Și-a amenajat casa în stil Tudor, inspirându-se din reviste! Rezultatul este admirabil!

Construită în cartierul istoric Williams Creek, pe undeva la 1925, această casă, ca de altfel mai toate clădirile din zonă, era folosită ca reşedinţă de vară de familiile bogate din Indianapolis care căutau o evadare din orașul sufocant.

Lynn Kramer, proprietara casei, în care locuieşte alături de soțul Ted și cei doi copii ai lor, se declară îndrăgostită iremediabil de stilul Tudor. „Casele în stil Tudor sunt cunoscute pentru că sunt mai întunecate în interior însă tocmai din acest motiv am vrut să creez o antiteză. Am folosit mai mult nuanţe deschise și un stil simplu, curat”.

Fostă profesoară, Lynn a pus la punct un plan de renovare a casei, nu înainte însă de a discuta cu designerul newyorkez David Webster care a încurajat-o să studieze din greu pentru a se familiariza cu stilul şi istoria caselor Tudor.

Coșuri mari în care sunt ţinute la loc de cinste revistele preferate în domeniul amenajărilor interioare din care nu lipsesc numele celor mai importanţi designeri și arhitecți din lume sunt dovada că Lynn şi-a făcut temeinic temele înainte de a se apuca de lucru. Ea colaborează și cu designerul Heidi Woodman, al cărui magazin eclectic Haus Love Interiors se află pe aceeaşi stradă.

Lucrând cu Heidi şi studiind portofoliile celor mai importanţi designeri, Lynn a învăţat câteva lecţii importante care se aplică oricărui spatiu. Spre exemplu, faptul că interioarele în culori neutre necesită o amenajare cu mai multe materiale textile. Apoi, că puţin negru face ca fiecare cameră să arate mai bine, iar piesele de epocă și cele artizanale adaugă căldură.

Lynn a pus pe hârtie câteva idei înainte de a începe redecorarea casei sale în stil Tudor. Idei care s-au transformat, în lumina experienţei pe care ea însăşi a trăit-o, în sfaturi pentru alţii aflaţi la început de drum: „Lăsați lemnul să adauge căldură încăperilor. Alăturaţi două mese mici pentru a forma una singură; Stivuite, lemnele de foc crează o atmosferă intimă”, sunt doar câteva din sugestii. Nu cădeţi în capcana de a potrivit la fix mobilierul şi obiectele de decor. Uneori, a face totul perfect este plictisitor. Mai bine amestecaţi totul şi lăsaţi ca lucrurile să evolueze.

Proprietara a ţinut să folosească materiale naturale în casă indiferent că a fost vorba de lemn, lână, in sau cânepă de sisal (o plantă textilă cultivată mai ales în Mexic). Dintotdeauna a considerat că oamenii simt mai bine căldura unui cămin folosind ţesături naturale, nu sintetice. Un alt pont: dacă vă place un covor, însă este prea mic, aşezaţi sub el un altul, dar din cânepă de sisal, mai mare, dar şi mai ieftin.

Bucătăria casei este un amestec de modern şi vintage. Pentru asta a fost aleasă faianţa subway (sau de tip metrou) albă. Nu este foarte încărcată, aşa că toate privirile se vor îndrepta spre vasele pe care Lynn le are moştenire de la bunica sa.

Lumină multă în camere mici. Este un alt principiu pe care proprietara l-a descoperit pe parcursul lucrărilor de reamenajare a casei.

„Un prieten mi-a spus să mă joc un pic cu proporţiile şi să luminez mai mult camerele mai mici. A avut dreptate”, mărturiseşte aceasta. Un alt pont: combinaţia între ţesăturile tari şi mobilier sculptat este perfectă pentru cei care doresc să imprime un aer luxos încăperilor.

Pentru dinning, Lynn a recurs la un concept inedit. Dacă într-o zi a folosit acelaşi tip de scaune, ziua următoare a preferat să le combine cu scaune tip otoman şi chiar cu o canapea. Originară din Michigan, Lynn a cumpărat multe piese de mobilier din magazinele de antichități, atunci când mergea să-şi viziteze părinții.

Dormitorul principal continuă în nota neutră a casei. Piciorul sculptat al veiozei, mărgelele decorative şi noptiera rotundă vin în contrast cu amenajarea, altfel una destul de unghiulară.

Deşi poate te va surprinde, foarte elegantă este şi spălătoria, aşa că Lynn nu trebuie să o ascundă de fiecare dată în spatele uşii. Atenția acordată pentru detalii și stilul clasic o fac la fel de frumoasă ca și restul casei.

Foyer-ul spune într-un fel povestea decorării acestei case. De la nuanţele neutre care se regăsesc peste tot, la mobilierul antichizat şi doar o tuşă de modern, observabilă la piciorul veiozei. Pereţii albi sunt fundalul perfect pentru piesele de artă . ”Mulţi consideră că albul este plictisitor, dar în acest fel sunt puse în valoare mai bine picturile şi mobilierul ”, afirmă Lynn.

Catherine, fetiţa în vârstă de 12 ani a familiei, se simte, cu siguranţă, ca o prinţesă în camera ei în care tronează un baldachin de culoare violet. Pentru a combina culorile în această cameră, Lynn a ales două nuanțe principale (roz și levănțică), apoi a aşezat în straturi modele multicolore care se amestecă, dar nu se potrivesc. De altfel, în întreaga casă se repetă elemente cum ar fi balamalele și nuanța lavandei pentru continuitate vizuală.

Midwest living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply