StenCilit, șabloane decorative, ideale pentru a personaliza pereții casei

”Îmi aduc aminte de prima testare a șabloanelor StenCilit, fiindcă încă le văd, zi de zi, pe coridorul apartamentului nostru 😊. Au deja cinci ani și nu cred că le vom revopsi prea curând. Îmi trezesc amintiri frumoase și ne fac să prețuim fiecare moment din această aventură”, spune Petrică, vorbind de începutul afacerii sale cu șabloane decorative. Ideea a apărut undeva în 2013, pe când el și prietena sa, Merili, erau încă studenți în ultimul an – ea la facultate, el la master. Merili a studiat la Colegiul de Arte din Tartu, Estonia și a experimentat, printre altele, cu tehnici de șablonare pentru borduri, tapet, mozaic sau print screening. Apoi, într-o zi, i-a venit ideea să îmbine cele două tehnici șablon – tapet și să creeze un șablon mai mare, asemănător tapetului, care să poate fi utilizat pe tot peretele.

Căutând pe internet, cei doi tineri au descoperit că pasionații de DIY din SUA foloseau această tehnică de mai bine de un deceniu, dar modelele disponibile pe piață erau destul de sobre și bătrânicioase. S-au gândit că șabloanele decorative și-ar putea găsi un segment de public și în Europa, mai ales dacă vin cu modele fresh, un pic mai apropiate de stilul nordic, atât de popular în ultimii ani.

Amenajare – Marge Toomik

Amenajare – Marge Toomik

Încet-încet, ideea a început să prindă contur, iar în nici o jumătate de an, Merili și Petrică vindeau deja primele produse StenCilit prin intermediul propriului magazin online. De mare ajutor au fost și cursurile pentru strat-up-uri organizate de un centru local pentru industrii creative, pentru că, spun cei doi, pe lângă ideea în sine, trebuie să știi să întocmești un plan de afaceri, să studiezi piața și să concepi strategii de marketing. În plus, au beneficiat și de ajutor financiar de la statul Estonian (EAS – Enterprise Estonia), ceea ce a însemnat un bun punct de plecare în toată această aventură.

Amenajare Cocomari Interiors

Amenajare Cocomari Interiors

S-au concentrat pe calitatea produsului, pentru că își doreau să aducă ceva nou, mai bun decât ce exista pe piață la momentul respectiv. Au testat materiale, au venit cu modele fresh, iar de aici lucrurile au evoluat de la sine. Spre deosebire de tapetul clasic, șabloanele decorative sunt mult mai ușor de utilizat și de întreținut, iar când te plictisești de ele, este suficient să le acoperi cu vopsea lavabilă și s-a rezolvat – simplu și fără stres.

”Cea mai importantă calitate a șabloanelor este că sunt personalizabile. Îți poți alege singur culoarea vopselei cu care să șablonezi, dar și contrastul între cele două nuanțe (cea a modelului și cea a peretelui de fundal). În acest fel, modelul și culorile se vor potrivi de minune cu interiorul tău”, spune Petrică. ”Nu este nevoie de o vopsea anume, ci de vopseaua lavabilă normală, disponibilă în orice magazin de profil. Culoarea se poate alege la fața locului, din paletarul firmei respective. În afară de șabloane, avem nevoie de un trafalet cu rulou moltoflock (burete dens), tavă pentru vopsea, scotch de hârtie și un set de ziare vechi și ne putem apuca de treabă”.

Tehnica de șablonare nu este deloc complicată, dar presupune puțină răbdare și simț practic. De altfel, pe site există tutoriale care explică pașii ce trebuie urmați pentru un astfel de proiect. Pentru rezultate profesioniste, echipa StenCilit oferă servicii de șablonare în Estonia, dar și în România, în zona Brașov.

Iată, mai jos, o mică demonstrație video! 😊

”Primul nostru model a fost Wild Poppies. Merili l-a desenat, de mână, la începutul lui 2013 pe când se întorcea cu trenul spre casă. Încă îl mai are în agendă. Îmi aduc aminte că m-a lăsat pe mine să găsesc denumirea potrivită”, povestește Petrică.

Wild Poppies, la stadiul de schiță

În prezent, în magazinul online sunt disponibile în jur de 45-50 de modele, fiecare cu povestea lui, inspirată dintr-o întâmplare, din mediul înconjurător sau din călătoriile celor doi.

Nu există tip de amenajare în care șabloanele StenCilit să nu se potrivească, iar dacă vrei să aduci un pic de dinamism într-o încăpere cu pereți albi, monotoni, această soluție nu are cum să nu îți fie pe plac. Foarte populară este varianta peretelui – accent, adică decorarea unui singur perete care va deveni astfel punctul central din camera respectivă. Principalii clienți sunt iubitori de proiecte DIY, oameni cu înclinație artistică, familii tinere cu copii mici care vor să realizeze ceva unic în design-ul căminelor lor, după cum povestește Petrică.

”Media de vârstă a cumpărătorilor este undeva între 25-45 ani. Sunt, în general, persoane cu spirit aventuros sau proaspăt proprietari ai unei locuințe, cei ce își renovează căminul. Avem și mulți designeri de interior. Aceștia din urmă sunt profesioniști. Pentru ei este foarte important să aibă libertate de alegere a culorii și a modelelor, ceea ce în cazul tapetului este mai greu de realizat (sunt limitați de oferta din magazin), iar șabloanele reprezintă cea mai bună soluție”, spune co-fondatorul StenCilit.

Șabloanele sunt disponibile în magazinul online – www.stencilit.co, iar prețul variază între 60 și 280 de lei, în funcție de model. Partea bună este că șablonul este reutilizabil și poate fi folosit în tot felul de situații, de la decorarea pereților, până la mobilierul, pardoseli, faianță sau materiale textile. Pentru noutăți, nu uita să te abonezi la pagina lor de Facebook și la contul de Instagram. Vei găsi o mulțime de proiecte făcute de clienții StenCilit care te vor inspira, cu siguranță. Pentru comenzi în România, iată o altă pagină de Facebook de contact, și numărul de telefon 0766 614 646 pentru a solicita informații suplimentare.

Articole asemănătoare

Extensie a casei, transformată într-o bucătărie de... Deborah și-a dorit o bucătărie spațioasă în care să poată să depoziteze toate ustensilele pe care le adunase de-a lungul anilor. Se simte în largul ei...
Un apartament de 100 de metri pătraţi construit di... Toată atenţia pe detalii! Aşa au gândit doi tineri renovarea unui apartament de 100 de metri pătraţi din Batignolles, arondismentul 17, Paris. De cum ...
Sfaturi de amenajări pentru un Crăciun ca în revis... Am intrat în febra pregătirilor pentru Crăciun, aşa că dacă nu ţi-ai decorat deocamdată casa, îţi vin în ajutor cu câteva idei de amenajare! Fie că op...
Chiuveta de bucătărie Farmhouse – Eleganță rustică... Indiferent dacă te afli în perioada de construcție, renovare sau redecorare a casei tale, este important să acorzi cât mai multă importanță alegerii...

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *