Un apartament boem ce respiră istorie

În acest apartament – situat în centrul istoric al orașului Madrid – arhitectura și designul fermecător oferă un aer boem, cald și foarte primitor. Locuinţa, situată în cartierul madrilen La Latina, se află într-o clădire veche de 300 de ani şi a fost renovată de curând în stil conservator.

Publicistul Paco Ruiz-Nicoli, cel care s-a ocupat de restaurarea apartamentului, şi-a dorit de la bun început o locuință confortabilă și atractivă, care să nu fie însă în discordanţă cu farmecul aparte și autenticitatea clădirii. Paco a studiat lucrări de specialitate, atât în domeniul arhitecturii, cât şi al designului interior înainte de se apuca de lucru. Iar rezultatul este de-a dreptul încântător. Elementele arhitecturale originale au fost păstrate, iar acolo unde acestea lipsesc au fost restaurate fiind perfect integrate într-un peisaj boem și industrial.

Grinzile vechi de lemn au fost combinate cu tuburi metalice, mari, expuse. Tot în ideea de autenticitate, podelele, ușile și obloanele au fost achiziționate de la diverse companii de demolare şi recondiţionate. Toate aceste elemente au în comun frumusețea unică dată de lemnul purtând amprenta trecerii timpului.

Camerele sunt împărţite practic și cu simţ estetic. Spațiul a fost organizat într-o cameră de zi – ale cărei ferestre dau către Castiza Ribera de Curtidores, în centrul istoric al Madridului – o bucătărie, cu o  peninsulă ce o face independentă de sala de mese – două dormitoare și două băi – una dintre ele integrate în dormitorul principal.

Fără îndoială, o altă realizare a fost îmbunătățirea amplitudinii și a luminozității. Iar aici, conexiunea între camere a jucat un rol-cheie. Piesele de epocă, cum ar fi masa de lucru din 1920, reciclată, scaunele din jurul mesei sau lămpile, au fost combinate cu mobilierul și accesoriile moderne, pentru a recrea o atmosferă cu aer fermecător, retro, cald și primitor.

 

Combinația de piese vechi recuperate, cu mobilier și opere de artă în stil contemporan este sesizabilă mai ales în salon. Un exemplu sunt fotografiile artistice cu care pereții au fost animați. Tonurile liniștitoare şi relaxante sunt o altă marcă a acestui apartament din Madrid, decorat în stil eclectic cu mobilier vechi achiziționat din piețele de antichităţi, lămpi și accesorii de diferite stiluri.

Într-un spațiu marcat de elemente constructive vizibile, cum ar fi stâlpi, grinzi și țevi metalice mari, mobilierul de epocă din fier și lemn, precum și uși uzate, întăresc aspectul industrial.

Camera de zi, sala de mese și bucătăria comunică vizual prin deschideri mari care aduc amplitudine și luminozitate. Delimitate de grinzi de lemn recuperate, prezența lor este importantă în estetica apartamentului.

Pentru bucătăria complet renovată, mobilierul alb a fost ales cu fronturi netede și fără mânere.

O opţiune modernă care contrastează cu vechea masă de lemn ce separă acest spațiu de sufragerie. Ușile din lemn au fost cumpărate de la o companie de demolări şi recondiţionate. La fel s-a întâmplat şi în cazul pardoselilor şi obloanelor.

În amenajarea dormitorului, pe bază de tonuri neutre și cu finisaje diferite în lemn, s-au adăugat obiecte de decor din sticlă în nuanţe de verde, galben şi albastru, care oferă o bogăție vizuală.

O idee pentru a rezolva problema spațiului în dormitor a fost eliminarea celor două noptiere, care  au înlocuite cu un corp de iluminat montat direct în lambriul de lemn.

Baia în stil boho chic a fost redesenată, în prim-plan fiind un blat de lemn și o chiuvetă cu design pătrat. Lemnul învechit, prezent în tocăria de la ușă, este în concordanță cu stilul casei.

Mi Casa Revista

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply