Un interior definit de lumina naturală

Află povestea unei mansarde definită în ansamblu de lumină naturală, confort și camere spațioase, perfectă pentru o tânără familie care tocmai s-a mărit.

Tema acestei renovări din Brno a fost clară de la început: proprietarii știau că își doresc mai mult spațiu și mai multă lumina naturală. Aceștia locuiau inițial în același imobil, într-un apartament de 50 mp, însă după ce familia lor s-a mărit și-au dat seama că au nevoie de mai mult spațiu. Soluția cea mai la îndemână? Era chiar sub ochii lor. Sau mai bine spus, deasupra tavanului. Au achiziționat și podul, care era într-o stare foarte proastă, iar proiectul unei mansarde luminoase și spațioase, numai bună de locuit a început să se contureze de la sine.

Lucrările, care au durat câteva luni bune și s-au desfășurat sub îndrumarea arh. ing. Radek Sedlacek, au presupus în primul rând crearea unei structuri noi, prin înlocuirea completă a acoperișului și a grinzilor, prea vechi și prea deteriorate pentru a mai putea fi salvate, și izolarea optimă, prin materiale de ultimă generație care ajută la păstrarea căldurii la interior pe timpul iernii și previn formarea condensului. Faptul că proiectul de amenajare s-a dezvoltat odată cu cel de arhitectură, a fost un avantaj: spațiile nou create au fost de la început reunite sub aceeași funcțiune, formă și concept. Astfel, încă de la intrare, mansarda este percepută ca un întreg unde lumina, materialele naturale și culorile calde conectează întreg spațiul.

“Soția mea iubește lumina naturală și spațiile aerisite. Acolo unde proiectantul ne-a recomandat inițial o fereastră de mansardă, ea a insistat să punem două. Așa am ajuns ca în camera copiilor să avem două ferestre de mansardă, iar în spațiul bucătăriei chiar trei. Iar rezultatele sunt vizibile: avem lumină naturală peste tot”, spune zâmbind proprietarul. Mansarda luminoasă, cu spații fluide și coerente este acum spațiul perfect pentru tânăra familie din Brno.

Pe lângă faptul că ferestrele de mansardă VELUX le asigură cantitatea necesară de lumină naturală, acestea vin cu o serie de alte beneficii pentru întreaga familie:

  • Sunt echipate cu materiale izolatoare de ultimă generație VELUX ThermoTechnology™, iar beneficiarii se bucură de un climat interior confortabil.
  • Clapetele și fantele de ventilare le permit acestora să aerisească încăperile cu ferestrele închise pe timpul verii.
  • Se curăță ușor și sunt foarte rezistente la intemperii, nu au nevoie de întreținere suplimentară.
  • Pot fi accesorizate foarte ușor cu plase împotriva insectelor, jaluzele sau rulouri pentru un efect de întunecare sau filtrare a luminii.

ferestre mansarda Velux

Pentru că prezența luminii naturale a fost cerința de bază a beneficiarilor și pilonul în jurul căruia a fost renovat podul, arhitectul a trebuit să vină cu o serie de soluții inclusiv pentru zonele unde în mod tradițional lumina naturală nu poate pătrunde, cum ar fi holul care străbate toată mansarda. “În timpul renovărilor a apărut întrebarea dacă holul care străbate practic tot apartamentul nu va fi întunecat. Și atunci arhitectul a venit cu propunerea de a folosi tunelurile solare VELUX, cu ajutorul cărora am adus lumina naturală pe hol, dar și în baie, acolo unde nu aveam pereți exteriori”, mai spune proprietarul.

living mansarda Velux

balcon mansarda Velux

Mansarda cea nouă se înscrie cu eleganță în peisajul urban al orașului Brno și le oferă proprietarilor ei tot ce și-au dorit: lumină naturală și spațiu. Mai multă inspirație pe velux.ro și pe facebook.com/VELUX

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share