Scriitoarea Amanda Brooks își arată casa din Marea Britanie

Iniţial, s-au gândit să se retragă doar pentru un an la ferma din Marea Britanie. S-au îndrăgostit însă iremediabil de aceste locuri şi au decis să se mute definitiv. Scriitoarea Amanda Brooks, soţul ei, pictorul Christopher Brooks, şi cei doi copii, Coco şi Zach au lăsat în urmă agitaţia New York-ului şi şi-au stabilit noua reşedinţă în Oxfordshire. Un mic paradis verde, care i-a convins pe toţi patru că merită efortul acomodării cu o altă viaţă.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksFabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksFabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksDesigur, a contat foarte mult şi dorinţa de a da un aer proaspăt vechii case, construite în anul 1820. Mica anexă din dreapta a fost transformată în birou pentru Amanda. În camera de zi, fotoliul acoperit cu tapițerie înflorată și perna cu imprimeuri tradiționale africane trimit cu gândul la puterea colonială pe care Imperiul Britanic o deținea, odinioară, inclusiv pe continentul negru. În aceeași notă sunt și covorul, taburetul animal print sau diorama de deasupra șemineului, obiecte achiziționate din vacanțe și din târgurile de antichități. Toate au o valoare sentimentală deosebită pentru Amanda, cea care s-au ocupat de amenajarea interioară a casei.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksÎn privința șemineului, proprietarii au preferat să-i dea un aspect antichizat, tocmai în ideea de a-l plasa cumva în timp, în urmă cu aproape 200 de ani, atunci când era construită casa. În living foarte interesantă este masa din mijlocul încăperii, realizată dintr-blat din lemn cu aspect brut și picioare metalice. După aceeași rețetă, rafturile înțesate cu cărți au fost recondiționate din corpuri de mobilă mai vechi. Amanda a ținut foarte mult să păstreze grinzile expuse, ba chiar a avut grijă să le pună în valoare. Cele două fotolii, cu tapițerie roșie îndeamnă la relaxare, iar plantele presate, expuse în ramă, sunt o idee ingenioasă de a îmbrăca zona din jurul șemineului.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Tabloul semnat de Tanya Ling este o achiziție recentă și completează colecția de obiecte de artă a familiei.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksFabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksÎntr-un alt colț al camerei, o oglindă din lemn aurit, în stil Ludovic al XV-lea, strălucește pe peretele nevopsit.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksZidurile băii au fost acoperite cu tapet vintage, iar pozele de familie sunt expuse ca într-o galerie.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Bucătăria este foarte luminoasă, iar mobilierul este și aici, în mare parte, recondiționat, cele mai bun exemple în acest sens fiind tejghelele din lemn de mahon și dulapul din lemn de pin, vopsit în alb. Amanda a mers pe o simetrie cromatică, optând ca butoanele de la aragaz, robinetul de la chiuvetă și mai multe vase, lăsate intenționat la vedere, să fie din alamă.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

La intrare, există o zonă specială pentru depozitarea hainelor sau încălțămintei. Chiar dacă este vorba de un spațiu aparent banal, proprietarii au dorit să-și pună amprenta și aici, îmbrăcând partea superioară a zidurilor cu postere militare de epocă. Podeaua este din calcar, extras din carierele aflate în apropiere.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Pereții din dormitorul matrimonial au fost îmbrăcați cu tapet în motive florale, în vreme ce perdelele din catifea roșie sunt moștenire de la bunicii lui Christopher.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Camerele celor doi copii păstrează aceeași notă rustic englezească.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksÎncă de la început, Amanda și-a dorit să aibă un birou în care să poată scrie în liniște și l-a decorat exact cum visase încă din primul moment în care a trecut pragul fermei din Oxfordshire. La loc de cinste se află soba godin, ce încălzește micuța încăpere, și canapeaua, locul preferat de Sam, câinele familiei.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Există și o casă de oaspeți în al cărei living a fost și-a făcu loc o canapea în stilul anilor 50, dar și mobilier adus din fosta casă de vacanță a familiei, din Long Island.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksCasa de oaspeți au fost amenajată într-un grajd nefolosit de pe proprietate.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

O altă anexă este folosită ca spațiu de depozitare pentru uneltele de grădinărit.

Fabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksFabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda BrooksFabrika de Case - Casa scriitoarei Amanda Brooks

Architectural Digest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply