O casă cochetă, în care albul dictează tonul amenajării

Leanne Ford este gazda unei emisiuni foarte populare în SUA. Un fel de ”Visuri la cheie” la noi, dar fără poveste socială. Show-ul tv se numește ”Restored by the Fords” și este difuzat de HGTV. Am văzut că există câteva episoade disponibile pe youtube, așa că poți să le urmărești dacă îți plac emisiunile de genul ăsta.

Leanne a devenit cunoscută în SUA după ce și-a renovat singură casa din Pittsburgh, Pennsylvania. De fapt, o fostă școală, transformată în locuință de familie și ulterior, în platou de filmare. Proiectul s-a bucurat de atâta popularitate în mediul online, încât i-a adus lui Leanne semnarea contractului cu HGTV. Fratele său, tâmplar de meserie, îi este partener de platou.

Nu despre casa din Pittsburgh vreau să-ți vorbesc însă, ci despre locuința din Los Angeles a îndrăgitei prezentatoare tv. Din exterior, casa nu este deloc impunătoare. Pare, mai degrabă, o căbănuță din lemn, mascată de vegetație. Interiorul este total neașteptat, un amestec de stiluri care funcționează excelent împreună.

Albul a fost folosit ca fundal în întreaga amenajare, fiind, de altfel, un fel de marcă înregistrată a lui Leanne Ford. În mai toate proiectele sale, albul este elementul central. Texturile, obiectele vintage și piesele de design creionează un interior unic ce nu ține cont de reguli, ci reflectă în amănunt personalitatea vibrantă a proprietarei.

”Nu-mi imaginez cum ar fi arătat casa asta cu tavan de rigips sau finisaje de revistă”, spune prezentatoarea. ”Echo Park e o suburbie cu multă vegetație și cu un peisaj aparte, așa că nu mi s-ar fi părut potrivit un interior prea cizelat”.

Dormitorul matrimonial

Culoarea pe care o folosește, de obicei, în proiectele sale este Ultra Pure White de la Behr. În majoritatea episoadelor emisiunii ”Restored by the Fords”, Leanne ajunge să-și convingă invitații să vopsească totul în alb, chiar dacă la început oamenii se arată șovăielnici. În casa din Los Angeles, prezentatoarea a ales un alb mai puțin rece – Sherwin-Williams’s Shoji White, o nuanță ce aduce mai mult spre crem. Este convinsă că nu ar fi putut să aleagă un fundal mai potrivit pentru toate obiectele de suflet expuse în casă.

”Mulți au ideea preconcepută că albul este o culoare impersonală, dar există atâtea tonuri și variații încât e imposibil să nu găsești ceva să-ți placă”, crede Leanne. ”Îmi aduc aminte câtă muncă de lămurire am dus cu sora mea pentru a o convinge să-și vopească alb șemineul din cărămidă. Mi-a ascultat sfatul, în cele din urmă, iar rezultatul e încântător. În casa din Echo Park am mers pe o variantă mai caldă decât folosesc de obicei. Mi s-a părut mai potrivită cu atmosfera pe care am încercat să o reproduc. În lumina obișnuită, culoarea pare ca o pagină de carte, îngălbenită de vreme. În bătaia soarelui însă, e pufoasă ca un nor”.

Leanne și soțul său, Erik Allen Ford, în cabana din Echo Park

Prezentatoarea a folosit albul șters peste tot în casă. Este nuanța cu care a vopsit pereții, feroneria din dormitor, tavanul din living sau corpurile metalice de iluminat de deasupra mesei. Interiorul păstrează intenționat un aer rustic specific mai degrabă zonei montane a SUA, decât unei suburbii a Los Angeles-ului. Obiectele folosite în amenajare întregesc tabloul original pe care Leanne și l-a dorit de la bun început. Este un proiect în care predomină lemnul și piatra. Albul face însă ca interiorul să pară aerisit și primitor.

”Am încercat să evit un look modern pentru că nu mi s-ar fi părut potrivit cu arhitectura casei și nici cu împrejurimile în care ne aflăm”, spune vedeta de televiziune. ”Tot efortul meu s-a concentrat pe imprimarea unui aer nostalgic și cred că mi-a ieșit. Cabana pare mult mai veche decât e în realitate”.

Casa nu este nici ea prea nouă, ce-i drept. A fost locuită pe vremuri de Clara Kimball Young, o actriță de film mut care și-a înființat propria companie de producție. Din interiorul original, nu a mai rămas mare lucru. Totul a fost actualizat, într-o manieră cât se poate de originală. Despre Leanne, se spune că are un stil de amenajare asemănător cu cel al actriței Diane Keaton, actrița de la Hollywood cunoscută pentru pasiunea sa de a decora case. Într-adevăr, felul în care integrează în decor obiecte vechi poate fi un element comun. De asemenea, albul folosit ca fundal.

Pe site-ul www.leannford.com, poți să vezi toate proiectele realizate de vedeta HGTV. Bineînțeles, o poți urmări și pe Instagram. 

Foto: Tessa Neustadt pentru New York Times

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply