O nouă casă, cel mai frumos cadou de Crăciun

Tocmai ce s-au mutat în casa pe care o visau de ani de zile. Coincidenţă sau nu, acest lucru se întâmplă chiar acum, cu doar câteva zile înainte de sărbători, în cea mai frumoasă perioadă a anului! Un cadou de Crăciun pe care, cu siguranţă, nu-l vor uita niciodată.

Pentru o familie cu copii pare un gest nebunesc să se mute în casă nouă chiar înainte de sărbători. Însă această familie a spus DA, fără să se gândească prea mult la toată trambalarea pe care o presupune o astfel de operaţiune. E drept, ceva i-a împins de la spate: pe lângă curiozitatea adulţilor, a contat foarte mult şi dorinţa copiilor ca Moş Crăciun să poposească în noua casă. Fetiţa are şase ani, iar frăţiorul ei doar doi, iar părinţii le pregătesc o surpriză pe care să şi-o aducă aminte toată viaţă. Cel mic se va uita cu plăcere pe filmări şi fotografii.

Înainte de toate, trebuia scrisă şi o scrisorică pentru Moşu’, sarcină care i-a revenit fetiţei: „Vrem o casă în care să ne putem juca, un brad cu o stea mai mare decât tata, o bucătărie uriașă în care să facem prăjiturele cu mama, un şemineu care să fie cald atunci când este frig afară, o grădină în care să ne sărbătorim zilele de naştere şi să putem vedea marea” (această ultimă dorinţă a fost adăugată de părinți).

În Ajun, toate vor fi la locul lor, inclusiv tava cu bunătăţi pregătite pentru Moş Crăciun şi renii săi care au de făcut drum lung până să ajungă la fiecare copil. „Ador să împodobim pomul de Crăciun, mai ales că anul acesta este unul destul de mare. În schimb, nu sunt un mare fan al ornamentelor din abundență şi nici luminiţele în exces, nu-mi plac. Prefer, în schimb, să fac nişte decoraţiuni mai simple din bucăți de buşteni şi boluri de cristal”, povesteşte Ona, care încearcă într-un fel să stabilească exact cum se vor împărţi zilele de sărbătoare. „De Crăciun vom fi cu toată familia, cu bunicii, vom deschide cadourile, dar de Ziua Regilor (Bobotează) vom fi doar noi patru…”.

Pomul de Crăciun face parte dintr-un proiect de design interior al proprietarei, însă faţă de ceilalţi ani, de lângă el lipseşte scena Naşterii, fapt care nu a fost deloc pe placul fetiţei. Ona mărturiseşte cu sinceritate că a preferat să le dea celor mici o jucărie şi să aibă bradul întreg.

Lângă pomul de Crăciun, o tăbliţă de ardezie. „Dragă Moş Crăciun, acum suntem mai ecologişti şi nu mai consumăm hârtie…Mulţumim pentru cadouri”, semnat, copiii.

 El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply