Stil clasic într-un salon de cosmetică? Da, și arată incredibil. Cabinetul Elenei Miron e cea mai bună dovadă!

De regulă, când treci pragul unui salon de cosmetică, nu ești impresionat, în mod deosebit, de amenajarea interiorului și asta pentru că proprietarii pun accent în principal pe tehnologia folosită, lăsând în plan secund decorarea spațiilor. Nu spun că e un lucru rău, dar se pierde puțin la capitolul emoție. Exact aici a încercat să îmbunătățească lucrurile Elena Miron în momentul în care și-a deschis salonul de cosmetică din București. A știut de la început că vrea un spațiu altfel, în care clientele sale să se simtă răsfățate și să aibă senzația că sunt în vizită la cineva drag și nu neapărat la o ședință într-un cabinet de înfrumusețare. Pentru asta, a apelat la un specialist care să o îndrume în proiectul de design. Marinela Filip a fost cea care s-a ocupat de amenajarea salonului din București. Nu a fost o alegere întâmplătoare. Elena îi urmărea de mult proiectele în online și a insistat pentru o colaborare.

”Văzusem câteva lucrări ale Marinelei pe diverse bloguri de profil și mi-au plăcut tare mult. Simțeam că stilul pe care îl abordează mă reprezintă foarte bine: alăturarea de obiecte vechi, cu poveste, materialele de calitate, atenția pentru detaliu. Când am contactat-o, m-a avertizat că nu mai amenajase până atunci un salon de cosmetică. Pentru mine nu conta asta. I-am spus că am mare încredere în gusturile sale și am asigurat-o că o să aibă mână liberă în tot proiectul. Am colaborat extraordinar. Aș spune chiar că am câștigat un prieten de nădejde după această experiență”, spune cosmeticiana.
Într-adevăr, amenajarea salonului a fost o adevărată provocare pentru designerul Marinela Filip, în primul rând pentru că trebuia găsit un echilibru între aparatura specifică unui astfel de spațiu și celelalte piese de mobilier. Iarăși, un aspect important a fost acela de a crea încăperi funcționale în care Elena să le poată oferi cele mai bune servicii clientelor sale. Finisajele nu sunt cele clasice, adică obișnuitele podele de gresie pe care le vedem adesea în cabinetele de înfrumusețare. S-a optat pentru parchet din lemn, rezistent la trafic, care adaugă un plus de căldură salonului. Soluția s-a dovedit potrivită nu numai din punct de vedere estetic, dar este și extrem de pratică, lucru important într-un cabinet cosmetic.

Designerul Marinela Filip recunoaște că a avut ceva emoții la început, pentru că spațiul era destul de modest ca suprafață, dar a găsit soluții potrivite fiecărui colțișor. Pereții albi reflectă bine lumina naturală, așa că încăperile sunt neașteptat de aerisite. În aceeași idee, ușile de interior sunt prevăzute cu șprosuri de sticlă. Cele patru încăperi ale cabinetului sunt amenajate diferit, însă conceptul de design este unitar și coerent.

Marinela Filip spune că un astfel de proiect are nevoie de timp pentru că fiecare obiect cumpărat, fiecare element trebuie să se potrivească în amenajare asemenea pieselor unui puzzle. De altfel, designerul brașovean nu lucrează cu proiectare 3D, ci doar cu moodboard-uri pe care le arată clienților, așa că imaginea de ansamblu rămâne o surpriză până la final. Dar, spune ea, dacă ești atent la ce ți se cere și ajungi să îi cunoști foarte bine pe cei cu care colaborezi, cu siguranță nu vor exista probleme. În cazul Elenei, lucrurile au evoluat cât se poate de firesc, mai ales că exista o viziune comună despre eleganță și frumos, la modul general.

”Înainte să ne apucăm de amenajare, aveam o idee despre cum aș vrea să arăte totul, dar mi-ar fi fost imposibil să mă ocup singură de toate amănuntele. Majoritatea pieselor de mobilier le-am ales împreună cu Marinela. Unele sunt adunate de prin sate din apropierea Brașovului și recondiționate, altele sunt achiziționate din magazinul fratelui meu din Timișoara, care se ocupă cu colecționarea de antichități. Fiecare obiect are o poveste a lui, iar asta dă spațiului un farmec aparte. Clientele mă întreabă adesea de unde am cumpărat tablourile sau corpurile de iluminat. Mă bucură mult reacția celor care ne trec pragul. Înseamnă că am făcut treabă bună”, spune cosmeticiana.

Grija pe care Marinela Filip i-a acordat-o fiecărui detaliu din amenajare a impresionat-o, în mod deosebit, pe Elena. Mărturisește că au fost momente în care s-a îndoit, poate, de alegerile designerului, dar a înțeles, la final, că obiectele respective chiar făceau parte din poveste. Salonul a ieșit exact așa cum visase: un spațiu aerisit și elegant, o întoarcere în timp, în care obiectele erau nu doar funcționale, ci adevărate opere de artă. Elena spune că a făcut acest cabinet pe sufletul ei. Este locul în care își petrece opt ore din zi, așa că a fost important să simtă spațiul respectiv ca pe o a doua ei casă. În plus, proiectul a fost făcut cu implicarea tuturor membrilor familiei: soțul a contribuit pe partea de finisaje, băieții au venit la rândul lor, cu sugestii de amenajare a spațiului.

Salonul Estet Studio se află pe strada Grâului, nr. 21, așa că dacă te-am făcut curioasă și ții să te răsfeți puțin, nu ezita să dai o fugă până acolo. Elena este foarte talentată și face minuni, mai ales pe tenurile cu probleme. Se ocupă, la fel de bine și de stilizarea sprâncenelor, la prețuri accesibile.  Dar, pentru lista completă de servicii intră pe site-ul său – www.elenamiron.ro. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply