Stilul rustic: despre intoarcerea la simplitate

De o simplitate fermecatoare si cu o dragoste infinita pentru elemente inspirate din natura, stilul rustic este ideal pentru cei care se simt in largul lor intr-o casa cu pereti de piatra si podele din lemn, inconjurati de obiecte vechi, colectionate de-a lungul anilor. Interioarele rustice inseamna, inainte de toate, o intoarcere in timp, in vremuri in care oamenii traiau dupa reguli simple si puneau mai putin pret pe aparente. Daca absenta covoarelor sau peretii nefinisati te trimiteau inainte cu gandul la o locuinta modesta, acum aceasta austeritate este reprodusa cu intentie, tocmai pentru a scoate in evidenta frumusetea data de simplitate.

Fabrika de Case - Cabana in AlpiFabrika de Case - Interior rusticFabrika de Case - Rustic

Aerul deloc pretentios, texturile si formele inspirate din mediul inconjurator, dar si caldura pe care o degaja fac din stilul rustic o optiune demna de luat in calcul, indiferent daca stai intr-o suburbie sau in inima orasului.

Fabrika de Case - LivingFabrika de Case - Chalet Mathilda

Fabrika de Case - Stil alpin

Renunta la finisajele perfecte

Daca in copilarie erai genul care venea acasa acoperit de noroi din cap pana in picioare si te lasai cu greu de convins sa parasesti locul de joaca, exista o mare sansa de probabilitate ca acest stil sa fie pe placul tau. Nu e loc de fineturi sau de detalii complicate intr-un astfel de interior, asa ca nu vei gasi prea multe piese sofisticate de decor sau texturi pretentioase.

Fabrika de Case - Living in stil rusticFabrika de Case - Pereti din lemnFabrika de Case - Dining rustic

De cele mai multe ori, peretii isi descopera bucatile reci de piatra naturala, taiata neuniform, insa lemnul vine, intotdeauna, sa completeze amenajarea, adaugand o nota de caldura si confort. Grinzile aparente pastreaza acelasi aspect brut, nefinisat, iar daca sunt recuperate din cladiri vechi, si mai bine.

Fabrika de Case - Zona de luat masaFabrika de Case - Semineu de piatraFabrika de Case - Living

Nu conteaza daca exista imperfectiuni, pentru ca tocmai acestea completeaza farmecul unic al interioarelor rustice.

Fabrika de Case - Priveliste catre lac

Fabrika de Case - Semineu

Schimba functionalitatea obiectelor

Intrucat stilul rustic aminteste de o perioada in care oamenii erau nevoiti sa se descurce cu ce aveau la indemana, nu ar strica sa folosim si astazi aceleasi principii. Da frau liber imaginatiei si foloseste obiectele intr-un context atipic. De exemplu, o capistere de paine sau o galeata metalica pe inlocui, cu succes, lavoarul clasic din baie, iar butoiul de vin poate deveni, de ce nu, o neobisnuita masuta de cafea.

Fabrika de Case - Baie

Pastreaza aspectul patinat

Ce ar fi stilul rustic fara acea patina a vechiului autentic? Fa-ti timp si cerceteaza targurile de antichitati din zona ta! E imposibil sa nu iti gasesti ceva care sa iti placa. Piesele de mobilier trebuie neaparat sa aiba un aer uzat, iar materialul cel mai folosit este, fara doar si poate, lemnul masiv.

Fabrika de Case - DormitorFabrika de Case - Mobilier din lemn masiv

Canapelele din piele se potrivesc si ele, de minune, in interioarele de acest gen. Este un stil care se potriveste foarte bine caselor de vacanta, dar poate fi adaptat si locuintelor urbane, intr-o varianta mai putin sobra.

Fabrika de Case - Mobilier clasic

Fabrika de Case - Pearson Design Group

Fabrika de Case - Fotoliu din piele

Fabrika de Case - Semineu placat cu piatra naturala

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply