O casa cu privelisti de vis in nordul Spaniei

Cel mai mare vis al lui Belen era sa locuiasca, impreuna cu familia ei, intr-o zona de munte, departe de poluare, zgomot si aglomeratie. Isi dorea o casa confortabila, care sa pastreze amprenta zonei rurale specifica Spaniei, dar care sa aiba toate beneficiile epocii moderne. A gasit ceva care sa ii placa in Oñati, un fermecator orasel medieval din nordul tarii. “Recunosc ca nu mi-a placut casa in mod deoosebit, dar locatia este ireprosabila”, marturiseste femeia, privind visatoare catre crestele impadurite ale Pirineilor. Nu a pastrat nimic din vechea constructie, decat peretii si tavanul. Singura a coordonat lucrarile de renovare. A stiut foarte clar ce isi doreste: spatii ample, deschise, culori calde care sa reflecte lumina naturala, podele din gresie, usor de intretinut si cativa pereti imbracati in piatra naturala, pentru a pastra un pic aerul rustic. “Am folosit mult alb. Este una din culorile mele preferate cand vine vorba de interior. Camerele par mult mai luminoase, mai aerisite si totul straluceste de curatenie”, explica Belen.

Doua terase pentru intreaga familie

Unul dintre minusurile casei era absenta unei terase, un loc in aer liber, in care familia sa se adune, in zilele placute de vara. “Am facut nu una, ci doua terase”, zambeste Belen, “una pe sufragerie si una pe zona de dining. Intre ele am amenajat o mica gradina de plante aromatice, asa, ca un moft personal”. Au folosit ca stalpi de sustinere barne de lemn recuperate din interior. Pe una dintre verande, au amenajat zona pentru servirea mesei. Scaunele cu design clasic si candelabrul cu abajururi textile, pe care in mod normal nu l-ai vedea afara, au fost ideea lui Belen, care si-a dorit sa combine stilul rustic cu cel elegant.

1Cea de-a doua terasa este, practic, o sufragerie in aer liber ce ofera o imagine panoramica de vis.

2

Spatii comunicante

Livingul comunica cu zona de dining, prin doua usi mari de sticla. Mobilierul clasic cu aspect invechit, tesaturile din fibre naturale, in tonuri neutre, ferestrele uriase ce se deschid larg catre cele doua terase dau imaginea unui spatiu cald, prietenos.

3456Cu siguranta nu este genul de casa care sa te intimideze prin opulenta si detalii inutile. Tot la parter, Belen si-a amenajat un mic birou, pentru a petrece timp cu familia, chiar si atunci cand are de lucru.

7Dormitorul matrimonial pastreaza aceeasi nota calda si romantica. Patul cu baldachin te duce cu gandul la povestile cu printese ale copilariei, iar tapetul cu imprimeuri florale confera o eleganta aparte camerei.

8Dormitorul beneficiaza de baie proprie si un spatiu generos pentru dressing.

9

Sursa foto: El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply