O superbă reședință de țară, lăsată moștenire de trei generații

Nimic nu se compară cu liniştea unei căsuțe de ţară pierdută printre podgoriile nesfârşite ale Cataloniei. O sută de ani are această proprietate din Penedès, lăsată moştenire din generaţie în generaţie. Iniţial, a fost gândită ca locuiţă de vară, însă cu timpul membrii familiei s-au ataşat atât de tare de ea, încât au decis să se mute definitiv acolo.

Desigur, înainte de a deveni reşedinţă permanentă, proprietarul a întreprins serioase lucrări de reabilitare. Munca a durat mai bine de doi ani şi jumătate, timp în care au tot schimbat planurile. Şi, cum accesul către casă se face destul de greoi, utilajele nu prea au avut cum să pătrundă pe proprietate. Singura soluţie ce le-a rămas la îndemână a fost să se descurce fără prea multă tehnologie modernă, cu mai mult efort fizic şi o muncă minuţioasă.

Cu mare grijă au fost reamenajate podelele în bucătărie şi baia mică. Fiind vorba de piese artizanale originale, bucăţile de gresie au fost scoase una câte una, curăţate, recondiţionate şi aşezate cu multă migală la loc.

Fiecare colț al casei este amenajat în aşa fel încât să pară special, însă bucătăria este cu siguranţă una din vedete.

Nu doar din punct de vedere al stilul de amenajare, ci şi pentru funcţionalitatea sa. Insula este folosită atât pentru a găti, cât şi pentru a mânca aici zilnic. Este cu adevărat o încăpere plină de viaţă, inundată de lumină naturală şi în care s-a pus mare accent pe detalii. Pereţii au fost placaţi cu panouri din Corian, în locul clasicei faianţe, până la nivelul dulapurilor suspendate. Cuptorul în stil rustic, dezvăluie  şi el din personalitatea acestei case, fiind o pată de culoare în bucătăria dominată de nuanţe neutre.

Camera de zi păstrează tonurile întâlnite în casă, de alb şi verde, culori combinate cu lemnul, care aminteşte de zona în care este construită casa.

Fereastra mare a venit ca un element de noutate, dă spre terasă şi oferă o privelişte minunată, dar şi multă lumină naturală.

Dining-ul se remarcă prin mobilierul în stil provensal, fiind foarte aerisit și decorat cu mult bun-gust. Bancheta gustaviană a fost cumpărată din Franța de la un magazin de antichități și se încadrează perfect în stilul casei.

Lampa modernă dă și ea o tușă specială zonei de luat masa. Iluminată, pare un brad de Crăciun, glumește proprietarul. Cu siguranță însă aduce o atingere magică încăperii.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply