Un apartament micuţ, dar plin de culoare în inima Moscovei

Se vede treaba că până şi un apartament de bloc, cam de dimensiunile celor construite la noi în perioada comunistă, poate fi transformat într-un mic “palat” modern şi confortabil, dacă designerul are imaginaţie, iar proprietarul dă dovadă de răbdare. De fiecare dată înainte  de a porni un proiect – în acest caz, un apartament cu patru camere la Moscova  – designerul  Maria Solovyova-Sosnovik are grijă să ia în calcul toate amănuntele. Nu doar sugestiile proprietarului legate de cum ar dori să arate spaţiul, ci şi pasiunile sau locurile preferate de călătorie. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Sonyei, femeie de afaceri şi mamă a doi copii, persoană foarte activă, având ca hobby-uri scufundările, dansul şi călătoriile, mai ales în America Latină.

Apartamentul are o cameră de zi, bucătărie, dormitorul matrimonial, camere separate pentru copii, o baie, precum și o mulțime de spaţii de depozitare, atât în camere, cât și în hol. În amenajarea fiecărei încăperi s-a pus mult accent pe folosirea inteligentă a tuturor spațiilor avute la dispoziție.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaChiar dacă în timpul lucrărilor de reparație au apărut tot felul de obstacole, tocmai din cauza suprafeței mici a locuinței, rezultatul este unul încântător. Iar detaliile fac toți banii.

Combinațiile de culori sunt cu adevărat spectaculoase. Mai rar vezi o ușă de intrare a unui apartament de culoare turcoaz.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia Apoi, în holul principal proprietara a optat pentru clasica podea tip tablă de șah. Și felul în care au fost decorați pereții surprinde. Pe de-o parte a fost ales un tapet, cu schițe ale unor zgârie-nori, în nuanțe de negru, alb și gri, pe de altă parte, pentru a păstra o simetrie, în celălalt capăt al holului, opus ușii de la intrare, peretele a fost vopsit în turcoaz. Foarte discret, în hol și-au făcut loc spații de depozitare generoase. De efect este taburetele de culoare galben ale cărui picioare sunt foarte simpatice.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

Fabrika de Case - Apartament in RusiaCamera de zi nu este foarte spațioasă, având cam aceleași dimensiuni ca ale dormitoarelor. Alegerile făcute în amenajarea încăperii au transformat-o însă cu totul.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaFabrika de Case - Apartament in RusiaPeretele ce încadrează fereastra a fost îmbrăcat cu tapet, iar de la distanță se aseamănă cu rafturile unei biblioteci.  Pentru a sparge monotonia cromatică, designerul de interior a ales un fotoliu retro de culoare galben și un taburet cubic, într-o nuanţă veselă de turcoaz.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaDouă uși albe de sticlă delimitează bucătăria de zona de living.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

Bucătăria este foarte colorată, iar turcoazul devine nuanța dominantă, fiind combinat cu mobila de culoare alb și pete de galben.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaCa și pe hol, podeaua este una tip tablă de șah.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

În dormitorul principal designerul a ales un tapet lila cu discrete motive florale, în timp ce tăblia patului este de culoare galben.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

Fabrika de Case - Apartament in Rusia Foarte interesant și atractiv este corpul de iluminat, un glob de sticlă ce pare alcătuit dintr-o mulțime de mici sfere. Familia deține o colecție minunată de picturi, una dintre lucrările de artă fiind o acuarelă ce poartă semnătura lui Anatoli Zverev. Aceasta decorează peretele dormitorului și este vizibilă încă de la intrarea în apartament.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

Baia respectă același stil modern și propune un nou joc de nuanțe, cu griul și albul în rolurile principale.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaFoarte expresiv este peretele din dreptul căzii, o adevărată explozie de culoare și modele, ce amintesc de călătoriile propritarei în America Latină.

Fabrika de Case - Apartament in RusiaFabrika de Case - Apartament in RusiaÎntregul mobilier  a fost lucrat pe comadă într-un atelier de tâmplărie, fiind realizat după schițele designerului. În dormitorul fiului său, proprietara a ales o canapea, care pe timp de noapte se transformă în pat, în timp ce pentru fiica sa patul dispune de iluminare încorporată.

Fabrika de Case - Apartament in Rusia

Fabrika de Case - Apartament in RusiaFabrika de Case - Apartament in RusiaFabrika de Case - Apartament in RusiaThe village

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply