Poți, ca designer de interior, să îți faci clientul fericit, având la dispoziție un buget de 15.000 de euro? Anul trecut, Bogdan Bej și-a luat inima în dinți și a hotărât să afle din proprie experiență răspunsul la această întrebare, după ce a acceptat să se ocupe de amenajarea unui apartament de 57 de mp, situat într-un complex rezidențial din Arad. Proprietarii, doi români stabiliți de ceva vreme în Italia, cumpăraseră locuința cu gândul de a o închiria, deci nu intenționau să investească prea mult în amenajare. Voiau, însă, un decor minimalist și funcțional, cu obiecte care să ofere un raport bun calitate-preț. Trei întâlniri cu Bogdan au fost suficiente pentru stabilirea detaliilor legate de cromatică, finisaje sau parte tehnică. La începutul anului, a fost finalizată și proiectarea 3D, iar aici lucrurile au mers ca unse. Proprietarii au fost încântați de sugestiile designerului, așa că nu s-au impus modificări. Singura rugăminte a fost respectarea bugetului de 15.000 de euro.
Apartamentul are o suprafață vitrată generoasă, ceea ce îl face să pară surprinzător de luminos și de aerisit. Bineînțeles, efectul este sporit prin albul pereților, zugrăviți cu vopsea Savana superlavabilă cu teflon. Monotonia este spartă prin accente de culoare, atent controlate. Dacă observi, parchetul de stejar de 10 mm, cumpărat prin Reflexia Decor, este folosit nu doar ca pardoseală, ci și ca placaj pentru perete, în zona de living, dar și la nivelul cuierului de la intrare sau a patului matrimonial din dormitor. O idee ingenioasă găsită de Bogdan, care face ca amenajarea să aibă coerență și continuitate. Nu mai vorbesc de căldura pe care lemnul o oferă interiorului decorat în stil minimalist.
”Cred că cea mai dificilă sarcină a fost modificarea instalațiilor electrice. Am vrut să încorporez lumina ambientală, dar și să ergonomizez puțin spațiul. Întrerupătoarele au fost mutate, pentru că nu erau instalate în zonele cu cel mai ușor acces”, explică tânărul designer. ”Țevile de gaz au fost mascate cu scafe. Am păstrat distanța față de tavan pentru a putea exista un flux de aer, dar și pentru a facilita verificarea cu aparatele de măsurat gazul”.
Culmea este că n-ai zice vreodată că scafa respectivă n-ar fi fost gândită ca un element cu rol estetic, mai ales că este evidențiată prin acea nuanță de gri, asemănătoare cu covorul de la Somproduct sau cu colțarul extensibil de la Jysk.
Cu umor este încadrat și caloriferul din zona de living care pare, la rândul său, detaliu decorativ.
Mobilierul este minimalist, fiind realizat pe comandă de KUBIKA Ateliere Arad, după schițele lui Bogdan. Corpurile sunt compacte, perfecte pentru depozitarea hainelor sau a mărunțișurilor. Fronturile fără mânere conferă mobilierului un aspect ultra modern, simplu și elegant.
Măsuțele de cafea sunt cumpărate de la Jysk, iar în spatele colțarului, un blat din lemn, cu picioare metalice, servește ca zonă de dining în după-amiezile petrecute în familie.
”Bucătăria este foarte practică și bine organizată, cu multe spații de depozitare. Centrala de apartament este ascunsă într-un corp soldat, lângă fereastră. Țevile de gaz sunt și aici mascate prin scafe. Nu am lăsat nimic la vedere. Chiar și electrocasnicele BEKO sunt incorporabile pentru a nu aglomera vizual încăperea”, explică Bogdan.
În dreptul ferestrei, s-a optat pentru un pervaz lat, colțișorul devenind astfel numai bun pentru a savura cafeaua de dimineață. Între bucătărie și living nu există ușă, dar au fost păstrați spaleții, în cazul în care se dorește montarea sa, pe viitor.
Dormitorul matrimonial păstrează stilul minimalist care dictează linia amenajării întregului apartament. Peretele accent, vopsit în nuanțe de gri, continuă practic cromatica livingului.
Tăblia patului, realizată pe comandă, este genul de element care atrage imediat atenția, atât prin dimensiunea sa neobișnuită, cât și prin finisajele folosite în confecționarea sa. Imposibil să nu fi remarcat porțiunea tapițată cu material Alcantara de la KUBIKA Ateliere. O găselniță tare simpatică, gândită de Bogdan.
Cele două aplice de perete, în stil industrial, sunt achiziționate prin The Home. Lângă patul matrimonial, a fost creat și un mic spațiu de lucru, pentru laptop. Dressingul, înalt până la tavan, este dulapul principal din casă, cu o capacitate generoasă de depozitare.
Gresia din baie a fost cumpărată prin Roca România și vine în continuarea podelelor din stejar, prezente în toată casa, mai puțin în hol, unde avem o porțiune acoperită cu gresie. Bateriile și sistemul de duș sunt cumpărate de la Grohe. Cea mai bună afacere, ca preț, a fost însă panoul de sticlă pe care Bogdan l-a găsit la promoție la BricoDepot cu 299 de lei!!
”Am primit propunerea de a mă ocupa de apartament în noiembrie anul trecut și pot să spun că am avut mână liberă pe șantier. M-am întâlnit cu proprietarii doar de trei ori, cât să stabilim detaliile principale și să ne decidem asupra materialelor folosite. Erau în țară pentru o perioadă scurtă de timp, așa că am colaborat mai mult prin Facebook. I-am ținut la curent în permanență cu toată evoluția lucrărilor. Au fost foarte mulțumiți de rezultat și mi-au spus că au de gând să folosească locuința în timpul concediilor în țară, când își vizitează rudele și prietenii”, spune designerul.
Ai mai jos câteva fotografii cu prețul produselor folosite în amenajare și locul de unde au fost cumpărate. Despre Bogdan, trebuie să îți spun că a terminat anul acesta Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara și are, de anul trecut, propriul său birou, ATMSF Design. Este foarte talentat, așa că dacă ești interesat de o colaborare, nu ezita să îl contactezi pe pagina sa de Facebook.
No Comments