Mobilier impletit in interior. De ce nu?

Multa lume se fereste de mobilierul impletit in amenajarile interioare, considerandu-l un element destinat strict teraselor sau gradinilor. Mie imi place foarte mult cum arata si inantru. Marturisesc ca am dezvoltat o adevarata obsesie pentru toate obiectele impletite, fie ca sunt din rachita, zambila de apa sau bambus. Ador, de exemplu, acele cufere imense din rachita pe care le poti aseza la capatul patului si in care iti poti depozita, fara probleme, pilota sau pernele. Fotoliile impletite pot fi asezate in jurul mesei, in bucatarie sau in sufragerie si pot fi combinate cu alte scaune clasice, din lemn sau fier forjat. Totul tine de gustul si imaginatia fiecaruia, dar si de curajul de a iesi din tipare. Ghivecele, cosurile de diferite marimi, suporturile pentru umbrela, cutiile de depozitare, chiar si corpurile de iluminat impletite sunt mici detalii, cu un impact neasteptat, care indulcesc interiorul si ii dau o nota de feminitate. Mobilierul impletit poate fi adapatat la fel de bine caselor cu suprafete generoase, cat si apartamentelor de bloc. In ceea ce priveste stilul de amenajare, impletiturile se potrivesc interioarelor clasice sau etnice, dar si celor moderne.

Mobilierul impletit are nevoie de ingrijire speciala

Este adevarat insa ca acest tip de mobilier este ceva mai pretentios, dar, va asigur ca merita orice atentie suplimentara. Specialistii recomanda sa nu asezam obiectele confectionate din impletituri in apropierea unei surse de caldura, cum ar fi soba sau caloriferul si nici intr-o zona cu umiditate ridicata. Mobilierul risca sa se deterioreze. Fibrele isi vor pierde elasticitatea, ajungand, in timp, sa se rupa. Partea buna este ca putem inlocui fibrele lipsa, cu un pic de rabdare. O alta contraindicatie este folosirea substantelor abrazive pentru intretinere. Mobilierul din rachita se poate curata cu aspiratorul sau cu o perie pentru indepartarea prafului. Se mai poate face o solutie din sucul de la o lamaie diluat in 5 litri de apa. Se inmoaie o carpa in substanta obtinuta si, cu ajutorul ei, vom sterge mobilierul, in sensul impletiturii. Se lasa la uscat, timp de cateva minute, insa, mare atentie! Nu il expune la soare, ci intr-un loc umbros.

Mobilier de gradina in sufragerie

Se spune despre mobilierul impletit ca nu are aceeasi rezistenta precum cel clasic, asa ca daca iti doresti o canapea sau un coltar din ratan, iarba de mare, bambus sau rachita, ar trebui sa te  orientezi catre o firma specializata. Exista o multime de variante, insa preturile mobilierului exotic sunt destul de piperate. Pentru spatiile mici, putem folosi acele banchete impletite, pe care le vedem deseori in gradini sau pe terase. Acestea sunt insa mult mai fragile si nu este recomandat sa le asezi intr-o zona folosita prea des. Pentru un plus de confort, poti cumpara pernute pentru sezut sau, cu putina indemanare, le poti confectiona chiar tu dintr-un material cu imprimeuri vesele. Eu imi doresc o astfel de bancheta in balcon. Se gasesc, de obicei, in magazinele de constructii la sectiunea mobilier de gradina, dar cred ca se gasesc si la targurile de artizanat.

12Masuta de cafea, impletita

Un cufar impletit in mijlocul sufrageriei poate inlocui cu succes clasica masuta de cafea. Partea buna e ca in interior poti depozita revistele sau alte maruntisuri pe care nu vrei sa le ai la vedere.

34Mobilierul din rachita este foarte versatil, adaptandu-se aproape oricarui stil de amenajare. Uite cat de bine se potriveste masuta impletita in aceasta sufragerie in stil rustic englezesc!

5Designerul american Tory Burch a reusit sa integreze perfect mobilierul impletit intr-o zona de relaxare cu deschidere catre gradina. Fotoliile din fibre naturale au o eleganta aparte, in combinatie cu tapetul care imbraca peretii si cu accesorille de influenta asiatica (scaunele de gradina din ceramica, vasele din portelan).

6Impletituri pentru depozitare

Si cutiile din rachita se numara printre preferatele mele. In bucatarie, de exemplu, poti inlocui cateva sertare cu cosuri impletite. Arata nemaipomenit!

7Pe hol, de asemenea, poti sa integrezi in mobilier cutii impletite, de aceleasi dimensiuni. Nu sunt doar frumoase, ci si extrem de practice.

8Intotdeauna mi-au placut banchetele langa fereastra. Mai ales daca au in dotare suficiente pernute. O idee ingenioasa de a mai castiga spatiu este sa pui sub acest blat cutii impletite in care poti sa ascunzi lucrurile de care nu ai nevoie zilnic. Nu arata rau deloc, nu-i asa?

9Acelasi truc il poti aplica si in dormitor, inlocuind rafturile noptierei cu simpaticele cutii din fibre naturale.

10Cufere din rachita in dormitor

Si pentru ca tot pomeneam la inceputul articolului de slabiciunea mea pentru cuferele impletite, hai sa iti arat cateva exemple! Cum sa nu iti placa?

111213Piesele de mobilier impletit arata foarte bine si in combinatie cu piatra naturala.

15Scaunele impletite, o varianta la indemana pentru orice spatiu

Scaunele sau fotoliile impletite arata foarte bine in orice zona a casei. Pot fi combinate cu banchete sau cu scaune din lemn sau fier forjat, in functie de spatiul de care dispui si de stilul de amenajare pentru care optezi.

161718Si spatiul de lucru se poate bucura de caldura impletiturilor. Nu m-as fi gandit sa alatur un astfel de scaun cu un birou de sticla, dar recunosc ca imi place.

19Tablia patului din iarba de mare va aduce in dormitorul tau exotismul stilului britanic colonial.

20In cazul de mai jos, corpurile de iluminat impletite par special concepute pentru aceasta sufragerie vintage. Pe langa textura interesanta, aceste abajururi din fibre naturale dau o nota calda, prin lumina difuza pe care o creeaza.

21Sursa foto: Houzz, BHG, El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply