Știi ce să-i cumperi iubitei tale de Crăciun? Dacă nu te-ai hotărât încă, am câteva sugestii

Pentru că se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva idei de cadouri pentru persoanele dragi din viața voastră. Articolul de astăzi este adresat în special domnilor, deseori descumpăniți de misiunea de a alege darul potrivit pentru iubitele sau soțiile lor. Vă asigur că nu suntem ființe atât de complicate cum ni s-a dus vorba și nici într-atât de greu de mulțumit. Iată, așadar, o listă de propuneri din care sigur aveți ce alege. Am inclus obiecte de decor, bijuterii și produse de îngrijire personală, toate semnate de designeri români. Eu cred că merită să încurajăm producția locală, mai ales că avem o grămadă de oameni talentați care au nevoie de susținere pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a continua să ofere publicului produse de calitate, făcute cu mult, mult suflet.

Cosmetice handmade

Nu cred să existe femeie căreia să nu-i placă să se răsfețe din când în când, așa că produsele cosmetice trebuie neapărat incluse în lista de cadouri. La acest capitol, varietatea de produse este imposibil de cuantificat, ceea ce face alegerea mult mai complicată decât ar părea la prima vedere. Două propuneri am pentru tine la acest capitol: Fain Natural din Maramureș și Pure by Daiana Anghel. Despre produsele făcute de Ileana și Ionuț Horoba ți-am povestit acum câteva luni și trebuie să recunosc că sunt îndrăgostită de săpunurile lor. Au un miros senzațional și o prezentare pe măsură, așa că un pachet cu produsele lor ar putea să intre în sacul Moșului.

Foto: Alina Bondrea

Foto: Alina Bondrea

Cea de-a doua propunere este Pure by Daiana Anghel, un brand pe care l-am descoperit recent, deși înțeleg că există pe piață de câțiva ani buni. Cosmeticele au în componență ulei de argan de cea mai bună calitate, importat din Maroc. Produsele variază de la creme, geluri, măști, uleiuri sau săpunuri. Am găsit pe site și niște seturi cadou, perfecte pentru perioada sărbătorilor.

Obiecte din ceramică

În materie de design ceramic, avem zeci de artiști talentați, așa că mi-a fost destul de greu să fac o listă de recomandări. Este probabil segmentul cu cea mai mare dezvoltare din ultimii ani în industria creativă autohtonă. De la obiecte decorative, până la bijuterii, veselă sau instrumente de gătit, cu siguranță, ai ce să alegi. Vorbim de produse handmade, realizate în serii mici, la prețuri accesibile. Sunt, cred eu, varianta ideală de cadou pentru femeile din viața ta.

În imaginea de mai sus, avem de la stânga la dreapta, următorii designeri ceramiști: Little houses, Mădălina Teler, Alina Ceramics, Ceramic Sparrow, Studio Mud.

Lucruri pentru casă

Când vine vorba de cadouri pentru doamne, obiectele pentru casă sunt cât se poate de nimerite: pernuțe decorative, seturi de masă, lumânări parfumate ș.a.m.d. Pentru mulți dintre noi, ”acasă” înseamnă mult mai mult decât o locuință. Este, de fapt, o extensiei a ființei noastre, locul în care ne adunăm gândurile, în care ne petrecem timp în familie, locul în care putem fi noi. E firesc, așadar, să-i dăm viață cu obiecte care să aibă, la rândul lor, suflet.

Nimic nu se compară, în perioada de iarnă, cu un ceai cald sau un vin fiert, aromat cu scorțișoară. Și ce poate fi mai frumos decât să savurezi delicioasele băuturi calde din cănuțe îmbrăcate în straie festive, cum sunt cele croșetate de Claudia de la Atelierul Păpădiei?

Red Photography

Un alt cadou simpatic ar putea fi și pătura din colecția SOMNic, un proiect cusut de Molcush și ilustrat de Alexia Udriște. Pătura este făcută din bumbac imprimat și pluș călduros pe spate. Ce să mai spun de fantastica lume recreată, în culori vii, de tânăra artistă…

Foto: Alexia Udriște

Trec pe listă și farfuriile cu mesaje haioase, semnate Chicineta și lumânările parfumate de la Cup&Candle.

Foto: Mazilique, Cup&Candle

Știam, bineînțeles, farfuriile cu mesaje amuzante ale Oanei. De altfel, cred că nu există om care să nu le fi văzut în online, măcar o dată, dar și mai tare mi-a plăcut colecția delicată de Crăciun, realizată în atelierele Poemi. În cele două fotografii de jos, poți admira lumânările parfumate, semnate Cup&Candle by Oana Botezatu. Proiectul a pornit de la ideea de a readuce la viață cești vechi, vintage, sub formă de lumânări ambientale. Între timp, recipientele folosite s-au diversificat considerabil, ceara fiind turnată creativ în sticle tăiate, borcane sau zaharnițe din porțelan.

Un alt loc de unde poți cumpăra lucruri frumoase pentru casă este magazinul online Vizualist, despre care ți-am povestit în vară. Găsești aici o mulțime de decorațiuni, personalizate cu lucrări semnate de artiști români extrem de talentați.

Creații ale ilustratorilor români

O altă recomandare pe placul oricărei femei iubitoare de frumos vine din zona de ilustrație. Și aici avem o comunitate bine închegată, cu oameni incredibil de creativi, unii dintre ei cunoscuți chiar și peste hotare. Partea frumoasă este că lucrările lor sunt disponibile în diverse forme, de la obiecte de decor, personalizate cu ilustrații unice, până la haine, bijuterii sau veselă.
În colajul de mai sus, de la stânga la dreapta, avem următorii artiști: Livia Coloji, Madalina Andronic, Mura, Diana Dragne, Irina Neacșu și Ciprian Vrabie. 

Bijuterii handmade

Bineînțeles că nu puteam exclude din lista de propuneri pentru cadouri bijuteria contemporană. Iată selecția mea:

Mihaela Ivana, Monom Jewellery, Alexandra Nacu, Artefact Room, Contemporia și Ileana Bijoux.

Sper să îți fie de folos sugestiile și să optezi pentru un cadou semnat de designeri români.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply