Piese de design cu personalitate în viziunea celor de la Atelier Kiku

În urmă cu un an, Bogdan şi Monica luau decizia de a renunţa la slujbele lor pentru a se dedica unui proiect personal pe care îl plănuiau de ceva vreme. O mică afacere pe care să o dezvolte de la zero, cu dăruire și cu multă creativitate.

Fabrika de Case - Monica Miron si Bogdan Bocanete

Monica Miron si Bogdan Bocanete, fondatori Atelier Kiku

Visul lor s-a materializat la începutul lui 2016, odată cu prima veioză creată sub numele Atelier Kiku. ”Încă avem primul produs. Cumva s-a lipit de noi și noi de el”, povestește, glumind Monica. ”Este vorba despre o veioză cu lumină caldă, ambientală. Am denumit-o Light Tunnel. Baza este realizată dintr-un trunchi de copac, iar abajurul este confecționat din hârtie împletită. Ne-am jucat puțin cu luminile și umbrele. Este un produs de care suntem extrem de atașați și cum care am participat, chiar, la expoziții”.

Fabrika de Case - Atelier Kiku, Light Tunnel

Veioza Light Tunnel, Atelier Kiku

Primele trei veioze au avut ca punct de pornire natura, o infinită sursă de inspirație pentru cei doi tineri.

Fabrika de Case - Atelier Kiku, Little princess in the forest

Veioza Little Princess in the forest, Atelier Kiku

Fabrika de Case - Veioza Blue Heart, Atelier Kiku

Veioza Blue Heart, Atelier Kiku

De altfel, Monica și Bogdan pun mare accent pe protejarea mediului înconjurător și încercă, pe cât posibil, să transmită același mesaj prin intermediul creațiilor lor. ”De fiecare dată mă gândesc că eu îmi reprezint afacerea, iar ceea ce aduc în fața clientului trebuie să îmi reflecte principiile și modul de viață”, spune Monica. ”Și eu, și Bogdan iubim aceste meleaguri, cadrul natural de care se bucură țara noastră. Atelierul Kiku produce doar atât cât are nevoie, fără să pună în pericol mediul înconjurător. Încercăm să reciclăm materia primă care ne rămâne. Ar fi ideal ca pe viitor să putem investi în tehnologii care să ne ajute mai mult, în acest sens”, explică Monica.

Fabrika de Case - Atelier Kiku, veioza Rainbow

Veioza Rainbow, Atelier Kiku

Fabrika de Case - Atelier Kiku, veioza Piano Keys

Veioza Piano Keys, Atelier Kiku

Fabrika de Case - Atelier Kiku, decoratiune Paste

Decoratiune de Paste, Egg Tree – Atelier Kiku

Creațiile Atelier Kiku se diferențiază cu ușurință, prin designul jucăuș și combinațiile inedite de forme și materiale. Bețe din lemn, creioane colorate, sticlă sau materiale textile sunt alăturate ingenios, dând naștere celor mai originale piese de decor.

Fabrika de Case - Atelier Kiku, pendul Tango

Pendul Tango, Atelier Kiku

Nici nu este de mirare, dacă ne gândim la pasiunea Monicăi pentru pictură și fotografie sau la îndemânarea lui Bogdan pe partea electrică și prelucrare de lemn.

0

Lustra Light Bottles, Atelier Kiku

Interesant la Atelier Kiku este că poți contribui, cu idei, la realizarea  produsului pe care ți-l dorești. ”De obicei, clientul ne trimite o fotografie cu camera în care vrea să așeze lustra sau obiectul de decor. Designul este adaptat în funcție de stilul amenajării și de anumite elemente accent, dar, bineînțeles, suntem deschiși la orice fel de sugestii. Am avut lucrări care au pornit, de exemplu, de la culoarea canapelei sau de la un singur lampadar”, spune Monica. ”Pentru noi, colaborarea cu clientul este deosebit de importantă. La fel, și feedback-ul pe care îl primim de la oameni care ne urmăresc activitatea. Sunt lucruri care ne motivează să continuăm pe acest drum”.

Atelier Kiku, Lustra Ocean

Lustra Ocean, Atelier Kiku

De curând, Atelier Kiku a început să experimenteze și în domeniul literelor volumetrice luminoase, primul lor proiect de acest gen fiind la fel de original ca restul creațiilor pe care le semnează. Firma, concepută pentru un spațiu comercial, are toate cablurile ”la vedere”, creând impresia de lejeritate.

Fabrika de Case - Litere volumetrice luminoase, Atelier Kiku

Litere volumetrice luminoase, Atelier Kiku

Fabrika de Case - Atelier Kiku, litere volumetrice luminoaseUn proiect asemănător a fost realizat pentru un botez, așa că tinerii se gândesc serios să dezvolte și această ramură. ”Pot fi folosite la diverse evenimente private și agățate, ulterior, acasă, ca obiecte de decor. Cu siguranță, vor fi o amintire frumoasă”, crede Monica.

Fabrika de Case - Litere volumetrice luminoase, Atelier Kiku

Cei doi tineri se ocupă singuri de tot ceea ce înseamnă creare de produs, relații cu clienții, social media sau comercializare. Este un volum  mare de muncă, însă satisfacțiile sunt pe măsură, spun ei. Găsiți produsele create de Monica și Bogdan pe site-ul www.kiku.ro sau pe pagina lor de Facebook. Sigur veţi da peste ceva de luat acasă! 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply