Cu imaginaţie şi viziune, orice apartament, chiar şi unul de dimensiuni reduse, de doar 45 de metri pătraţi, poate fi transformat într-o casă modernă cu spaţii confortabile.
A fost dragoste la prima vedere, încă din momentul în care echipa de designeri a intrat pe uşa acestui apartament din Spania. De la bun început i-au văzut potenţialul și au acceptat fără prea multe discuții cele două condiţii de bază puse de proprietari: să-l transforme într-un cămin primitor şi luminos. Înainte de toate, cei care s-au ocupat de renovare au studiat cu atenţie fiecare spaţiu şi au realizat o infografie pentru a estima ce materiale şi finisaje vor fi utilizate. Soluţia optimă pentru a aproxima rezultatul final…. Sau cel puţin aşa credeau. Pentru că în momentul în care au început să spargă pereţii despărţitori şi tavanele false au avut parte de o uriaşă surpriză. Şi-au dat seama că au câştigat patru metri în înălţime ceea ce i-a făcut să reconsidere întregul plan și să urmărească altfel modul în care să amenajeze mobilierul.
Locuința, de numai 45 de metri pătraţi dispune de o cameră de zi, un living şi bucătarie, un dormitor, baie și terasă. În plus, profitând de cei patru metri înălţime a fost amenajat, suprapus, un fel de mini-mansardă deschisă, ce este folosită pe post de dormitor. Fiind vorba de un apartament de mici dimensiuni, câteva direcţii au fost din start foarte clar trasate: spații deschise, linii simple, culori neutre, completate însă de tonuri calde pentru a evita senzaţia de prea rece.
Un alt truc la care a apelat echipa de designeri, a fost acela de a oferi o continuitate vizuală locuinţei prin folosirea nuanţelor de alb nu doar în cazul pereţilor, ci şi a mobilierului şi a tapiţeriei. De asemenea, în toată casa podeaua este realizată din parchet laminat.
Pentru a crea senzaţia de spaţiu mai mare, trecerea din living în salon se face pe neobservate. În acest sens, se folosesc aceleaşi criterii decorative (de la stil până la paleta de culori) în cele două camere. Şi mascarea electrocasnicelor folosind finisaje identice cu mobilierul este o soluție, astfel încât acestea să nu se rupă uniformitatea celor două încăperi. Și mai potrivite s-au dovedit în acest caz electrocasnicele încorporate care, foarte ușor, au fost pitite în spatele unor uși având același design precum dulapurile. Același spațiu, aceleași materiale! A fost principiul după care s-au ghidat proprietarii și echipa de designeri, pornind de la pereți și până la podele.
În living, albul este culoarea dominantă, însă pentru a sparge monotonia s-au adăugat mici pete de culoare, date de pernuțele de pe canapea și fotoliul puf, în carouri, sau de covorul gri. Pentru un decor șic și elegant sunt folosite și accente de auriu care, la fel ca nuanțele de bronz, cupru și alamă, sunt la modă.
Camera de zi, zona dining și bucătăria comunică între ele, oferind o senzație de spațiu și confort sporit. Acest lucru se întâmplă și grație modului în care a fost așezat mobilierul, astfel încât să nu încarce prea mult încăperile.
Înălțimea plafoanelor a permis amenajarea unui mic dormitor deschis, chiar deasupra băii. Masa, pe lângă faptul că este una de mici dimensiuni, este însoțită de scaune din aceeași colecție pentru a crea un mediu armonios, o uniformitate vizuală care sporește senzația de spațialitate.
Holul de la intrarea în acest apartament este exemplul perfect de cum poate fi amenajat un spațiu, oricât de mic, astfel încât să devină funcțional.
În apropiere se află și un șemineu pe bioetanol, cea mai nouă găselniță în materie. Pe lângă faptul că oferă suficientă căldură în living, este și un excelent element de decor. Mai mult decât atât, nu necesită instalare specială.
Cărămida expusă dă o notă foarte specială dormitorului matrimonial.
Iar atunci când este combinată cu lenjeria de pat în nuanțe de alb și gri și cu lemnul natural, decorul capătă un aer foarte proaspăt, contemporan.
Baia este luminoasă. Și aici designerul de interior a mers pe alb, combinat însă cu plăci ceramice de culoare mai închisă, pentru a crea un contrast. Sub chiuvetă a fost plasat un corp de mobilier alb, suspendat. Dușul, situat într-un colț al băii, este închis în sticlă și, pentru un acces facil, s-a optat pentru uși glisante.
Chiuveta și toaleta au fost plasate pe peretele opus ușii.
Dacă ești suficient de norocos să ai o terasă în aer liber, lasă-te înconjurat de natură! Pune plante și flori în diferite tipuri de ghivece și alege mobilierul practic, în concordanță cu spațiul.
Micasa
No Comments