Pentru acest cuplu de arhitecti renovarea locuintelor a devenit un adevarat microb!

Pentru proprietari, acesta este al noualea apartament in care locuiesc si deja au pus ochii pe urmatorul! Marea lor pasiune este sa redea frumusetea locuintelor vechi, punandu-si amprenta personala in reamenajarea lor. Aceasta preocupare este intrucatva justificata si prin prisma profesiei celor doi, Cristina si sotul sau fiind arhitecti. ”Apartamentul arata dezastruos cand l-am cumparat, dar am considerat ca are potential si s-a dovedit, in cele din urma, ca am avut dreptate. Incaperile erau intunecoase, iar lucrurile pe care le-am gasit, de la fostii proprietari, aveau peste 40 de ani vechime. Nu am putut sa recuperam mare lucru, insa am incercat sa imbunatatim, unde s-a putut”, povesteste Cristina. In ultimii ani, cei doi arhitecti s-au mutat de noua ori si deja viseaza deja la urmatorul proiect. ”Este un microb”, recunoaste, amuzata, Cristina. ”Nu ne place sa ramanem prea mult timp in acelasi loc. Ne plictisim repede, insa adevarata pasiune este, cu siguranta, aceea de a transforma locuinte vechi in spatii confortabile si elegante”.

Luminos si aerisit

In cel de-al noualea apartament, renovarea a inceput cu schimbarea zugravelii. Peretii au fost vopsiti in nuante deschise, iar acest lucru a facut ca spatiul sa para mult mai mare si mai aerisit. Usile, biblioteca, tocaria, chiar si rama semineului, au fost vopsite intr-un alb imaculat, dand interiorului un aer parizian.

Fabrika de Case - Semineul incadrat de etajere realizate pe comandaProprietarii au acordat atentie deosebita finisajelor si nici un detaliu nu a fost trecut cu vederea. Plintele pentru parchet, cornisele folosite pentru a delimita tavanul, podeaua in zig zag sau panourile din lemn cu care au fost imbracati peretii din zona de living, toate au fost atent gandite, in amanunt, de cuplul de arhitecti. In ceea ce priveste tesaturile, s-a mers pe nuante inchise pentru a crea contrast, iar accesoriile au fost alese in culori vesele si imprimeuri dinamice.

Fabrika de Case - Tesaturile si accesoriile colorate inveselesc incaperea

Obiecte vechi, folosite in amenajare

Cristina are o adevarata pasiune sa caute obiecte vechi, cu povesti interesante, pe care sa le reconditioneze sau carora sa le gaseasca o utilitate neasteptata. De ani de zile, nu rateaza nici un targ de profil organizat in Spania. Ba mai mult, in calatoriile sale profita de ocazie pentru a cerceta ”oferta locala”. ”Am gasit obiecte interesante in Franta si in Portugalia. De obicei, evit sa folosesc mobilier standard pentru ca mi se care ca interiorul isi pierde din autenticitate. Casele pe care le decorez trebuie sa aiba personalitate si acel «ceva» al lor”. Din aceasta dorinta de a folosi, de fiecare data, obiecte cat mai originale, Cristina a invatat sa confectieneze singura mici obiecte de mobilier. Masuta din sufragerie sau biroul din dormitorul matrimonial sunt creatii proprii si arata nemaipomenit in amenajare.

Fabrika de Case - Masuta din lemn este creatia proprietarei apartamentului

Spatii comunicante

Pentru a deschide spatiul, proprietarii au desfiintat un perete si au transformat livingul si dining-ul intr-o zona comuna, despartita printr-o arcada.

Fabrika de Case - Spatiu comun pentru living si diningUn alt truc a fost acela de a adauga geamuri usilor de interior pentru a beneficia, cat mai mult, de lumina naturala. In aceeasi idee a fost asezata pe perete si oglinda ingusta din sufragerie.

Fabrika de Case - Usile cu geam au facut ca apartamentul sa beneficieze de mai multa lumina naturala.Mobilierul din lemn natural a fost realizat, in mare parte, pe comanda. Fiecare coltisor a fost gandit cu atentie, astfel incat sa indeplineasca ambele criterii: estetic si functional.

Fabrika de Case - Fiecare centimetru a folosit la maximumFabrika de Case - Zona de intrare in apartament”A fost mult de munca, insa a meritat tot efortul”, sustine Cristina. ”Apartamentul pare mult mai mare. Trebuie sa recunosc ca rezultatul amenajarii a fost o surpriza chiar si pentru noi. Este clar genul de locuinta pe care as putea-o numi «acasa», dar am pus ochii pe o mansarda din apropiere, asa ca s-ar putea sa fi gasit urmatorul proiect”, spune ea, zambind.

Fabrika de Case- Camera copilului

Camera copilului

Fabrika de Case - Dormitorul matrimonial

Dormitorul matrimonial

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply