Transformare spectaculoasa! Un vechi hambar a devenit o cocheta cabana de munte

La poalele inzapezite ale Alpilor francezi, fostul hambar al unei ferme de munte din Courchevel a fost preschimbat, peste noapte, intr-o adorabila cabana, confortabila si primitoare. Un refugiu ideal pentru iubitorii de natura si liniste. N-a fost lucru usor, pentru ca, ani de zile, aici au fost depozitate cereale, paie si fan pentru animale. Proprietarii au avut insa inspiratie si rabdare sa-l reconditioneze.

Fabrika de Case - Vechi hambar transformat in casa de vacantaAsa se face ca, usor, usor, printre francezii de prin partile locului s-a impamantenit un obicei: sa-si transforme fostele magazii ale gospodariilor in chalet-uri. Si nu oricum, ci punand, asa cum se cuvine, traditia pe primul loc. Toate constructiile, dar absolut toate, respecta reteta clasica, pe care si-au insusit-o din strabuni: cabana se ridica sau reconditioneaza, dupa caz, folosind doar lemn si piatra! Nu este neglijat nici confortul. De cum intri pe usa din lemn se face simtita atmosfera primitoare si calduroasa. Incaperile sunt captusite cu lemn obtinut printr-o tehnica ce presupune doar exploatarea copacilor dezradacinati. Zona de luat masa, coltul de lectura si bucataria sunt reunite toate intr-o singura camera, decorata traditional, chiar daca pe ici pe colo au fost au fost inserate si cateva note de modernitate. Pieile de vaca ce imbraca scaunele sau, pur si simplu, sunt folosite pe podea, in loc de covoare, pernele rosii asezate cu grija pe bancheta ce inconjoara masa, pictura pe lemn cu motive alpine creeaza un cadru minimalist, dar foarte prietenos.

Fabrika de Case - Interior rustic, din lemnO mica soba si-a gasit locul in dreptul fasiei din piatra, nota discordanta in cabana unde lemnul este omniprezent. Chiar in apropierea sobei, intr-un mod foarte original si ingenios, o pereche de schiuri mai vechi sunt folosite pe post de suport pentru veioza. Proprietarii au profitat de fiecare spatiu disponibil si au montat un dulap chiar sub scara ce urca la etaj. De-a lungul aceleasi scari au asezat si rafturi unde acum se gasesc cateva carti de motanologie si flora alpina. O bucatarie mica, dar complet utilata, realizata pe comanda, care nu iese din tiparele traditiei savoyarde, te intampina de cum intri in cabana, in partea stanga. S-a pastrat autenticitatea specifica unei cabane de munte pana in cele mai mici detalii: hota a fost mascata cu lemn, iar in cazul dulapurilor au fost reconditionate vechile incuietori.

Fabrika de Case - Bucatarie deschisa catre zona de livingBaia de la parter se incadreaza perfect in combinatia lemn-piatra pe care o propune pe de-a-ntregul cabana din Courchevel. De efect este oglinda incadrata in rama din lemn, in stil rustic, dar si blatul ce da o nota de nefinisat. In ceea ce priveste nuantele alese, s-a optat pentru tonurile nisipii.

Fabrika de Case - Baie in stil rustic

Camera de la mansarda ofera o priveliste spectaculoasa prin fereastra din acoperis, catre varfurile inzapezite ale Alpilor. Chiar daca nu dispune de prea mult spatiu este locul cel mai potrivit pentru un ceai cald dupa o zi petrecuta pe partiile de schi din apropiere.

Fabrika de Case - MansardaLa etaj, la fel ca in restul cabanei, proprietarii au incercat sa pastreze, acolo unde a fost posibil, elemente ale fostei constructii, asa cum ar fi grinzile de lemn, pe care le-au reconditionat cu grija. Cand soarele incepe sa apuna si linistea se asterne peste vaile din jur, fotoliul de langa soba este refugiul perfect pentru a rasfoi cartile ai caror eroi sunt exploratorii montani din secolul trecut.

Maison Deco

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply