O casă ideală pentru relaxare

Te-ai gândit vreodată să laşi în urmă agitaţia oraşului pentru un trai mult mai liniştit la ţară? Ei bine, fie și doar pentru sfârşiturile de săptămână, am găsit casa ideală! E un pic departe – la celălalt capăt al continentului, tocmai în Spania – însă cu siguranţă vei găsi câteva idei de amenajare care te pot inspira. Casa, de fapt o fermă transformată într-o veritabilă hacienda de vacanță, se găsește în Sierra de Gredos, masivul muntos din centrul Spaniei. Păuni, găini, cei doi câini și chiar câteva văcuțe sunt vedetele din curtea proprietarilor originari tocmai din Venezuela. A fost dorința lor ca pământul să fie cultivat, în continuare, și să se crească animale, chiar dacă doar la sfârșit de săptămână sau în vacanțe își petrec timpul la fermă.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Designerul Fanny Iniesta s-a ocupat de amenajarea interioară a casei și a avut grijă să păstreze cât mai mult legătura cu tot ceea ce o înconjoară, pornind de la tradiții și până la peisajele din apropiere. La scurt timp după renovare, ferma a devenit locul perfect de refugiu pentru întreaga familie, o retragere spirituală către valorile rurale autentice.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Pe frumusețea naturală a împrejurimilor și-a clădit designerul întregul proiect de reamenajare. Ferma este o adevărată încântare vara, iar iarna clădirea principală şi anexele devin locul cel mai potrivit pentru a petrece ore minunate la focul şemineului. Când proprietarii au cumpărat casa, parterul era un adevărat labirint de camere întunecate şi sufocante. Pentru a lăsa loc luminii naturale să intre în casă, arhitecta a  luat decizia să mărească ferestrele. Iar acolo unde a fost cazul, au fost eliminate zidurile ce nu afectau structura de rezistenţă. „Proprietarii şi-au dorit mult o casă luminoasă, în care să aibă mai mult spaţiu la dispoziţie. Şi mai presus de toate şi-au dorit ca toţi membrii familiei să fie împreună, fără ca zidurile să-i despartă”, povesteşte Fanny Iniesta.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Parterul vechii case a fost transformat într-un spaţiu deschis, cu zone de relaxare în care cei patru copii pot să se joace în voie, cu o imensă bucătărie şi un living pe măsură. Bucătăria deschisă a fost una din ideile la care proprietarii au ţinut mult.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania Aici stilul rustic este combinat într-o armonie perfectă cu dotările moderne, absolut necesare.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in SpaniaÎnsă o surpriză este locul de luat masa pentru copii, foarte practic şi spaţios. Un loc special este barul amenjat în stil  venezuelean, numai bun pentru stat la un pahar de vorbă şi ascultat muzică în surdină.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Iarna,  familia se adună în jurul șemineului, însă locul vânat de toată lumea este fotoliul din piele.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in SpaniaȘi pentru a aduce aminte celor care trec pargul casei că se află într-o fostă fermă, pereții au fost îmbrăcați în piatră. Efectul este și unul vizual pentru că întreaga încăpere a căpătat mai mult dinamism. Un aspect rustic îl dau și grinzile de lemn, dar și stâlpii de susținere. În privința mobilierului, în living designerul a optat pentru piese cu aspect antichizat, dar în sens oarecum opus tradiționalului care predomină în întreaga casă. Țesăturile sunt de influență orientală.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Pentru că vorbim de o familie numeroasă, la etaj au fost amenajate cele opt dormitoare de care casa dispune. Foarte elegant mi s-a părut dormitorul matrimonial cu al său pat cu baldachin. Camera fost regândită așa încât să ofere o priveliște spectaculoasă către Sierra de Gredos.

Fabrika de Case - Resedinta de vacanta in Spania

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply