Suculent Urban, când dragostea pentru plante devine o afacere de familie

Alexandru Suciu – decorator floral Suculent Urban

Ce poate fi mai frumos în viață decât să îți câștigi existența, făcând ceea ce îți place? Cu acest gând în minte, Alexandru Suciu a pus pe picioare o mică afacere, pornind de la dragostea sa pentru plante și grădinărit. În 2012, a realizat primul aranjament cu flori suculente și câteva scoici, adunate de la mare, iar aprecierile venite din partea familiei și a prietenilor apropiați l-au făcut să creadă în potențialul unui proiect pe această nișă. A documentat temeinic tot ce era important în materie de plante suculente, de la specii, recomandări de îngrijire, până la furnizori, iar în 2015 și-a luat inima în dinți și a fondat compania AV Fabrica de Flori, cunoscută astăzi publicului sub numele Suculent Urban.

Alex a știut de la început că pasiunea nu este suficientă pentru a asigura succesul atelierului său, tocmai de aceea a investit constant în pregătirea sa și nu a lăsat nimic la voia întâmplării. A absolvit chiar și un curs de specialitate, pentru a afla toate tainele acestei meserii. În același timp, împreună cu soția sa, Maria, a bifat majoritatea târgurilor și expozițiilor de profil, pentru a-și promova atelierul și pentru a le arăta potențialilor clienți avantajele acestor plante neobișnuite care, încet-încet, capătă o binemeritată popularitate și la noi.

Maria, la Târgul de Mărțișor MamaFest

”Alex spune, de multe ori, că suculentele sunt plante cărora le merge mai bine când sunt neglijate”, glumește Maria Suciu. ”Dar cam are dreptate. Poate tocmai de aceea, majoritatea clienților noștri vin din zona aceasta, de birouri, de corporații. Sunt oameni care muncesc mult, dar care vor să aibă în jur plante vii. Faptul că nu sunt pretențioase la îngrijire, cu siguranță, ajută mult”.

Atelierul Suculent Urban este o afacere de familie în care Alex și Maria au pus foarte mult suflet. Un exemplu clar că lucrurile făcute cu pasiune ajung să dea rezultate, indiferent de dificultățile care ar putea să apară în cale. Atelierul a crescut constant, de la un garaj de doar 16 mp, la o afacere în toată regula cu clienți importanți, mai ales din domeniul corporate. BRD, ING sau HP sunt nume mari de companii care se regăsesc în portofoliul lor, și nici nu e de mirare având în vedere varietatea de plante și aranjamente disponibile în atelierul Suculent Urban.

Logo vegetal realizat pentru Booking.com

”Ne-am dorit să facem ceva pe cont propriu, din care să ne putem susține financiar. Este un proiect în care credem mult, iar unul dintre avantaje este posibilitatea de a petrece timp împreună. Avem și o fetiță de trei ani care are nevoie de atenția noastră, așa că lucrurile s-au îmbinat frumos”, mărturisește Maria.

Suculent Jager

Happy hours – Suculent urban

Cei doi tineri sunt la curent cu toate noutățile din domeniul suculentelor și încearcă să îmbunătățească, în permanență, gama de plante comercializate. Alex este pasionat de-a dreptul de tot ce înseamnă îngrijire, tipuri de sol, temperatură, umiditate sau lumină naturală pentru fiecare specie pe care o are în atelier și petrece mult timp documentându-se în legătură cu soiurile noi pe care vrea să le propună clienților săi. Majoritatea plantelor sunt importate din Olanda.

Suculent Urban – Haworthia Retusa

Mărturie pentru botez – Suculent Urban

”În general, cei care vor să cumpere de la noi, vin la atelier și discutăm cam ce și-ar dori. Bineînțeles, există și posibilitatea vânzării pe internet. Am avut comenzi din toate colțurile țării. Suculentele sunt plante care nu doar că arată deosebit, ci se și întrețin ușor. Sunt oameni care le vor pentru acasă, dar avem și clienți care comandă terarii sau grădini în miniatură pentru birouri, spații comerciale sau evenimente private”, spune Maria.

Plantele de la Suculent Urban sunt puse în valoare în aranjamente cât se poate de creative, de la rame foto, până la vase de lemn, sticlă sau ceramică.

Pe Maria și pe Alex îi poți găsi în atelierul lor din Bdul. Energeticienilor 13-15, etaj 2 (București) sau pe site-ul www.suculenturban.ro. Comenzile se pot face și pe Facebook sau la numărul de telefon 0724. 441. 485. Mai trebuie să îți spun că minunățiile de la Suculent Urban pot fi închiriate pentru evenimente speciale, iar dacă ai în minte un proiect anume, nu ezita să îi contactezi pe Maria și pe Alex. Sunt foarte flexibili cu orice idee nouă, oricât de trăsnită ar fi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply