Un apartament ”fotogenic”, în inima Parisului

Înainte să închirieze micuțul apartament din centrul Parisului, proprietarul a decis să apeleze la serviciile unui designer cu experiență care să dea personalitate spațiului, făcându-l practic și estetic, în același timp. Suprafața modestă, de doar 38 de mp, cât și compartimentarea apartamentului au fost provocări deloc de neglijat pentru Sophie Zaghdoun, însă designerul a reuşit să distragă atenția, punând mai mult accentul pe detalii. Pentru a crea senzația de amplitudine și luminozitate, pereții au fost zugrăviți în alb imaculat. Ici colo, au fost folosite nuanțe de taupe pentru a sparge monotonia interiorului, iar rezultatul a fost o plăcută  senzație de armonie.

Fabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiFotografiile polaroid reprezintă ideea de la care a pornit întregul concept de amenajare. De altfel, în micuța sufragerie designerul o creat un  perete accent, îmbrăcându-l parțial într-un simpatic tapet tematic.

Fabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiFabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiPe lângă contrastul alb-negru, au fost adăugate, cu moderație, tonuri nisipii. Canapeaua și zidul din spatele său, covorul sau draperiile din jurul ferestrei, toate au fost alese în nuanțe apropiate: bej, taupe sau ivoire. Pernele atrag atenția prin culorile vii și imprimeul geometric. În living, iluminarea s-a făcut doar cu ajutorul aplicelor de perete, pentru o atmosferă caldă și odihnitoare.

Fabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiÎn ceea ce privește mobilierul și accesoriile, Sophie a ales să  meargă pe stilul retro, cu mici accente industriale. Măsuțele de cafea, cu picioare din fier sau consola metalică de lângă perete sunt piese de mobilier ce fură imediat privirea, fără să încarce însă interiorul. Și dormitorul păstrează aceeași cromatică, punctul de atracție fiind, de data aceasta, covorul cu model geometric.

Fabrika de Case - Apartament in inima Parisului

Fabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiFabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiMobilierul se rezumă la un pat dublu, cu tăblie tapițată și un șifonier cu două uși. O măsuță din bambus, cu picioare metalice ține loc de noptieră, în timp ce oglinda de podea, așezată strategic pe peretele opus ferestrei, are rolul de a reflecta lumina naturală. Două fotografii polaroid, ilustrând ”Orașul luminilor” continuă tema propusă de designerul Sophie Zaghdoun. Veioza a fost înlocuită cu o aplică de perete, în stil industrial, agățață deasupra patului.

Fabrika de Case - Apartament in inima ParisuluiSingurele accente de culoare sunt pernuțele decorative, cu imprimeu geomteric, însă nici ele nu se îndepărtează prea mult de cromatica generală. Cu toate acestea, interiorul nu este monoton, ci primitor și elegant.

Amenajarea bucătăriei a fost destul de dificilă din cauza suprafeței modeste. Un blat de lucru, așezat de-a lungul peretelui a fost alternativa de compromis pentru zona de luat masa. Scaunele dispuse astfel dau impresia unui restaurant, ceea ce nu este neapărat un lucru rău.

Fabrika de Case - Apartament in inima Parisului Sophie a avut grijă să încorporeze în mobilier toate dotările unei bucătării moderne, de la plita electrică, până la cuptorul cu microunde. Lucrările de renovare au durat aproximativ o lună, investiția fiind de 15.000 de euro.

Apartamentul, situat vizavi de cinematograful Odeon, poate fi închiriat în regim hotelier pe sweetinn.com, așa că dacă plănuiești un city break în Paris, verifică dacă e liber.

Fabrika de Case - Apartament in inima Parisului Mi-a plăcut mult amenajarea, mai ales că vorbim de o locuință de doar 38 de mp, așa cum întâlnim multe în România. Diferența ar fi că într-un apartament locuit permanent ai nevoie de mai mult mobilier și spații pentru depozitare.

Sweet Inn

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply