O renovare strălucitoare și un design interior impecabil

Reamenajarea celor două terase a fost, cu siguranţă, unul dintre obiectivele importante ale acestei renovări originale, concentrată pe redistribuirea spațiilor astfel încât să se adapteze la prioritățile actualului proprietar.

Înainte de a demara lucrările de renovare, proprietarul acestei case a fost foarte clar: dorea o locuinţă spaţioasă şi, mai presus de toate, confortabilă. Pentru a realiza acest lucru a apelat la studioul de design interior al Mariei Santos, care, împreună cu arhitectul Cristina Miguelena, a proiectat noua locuință. Primul lucru pe care l-au făcut a fost regândirea întregii structuri.

Iniţial, apartamentul era foarte compartimentat, cu camere mici şi deloc atrăgătoare. Aşa că transformarea a fost una spectaculoasă rezultând un spațiu larg, deschis, care cuprinde o sufragerie, o zonă de luat masa și o bucătărie, respectiv două dormitoare, cu trei băi – câte una pentru fiecare dormitor, plus o baie pentru oaspeți.

În această nouă distribuţie, integrarea celor două terase în interiorul casei a jucat un rol cheie. Balconul de pe sufragerie, spre exemplu, a fost proiectat în aşa fel încât să ofere mai mult spaţiu şi confort, în timp ce terasa de la dormitorul principal, este folosită ca dressing.

Proprietarul a profitat de lucrările de renovare pentru a repara şi toate instalaţiile şi reţelele de utilităţi. S-a optat pentru o uniformitate a materialelor și a finisajelor pentru a crea un sentiment de continuitate și amplitudine vizuală. Podeaua a fost gândită ca o platformă, iar pereții și tâmplăria au fost pictate în două nuanțe de gri. În hol și în camera de zi, s-a decis să se acorde importanță lemnului, prezent nu numai pe unele fronturi, ci și pe raftul care separă sala de mese de holul care duce în încăperi.

În această idee de uniformitate cromatică, mobilierul și textilele joacă un rol important. Piesele specifice stilului nordic au fost combinate cu modele industriale, dar din aceleași materiale: lemn, fibre și fier. Tapițeria și țesăturile au fost alese în tonuri neutre. Accesoriile în nuanţe de arămiu, galben şi negru adaugă dinamism şi o notă de masculinitate întregului decor. Structurile cu geamuri de sticlă sunt cea mai bună soluție pentru ca două spații să devină independente fără a pierde însă lumina sau amplitudinea vizuală și fără a limita perspectivele. Opțiunile sunt foarte variate: sticlă satinată, pereți despărțitori din sticlă netedă și transparentă. Ușile glisante reprezintă varianta perfectă pentru a separa două încăperi care sunt conectate frecvent. O masă tip peninsulă, un perete înjumătăţit sau mobilier din lăzi care simulează o partiție, acționează și ca bariere între bucătărie și camera de zi.

Chiar pe hol pereţii sunt acoperiţi cu şipci de lemn care se potrivesc perfect  cu podeaua. Predominanța acestui material crează o atmosferă confortabilă la intrarea în casă.

În amenajarea camerei de zi, s-a pornit de la o bază neutră, cu pereți și tapițerii în tonuri albe și gri, cărora le-au fost adăugate accesorii roșii, galbene și negre.

Camera de zi a fost extinsă prin integrarea terasei. În urma lucrărilor de renovare, a devenit un spațiu luminos și deschis, care are o zonă de living și una de luat masa. Noua bucătărie este parțial independentă prin intermediul unei uşi de sticlă care permite trecerea luminii naturale.

Cuprul, bronzul și alama sunt metalele la modă, aşa că nu puteau să lipsească dintr-un apartament amenajat modern.

Mi Casa Revista

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply