O casa fermecatoare, cu obiecte culese de prin targurile de vechituri

Parintii Variei au cumparat casa in 2009 pentru ca visau sa aiba un loc in care sa isi petreaca vacantele, impreuna cu prietenii si familia. Pentru ca purtau in suflet nostalgia locurilor natale, au ales sa caute o proprietate in apropiere de Vyborgul rusesc, la granita cu Finlanda. Aceste campii deluroase au fost loc de joaca pentru multe generatii ale familiei, asa ca au vrut, intr-un fel, sa se intoarca la origini. Cand au gasit cabana de lemn, s-au gandit ca ar fi refugiul perfect pentru concediile de vara. Renovarea casei a fost o munca de echipa, iar lucrarile de reparatii au durat ani buni.

123A fost nevoie de mana unor specialisti pentru racordarea la sistemul de apa si canalizare, dar si pentru reteaua de electricitate, insa cand a venit vorba de amenajarea interiorului, doamnele din familie au avut ultimul cuvant. „Este un proiect in care s-au implicat toti ai casei. Pana si matusa a venit din America sa ne dea o mana de ajutor”, isi aminteste Varia. „Am luat la pas toate targurile de vechituri din marile orase europene, pentru a amenaja interiorul in stilul pe care ni-l doream, dar incadrandu-ne intr-un anumit buget. Mama este indragostita de sudul Frantei, asa ca a vrut sa avem si cateva elemente care sa surprinda romantismul zonei Provence”. Isi aminteste ca dupa o excursie in Marsilia, mama ei a umplut casa cu dantela si argintarie.

4

Lustra cu abajur din dantela

Stil nordic cu influente provensale

Interiorul te duce cu gandul, in primul rand, la locuintele scandinave: spatii luminoase si aerisite, alb din abundenta, podele deschise la culoare. O parte din mobilier a fost facut in atelierul familiei.

56789Multe dintre obiecte si-au gasit locul treptat in casa, fiind aduse de prieteni sau descoperite printre vechituri. „Am gasit candelabrul din zona de dining in podul bunicii mele. Era abandonat acolo de ani de zile. Am indepartat panzele de paianjen, l-am sters de praf, l-am slefuit si l-am vopsit in auriu. Mi se pare ca se potriveste perfect aici”, zambeste Varia.

12Tot de la bunica a luat o multime de macrameuri pe care le-a imprastiat prin toata casa. Ii aduc aminte de copilarie si nu ar renunta la ele pentru nimic in lume. Cuverturi crosetate si tesaturi din lana si mohair acopera canapelele, dand senzatia de spatiu intim si prietenos. O multime de plante infrumuseteaza camerele, spargand monotonia cromatica cu verdele lor proaspat.

1315Casa nu este deloc pretentioasa. Predomina o dezordine deloc suparatore, ci care dimpotriva, arata ca spatiul este locuit, si nu este folosit ca showroom.

16

Dormitor romantic, cu pat din fier forjat

17

Zona de baie

Loc de intalnire pentru intreaga familie

In timpul verii, toata lumea se aduna aici, macar pentru cateva saptamani: Varia, impreuna cu sotul si fiul ei, parintii, fratele si cele doua pisici, trecute de prima tinerete, care nu rateaza nici o intalnire de familie. Cabana de lemn este destul de incapatoare: 140 de metri patrati, dispusi pe doua nivele si sapte camere. In gradina, au plantat o mica livada si cativa arbusti decorativi.

1819Au si o mica prispa, cu pavaj de piatra si perdele vaporoase, unde pierd ore in sir, stand de vorba. Tot aici bunicul, ciopleste uneori, jucarii de lemn pentru juniorul familiei.

20

Sursa foto: The Village

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply