O cabana de vis in mijlocul naturii

Nordicii au un adevarat cult pentru protejarea naturii. Si nu de acum, ci de zeci de ani de zile. Chiar daca lemnul face parte din cultura lor arhitecturala, fiind folosit din plin la construirea caselor, totul este gandit de asa maniera incat padurile sa ramana la locul lor. Iar Hornbæk, oraselul situat pe tarmul danez al stramtorii Oresund, nu se abate deloc de la regula. Fost sat de pescari, asezarea a devenit locul perfect, vanat de cei aflati in cautarea unui colt de lume linistit, prietenos si cu aer curat. Si Lisbeth Nuka Heiring, o tanara daneza, s-a indragostit de aceste locuri, iar in urma cu cativa ani a decis sa cumpere aici o casa. In scurt timp, cabana din lemn a devenit locuinta perfecta pentru familia sa. Undeva in mijlocul naturii, departe de agitatia marilor orase, cabana, construita in anul 2003, respecta in cele mai mici detalii elementele de design ale stilului scandinav. Bustenii intregi care compun peretii casei au fost vopsiti in nuante de negru, in timp ce in cazul ferestrelor s-a optat pentru culoarea alb. Specific caselor traditionale din nord, acoperisul a fost imbracat cu iarba. Foarte importanta este veranda, pe care Lisbeth si sotul ei au construit-o in jurul casei. Atunci cand soarele straluceste, prispa este inundata de lumina si devine un loc numai bun de relaxare. Asa ca proprietarii s-au gandit sa adauge si doua sezlonguri albe, de lemn, pe care le-au prevazut, pentru zilele friguroase, cu blanuri groase de oaie.

Fabrika de Case - Cabana din lemn in Danemarca

Doua corpuri de cladire, cu o suprafata de 68 de metri patrati fiecare, alcatuiesc cabana, la acestea adaugandu-se si o anexa de 18 metri patrati. Totul in mijlocul naturii, intr-o zona protejata prin lege. Linistea din jur, tulburata doar de suieratul vantului, se transpune cumva si in interiorul casei. Scaunele de rachita, masuta de cafea – pe care proprietarii au gasit-o intr-un targ de antichitati -, lampa cu picior, canapelele acoperite cu piei de animale si soba pe lemne, toate asigura o atmosfera de intimitate. In plus, datorita ferestrelor mari, camera de zi este scaldata din plin de lumina naturala.

Fabrika de Case - Zona de living

Fabrika de Case - Mobilier vechi in zona de diningPasionata de tot ceea ce inseamna spiritualitatea hindusa, Lisbeth a asezat, cu grija, langa statuetele aduse din India, plante in vaze de sticla, lumanari si fildes.

Fabrika de Case - Proprietara a decorat veranda casei cu felinare mari, din ratan

Fabrika de Case - Detalii verandaSi bucataria pastreaza aceleasi tonuri luminoase ca si camera de zi. Lemnul brut imbraca incaperea, impartita in doua de masa tip insula. Aceasta este camera preferata a intregii familii.

Fabrika de Case - Bucatarie deschisa

Cabana mai dispune de un dormitor matrimonial cu acces la terasa, trei dormitoare pentru copii, o camera de oaspeti si o baie. Patul din lemn alb face ca dormitorul sa para un pic mai luminos, in timp ce imaginea de pe perete este un poster reprezentand o pictura ce se gaseste la Muzeul National Danez.

fabrika de Case - Posterul reprezinta o interesanta pata de culoare in dormitorFabrika de Case - Obiecte decorative

Glotti Press

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply