Pentru că multe târguri de design s-au anulat în prima parte a anului, m-am gândit să fac o listă cu recomandări de magazine online în care poți găsi produse create de artiștii tăi preferați. Fie că vorbim de ilustrație, ceramică sau piese de mobilier, o să găsești, cu siguranță, obiecte care să dea o notă personală casei tale. Vorbim de obiecte în serie limitată, semnate de designeri și creatori români. Hai să vedem, mai jos, lista de recomandări. De precizat că toate cele trei magazine au și showroom-uri proprii în București, în cazul în care vrei să vezi cum arată în realitate obiectele care îți plac.
Dizainăr
Magazinul Dizainăr este probabil primul nume care îți vine în minte atunci când te gândești la piese realizate de creatori români. Proiectul a fost lansat în 2012 de designerul Mihnea Ghilduș, prin inaugurarea unui showroom de 60 de mp, pe strada Puțul cu Plopi, numărul 17. A fost prima inițiativă de acest gen de la noi din țară. Magazinul reunește zeci de artiști autohtoni, din diverse ramuri creative: de la ceramică, accesorii și decorațiuni, până la mobilier sau corpuri de iluminat. Ciprian Manda, UbiKubi sau Dare to Rug sunt doar câteva dintre brandurile conscrate, disponibile în magazinul Dizainăr. Dacă nu ai trecere prin zonă, poți să faci cumpărăturile online, pe site-ul www.dizainar.com.
AlbAlb Shop
Un alt loc în care o să găsești produse create de designeri români este magazinul AlbAlb. Showroom-ul funcționează într-o vilă interbelică din zona Pieței Dorobanți, fiind un proiect lansat în 2018 de Cristina Olteanu. Cei care locuiesc în afara Capitalei se vor bucura să afle că produsele sunt disponibile și online pe site-ul www.albalb.com. În portofoliul brandului se regăsesc peste 50 de designeri și artiști români din diferite colțuri ale țării. Irina Neacșu, Livia Coloji, Cool Wool Studio sau Marie Nouvelle sunt doar câteva dintre numele creativilor expuși în magazinul AlbAlb. Cristina a încercat să creeze o comunitate solidă prin intermediul acestui proiect. Anul trecut, de pildă, a organizat numeroase cursuri și ateliere cu intenția de a cunoaște mai bine nevoile publicului. În același timp, și-a dorit ca oamenii să înțeleagă și aprecieze cu adevărat valoarea obiectelor comercializate în magazin. Cel mai probabil, cursurile se vor relua după ridicarea tuturor restricțiilor impuse de autorități.
Mesteshukar ButiQ
Cea de-a treia recomandare nu are neapărat în prim plan designeri români, dar conceptul proiectului este unul cu adevărat lăudabil pentru că pornește de la ideea de a aduce în contemporan meșteșuguri străvechi ce aparțin culturii rome. Mi se pare că subiectul rezonează foarte bine cu vremurile pe care le trăim și cu mișcările globale de combatere a discriminărilor de orice fel. Pielari, argintari, căldărari, rudari sau împletitori din mai multe colțuri ale țării confecționează astăzi produse inedite sub îndrumarea designerilor austrieci Nadja Zerunian și Peter Weisz. Vorbim de piese vestimentare, bijuterii sau obiecte de decor, disponibile atât în showroom-ul de pe strada Edgar Quinet nr. 7, cât și pe site-ul www.mbq.ro.
Sper să îți fie de folos recomandările mele de magazine online (și offline) și, de ce nu, să le iei în calcul la următoarea sesiune de shopping.
1 Comment
Interesant si util, Alina draga!
Cu siguranta bunul gust, este la el acasa.
Imbratisari, Mia