Sfaturi de amenajări pentru un Crăciun ca în reviste!

Am intrat în febra pregătirilor pentru Crăciun, aşa că dacă nu ţi-ai decorat deocamdată casa, îţi vin în ajutor cu câteva idei de amenajare! Fie că optezi pentru un decor clasic sau pentru ceva ieşit din tipare, ideea e să profiţi la maxim de perioada aceasta şi să transformi într-o bucurie fiecare zi din luna decembrie. De fapt, aşa ar trebui să fie pe parcursul întregului an, dar de prea puţine ori ştim să apreciem momentele frumoase din viaţa noastră. Şi pentru că sărbătorile de iarnă înseamnă, în primul rând, familie, implică-i pe cei mici în toate activităţile specifice sezonului. O să fie încântaţi să îţi vină în ajutor!

În primul, stabileşte o tematică de amenajare. Mă refer aici la stilul şi cromatica decoraţiunilor. Eu sunt o mare fană a Crăciunului clasic, însemnând roşu, din abundenţă, cu accente aurii. Dar, bineînţeles, totul ţine de gusturi, iar variantele în care poţi combina culorile sunt infinite.

Amenajarea casei nu înseamnă doar împodobitul bradului. Fiecare colţ al locuinţei merită să fie primenit de sărbătoare. În perioada Crăciunului, coroniţele şi ghirlandele nu trebuie să lipsească din decor. Le vedem îmbrăcând, de obicei, uşile şi ferestrele, dar nu este obligatoriu. Pot să îşi găsească locul oriunde, în casă. Există o gamă foarte variată pe acest tip de decoraţiuni, iar alegerea se poate dovedi dificilă. Important este să fie într-un stil apropiat cu bradul şi  cu restul accesoriilor.

Mai poţi folosi ghirlande deasupra tăbliei patului, de-a lungul balustradei, dacă ai scară interioară, pentru a încadra şemineul sau chiar deasupra mobilei de bucătărie. Fii creativ, dacă vrei să adaugi o notă personală! Poţi înfrumuseţa ghirlandele cumpărate din magazin cu globuri, fundiţe, şiraguri de mărgele, conuri de brad sau chiar cu fotografii de familie.

Dă frâu liber imaginaţiei!

Nu bugetul este cel care face diferenţa în amenajarea casei de Crăciun, ci creativitatea şi îndrăzneala de a pune în aplicare tot ce îţi trece prin minte. De la decorațiuni din turtă dulce, agățate în brad, până la șosete uriașe, atârnate de clanța ușii, orice este permis în perioada sărbătorilor.

Pinterest, El Mueble, BHG

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply