Pensiune ca în Alpii francezi în inima Bucovinei

Elena Hison s-a bucurat tare mult să poată lucra la amenajarea cabanei ”Domeniul Cerbilor”, mai ales că pensiunea este construită în satul copilăriei sale, în Delnița, Fundu Moldovei. Acele locuri, cu păduri dese de brad și dealuri rotunde, cu pâraie repezi și ulițe prăfuite, ce șerpuiesc printre gospodăriile oamenilor, îi sunt tare dragi, așa că a pus mult suflet în realizarea proiectului. A vrut ca cei care trec pragul pensiunii să simtă legătura cu natura și cu această parte a țării în care tradiția și autenticul par mult mai bine conservate.

”Am pornit de la pasiunea proprietarului pentru vânătoare, dar am păstrat interiorul elegant, asemenea unui chalet din Alpii francezi”, spune arhitecta. „Clienţii îmi sunt prieteni apropiaţi, cu care am mai colaborat şi în trecut. M-am străduit ca pensiunea să îi reprezinte, să surprindă dragostea lor pentru natură, pentru călătorii, pentru lucrurile frumoase, în general”.

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Cabana este construită în inima pădurii, într-un peisaj de basm, iar arhitectura aminteşte de celebre staţiuni de schi din Europa, cum ar fi cele din Austria, Elveţia, Franţa sau nordul Italiei. În timpul verii, muşcatele mărginesc balcoanele din lemn, asemenea unor ghirlande viu colorate.

 

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Împletirea armonioasă de piatră şi lemn pe care o regăsim la exterior este vizibilă şi în interiorul cabanei, însă elementele sunt bine echilibrate, astfel încât amenajarea să nu pară prea rustică.

Foto: Gabriela Lupu

Pereții în diferite nuanțe de alb fac ca spațiile să pară extrem de aerisite. Contribuie, din plin, și suprafața generoasă de geam care pare să invite înăuntru pădurea de brad ce se află doar la câțiva pași de pensiune.

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Materialele de calitate, culorile calde și mobilierul confortabil sunt elementele pe care le regăsim în întreaga amenajare, dar, pentru că vorbim, totuși, de o cabană de munte, predomină finisajele din lemn și detaliile care amintesc de partidele de vânătoare.

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Gabriela Lupu

„Proprietarii pensiunii deţin şi grupul Doxar, aşa că detaliile din lemn au fost realizate în propria fabrică din Gura Humorului. Mobilierul este realizat, pe comandă, cu o firmă din Târgu Mureș”, spune arhitecta Elena Hison.

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Gabriela Lupu

Dacă, în general, amenajările în stil elegant riscă să fie prea scorțoase, la „Domeniul Cerbilor” chiar nu e cazul. Încăperile sunt primitoare, ca într-o casă de vacanță pe care o împarți cu prietenii. Zonele de conversații, spațiile generoase pentru luat masa și terasa de unde poți admira frumusețea locurilor, fac ca această pensiune să fie una cu adevărat spectaculoasă.

Foto: Gabriela Lupu

Asta ca să nu mai vorbesc de crama cu podea de piatră și pereți din cărămidă, în care sunt depozitate, atent, cele mai rafinate soiuri de vin. Mi-au plăcut mult ușile arcuite din lemn, cu detalii din fier, dar și mobilierul în stil alpin.

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Gabriela Lupu

Foto: Gabriela Lupu

Nu mai trebuie să îți spun că merită să dai o fugă până la ”Domeniul Cerbilor” dacă ai trecere pe aici. Zona este la fel de frumoasă în oricare perioadă a anului. Găsești pe site www.domeniul-cerbilor.ro informații despre tarife și date disponibile de cazare.

Foto: Ovidiu Ștefeligă

Foto: Ovidiu Ștefeligă

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply