Simplitate și confort într-o casă deosebit de primitoare, amenajată de designerul Adela Chivărean

În casa de la Brașov, designerul Adela Chivărean a avut prilejul să își testeze din plin creativitatea, fiind nevoită să găsească soluții ingenioase pentru un spațiu ce se dorea aerisit și bine organizat, pliat pe stilul de viață al tinerilor proprietari. S-a pornit de la ideea unui stil urban, cu mici accente industriale, o cromatică liniștită, dar și puțin contrast care să spargă monotonia. Norocul a fost că proiectul de amenajare a început când casa era încă la roșu, așa că Adela și proprietarii au putut să își aleagă, de la bun început, toate finisajele și electricele. S-a mers mult pe simplitate, pe căldura lemnului, prezent cam peste tot prin casă, într-o formă sau alta și pe spații fluide, inundate de lumină naturală.

În toate încăperile s-a folosit același parchet din lemn, inclusiv în baia principală, iar în bucătărie, plăcile de parchet au înlocuit, cât se poate de original, faianța, protejând peretele în zona de lucru. Mobilierul din bucătărie este minimalist, în tonuri de gri, respectând cromatica generală a interiorului. Mânerele sertarelor nu sunt la vedere, pentru a păstra designul simplificat. Scaunele și masa, în schimb, vin dintr-o altă zonă stilistică, dar combinația pare cât se poate de firească.

”Am ales același tip de parchet peste tot și arată chiar bine, încălzește mult spațiul”, spune Adela. ”Am mers pe simplitate, pe combinarea pieselor de mobilier cumpărate de la retaileri obișnuiți cu obiecte făcute pe comandă, din lemn recuperat. Cumva, un mix de nou și vechi, cu atenție pentru detaliu”.

Baia de serviciu

Cunoscând proiectele anterioare ale Adelei, proprietarii i-au dat mână liberă să personalizeze diferite zone din casă cu piese de mobilier, create chiar de ea. Și dacă ai văzut Ferma Cobor amenajată de designer, sigur recunoști patul acela rustic din lemn. Comoda TV, masa de dining, etajerele din living și suportul pentru lavoar din baie poartă, la rândul lor, aceeași semnătură. Lemnul cu aspect nefinisat se potrivește perfect cu stilul ușor industrial al casei și vine în completarea ideii de simplitate de la care a pornit întregul proiect.

”Amenajarea nu a durat foarte mult. Cred că în două luni a fost totul gata. La parter, avem încălzire prin pardoseală, etajul are calorifere. O mică problemă a fost cu scara interioară, unde proprietarul și-a dorit un sistem de iluminat inteligent. Asta a însemnat foarte multe cabluri și nu am mai putut monta o balustradă clasică. Soluția a fost să o înlocuim cu funii groase, prinse în tavan”, spune Adela.

Sforile țesute în zig zag sunt, fără doar și poate, elementul statement al amenajării, iar varianta găsită de designer se potrivește la fix cu restul detaliilor industriale: etajerele din lemn și metal, peretele accent din zona de living sau corpurile de iluminat.

Owner of the house 🙂

Și, cum spun de fiecare dată, decorațiunile dau viață interiorului, iar aici chiar se vede. Mă refer la pernuțele colorate, înghesuite pe canapea, tablourile alb-negru sau vaza din sticlă maro de lângă televizor.

La etaj, dormitorul păstrează aceleași linii simple și cromatica liniștitoare. Ferestrele mari fac ca încăperea să fie relaxantă și aerisită. Există din nou contrast între albul pereților și culoarea naturală a lemnului, dar cea mai simpatică idee de aici mi s-a părut hamacul agățat lângă pat. Am găsit ceva asemănător pe Emag și Bonami.ro.

În baie pereții sunt albi. Doar în dreptul căzii s-a folosit faianță subway, într-o nuanță plăcută de verde.

Baia de la etaj

”La parter, există holul cu zonă de birou, bucătăria, living-ul, dining-ul și baia de serviciu, iar la etaj, sunt două dormitoare și baia. Casa are o suprafață utilă de 110 mp și este gândită pentru un cuplu tânăr. Spațiile sunt funcționale și bine delimitate, iar amenajarea nu este încărcată inutil cu lucruri care nu sunt folosite”, spune Adela.

Mi-a plăcut mult casa din Brașov și mi se pare că exprimă o frumusețe extraordinară prin simplitatea sa. Nu avem dulapuri greoaie, covoare mari sau draperii înflorate, dar nici nu vorbim de un spațiu rece și auster. Dimpotrivă. Aș zice că este un stil nordic cu mult mai multă viață decât vedem de obicei. Un fel de hygge for home. 🙂

Pe Adela o poți urmări pe Facebook sau pe Instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply