Refugiu din munte inundat de lumină

Se spune că bucuriile mici ale vieţii sunt cele care contează. Iar această cabană întruchipează perfect vechea povaţă.  Un refugiu de munte în care Victoria a găsit tot ceea ce căuta. „A fost dragoste la prima vedere. De cum am văzut-o, am ştiut că asta este tot  ce îmi doresc. M-au impresionat tavanele din lemn, parchetul, şemineul şi mai presus de toate faptul că este plină de lumină”, povesteşte proprietara, Victoria Villa, din Puicerda. Desigur, au fost şi ceva probleme. Pereţii nu arătau foarte bine. Culoarea lor, un galben muştar foarte urât, indica faptul că vopseaua sta să cadă.  Acesta a fost singurul lucru pe care l-au schimbat.

În căutarea luminozităţii oferite de interioarele în nuanţe deschise, proprietara a ales un alb cremos, care dă într-adevăr amplitudine şi claritate încăperilor. În plus, se atenuează şi din senzaţia de prea mult lemn.

De asemenea, țesăturile și mobilierul au fost alese în aceeași idee: texturi naturale și tonuri moi, obiecte decorative din lemn… Spre exemplu, scaunele de lângă masă. Nu s-ar fi potrivit niciodată dacă în cameră era întuneric. Le-au adus cu mașina de la Trujillo. „O nebunie! Nici nu știam dacă şi cum se potrivesc …Abia atunci când am ajuns acasă, ne-am dat seama că erau exact ce doream noi. Ce-i drept cu mici ajustări, pentru că ne place să meşterim şi noi. Spre exemplu, vedeți perdelele? Le-am făcut noi. La fel şi tăblia patului din camera de oaspeți sau  acel ren de deasupra șemineului”, spune Victoria.

Le place să se laude tuturor celor care le trec pragul că în cabana lor bucătăria este mică, dar perfectă. Și nu greșesc cu nimic. Deși bucătăria nu este foarte mare, este super practică, fiind complet utilată.

În plus, este deschisă spre camera de zi și spre dining, celelalte două spații foarte vii ale casei. De asemenea, are ieșire direct în terasă. Așa că pe timpul verii micul dejun se poate lua privind către munți, în timp ce iarna peisajul ce abundă cu zăpadă poate fi admirat din camera de zi.

”Ne place foarte mult să gătim. Este un hobby al nostru. Apoi, foarte important este că aici putem să ne primim prietenii. Toți ne-au spus că interiorul este foarte confortabil. Mai ales seara, atunci când ne petrecem timpul în jurul focului. Rareori casa este goală”, mărturisește Victoria.

În salon, veioza cu picior din sticlă verde, improvizată dintr-o vază, a fost realizată chiar de proprietară.

Pe terasă, textilele de culori deschise așezate pe scaune au rolul de a estompa din ideea de lemn întunecat.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply