacă este înconjurat de diverse postere sau lucrări de artă. În felul ăsta, ar părea că face parte dintr-o mini galerie.

Există și televizoare care îți dau opțiunea să alegi o fotografie ce rămâne afișată chiar și atunci când dispozitivul e stins. De ce să te mint, modelul ăsta e visul oricărei femei, dar costă destul de mult, în jur de 15.000 de lei. Poți, bineînțeles, să ascunzi complet televizorul dacă nu vrei să-l ții la vedere. Sunt o grămadă de soluții pe care le poți încerca: de la tablouri pliabile, până la uși culisante de lemn.

Sper că ți-au fost utile sfaturile și, cine știe, poate le iei în calcul la următoarea renovare! Tu unde îți ții televizorul din sufragerie?

Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply