Proiecte simpatice pe care le poți realiza cu ajutorul șabloanelor decorative StenCilit

Acum ceva vreme, îți povesteam despre șabloanele StenCilit, proiectul propus de Petrică Artene și Merili Sulg ca o alternativă la tapetul clasic și îți menționam atunci că șabloanele lor pot fi folosite și în alte moduri, nu doar pentru a personaliza pereții încăperilor. Ei bine, m-am gândit să îți prezint câteva exemple concrete. Poate vrei să schimbi una-alta prin casă și ți-ar prinde bine câteva surse de inspirație. Versatilitatea este, cred eu, principalul atu al șabloanelor StenCilit și faptul că îți stimulează din plin creativitatea. Nu mai vorbesc de faptul că poți implica toată familia în proiecte care să includă folosirea lor.

De fapt, Petrică și Merili au văzut de la început afacerea aceasta ca un mod de exprimare pentru oamenii care vor să își personalizeze singuri casa, aducând îmbunătățiri prin proiecte personale. De ce să nu recunoaștem, un lucru făcut cu mâna ta capătă o altă valoare pentru că ai pus acolo tot sufletul, teama de eșec și, în același timp, curajul de a experimenta. Poate că nu câștigi un produs de designer, dar cu siguranță bifezi la capitolul experiență.

Șablonul Porto Tile, folosit pentru a decora geamul ușii de la intrare

”Vrem ca prin produsele noastre să aducem împreună familia, prietenii. Tot timpul am spus că StenCilit nu este un brand, ci un stil de viață. Încurajăm clienții să realizeze singuri proiectele, să încerce să învețe lucruri noi. Chiar dacă la început poate părea dificil, a doua oară va fi cu siguranță mult mai interesant”, spune Petrică. ”Ideile vor începe să curgă de la sine. În afară de pereți, puteți reutiliza șablonul pentru a personaliza tot felul de suprafețe și materiale: textile, gresie, pardoseală de lemn, piese de mobilier, carpeta din sufragerie, geamuri de sticlă etc. Diferă doar vopseaua pe care o folosiți: vopsele pentru lemn, pereți, sticlă. În rest, tehnica de lucru este aceeași”, spune creatorul StenCilit.

Podeaua gri și peretele barului sunt transformate complet cu ajutorul șablonului Porto Tile

Dacă urmărești conturile de Facebook și Instagram ale brandului, ai să vezi că Petrică nu folosește îndemnul Do It Yourself ca pe un slogan lipsit de conținut. Este o idee în care chiar crede. Cea mai mare bucurie este să vadă inventivitatea clienților săi și recunoaște că de multe ori este surprins să vadă felul în care sunt puse în valoare șabloanele pe care le meșterește alături de logodnica sa.

Podea înveselită cu ajutorul șablonului Sunflower

”Pentru mine personal e un mod de a mă relaxa, de a mă detașa de munca de birou și de a crea singur ceva, pentru căminul meu. Nu toate se pot cumpăra. De exemplu, timpul petrecut alături de familie și pentru familie este cel mai important”, spune Petrică.

Tablou din pânză, peste care s-a aplicat șablonul Flower Mandala

Ce oferă în plus StenCilit față de tapetul clasic? Faptul că se îndepărtează ușor. Un simplu strat de lavabilă va acoperi modelul, în momentul în care vrei să încerci ceva nou. Creatorii simpaticelor șabloane spun că produsul se potrivește și celor care stau în chirie, tocmai pentru că nu afectează în nici un fel peretele. ”Se poate revopsi la terminarea contractului, foarte simplu și nu va rămâne nici un fel de dovadă”, asigură Petrică.

Un alt avantaj este că poți alege singur culorile și ai la dispoziție sute de variante, spre deosebire de tapet unde ești limitat de oferta magazinelor. Nu e de mirare așadar că șabloanele sunt atât de îndrăgite de designerii de interior care apreciază libertatea de a personaliza fiecare colțișor și obiect, ținând cont de toate elementele incluse în amenajare.

Deci, hai să recapitulăm puțin modalitățile în care putem folosi StenCilit: pe podea, fie că vorbim de dușumele din lemn, parchet, ciment sau gresie, pe suprafețe vitrate – uși, vitrine ș.a.m.d., pe mobilier, faianță sau pentru decorarea textilelor din casă. În cazul pereților, putem șablona toată camera sau un singur perete. O altă idee ar fi să realizăm un brâu decorativ pe mijlocul peretelui sau să folosim model în partea de sus, iar partea inferioară a peretelui să o îmbrăcăm în lambriu. Ce să mai… Au dreptate creatorii produsului. Variantele sunt infinite. Tu cum ai folosi StenCilit? Îți reamintesc că șabloanele se pot comanda de pe site-ul www.stencilit.co. În curând o să primesc și eu modelul Meadowfield. Abia aștept să îi fac proba și să revin cu impresii. 🙂

Toate ustensilele de care ai nevoie pentru a te apuca de treabă

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oana 26 August 2020 at 19:48

    Sunt curioasa daca ai folosit sablonul Meadowfield si cum ti-a iesit proiectul. Am dat si eu peste cei de la Stencilit si o sa fac comanda de niste sabloane 🙂

    • Reply Alina (Fabrika de Case) 31 August 2020 at 9:14

      Salut, Oana. L-am folosit pe un perete în bucătărie. A ieșit binișor. Problema este că am făcut proiectul de una singură și în unele părți s-a cam întins vopseaua rămasă pe șablon. Ideal ar fi să te ajute cineva, dacă te apuci de treabă. 🙂

    Leave a Reply

    Share