Pentru că în ultimii ani companiile aeriene au extins atât de mult rutele low-cost, poți călători, în prezent, la un preț rezonabil în aproape oricare colț al Europei. Și dacă plănuiești un city break, o destinație de primăvară ar putea fi Manchester, una dintre cele mai importante metropole britanice. Printre primele centre industrializate ale lumii, orașul este cunoscut pentru rolul important pe care l-a avut în timpul Revoluției Industriale. A fost punctul dominant internațional al manufacturii materialelor textile, în secolul XIX fiind numit și Cottonopolis.
King Street este una dintre cele mai importante artere din Manchester, dominată de restaurante scumpe, de magazine cu produse de lux sau de pub-uri frecventate de celebrităţi. Obligatorie este însă și o oprire la Piccadilly Gardens, inima verde a orașului, locul preferat de relaxare al localnicilor.
La doar câțiva pași, chiar în centrul vechi, se găsește King Street Townhouse, un hotel de lux cu 40 de dormitoare și numeroase săli destinate evenimentelor exclusiviste. Bineînțeles, beneficiază de toate gadgeturile și dotările moderne, însă a moștenit arhitectura clădirii istorice construite în secolul al XIX-lea în stilul Renașterii italiene.
Interioarele sunt însă amenajate în cel mai pur stil englezesc. Ce să mai, un loc grozav, chiar dacă intri doar să bei o cafea!
Și, dacă te-ai hotărât să treci pragul hotelului, la parter, lângă recepție, îți poți stinge setea cu o bere, comandată barmanului de la King Street Taverna – un bar cu finisaje din lemn de culoare închisă, scaune din piele roșie și podea cu gresie, stil stup de albine. În imediata apropiere se află luxoasa ceainărie Tiffany Lounge, care continuă cu o scară în spirală la mezanin.
De pe terasa impresionantă, ce se găsește la etajul șase, oaspeții pot contempla probabil cele mai bune vederi asupra bătrânului oraș. Sau se pot cufunda în canapelele confortabile ori în fotoliile din lounge, acolo unde pot lectura opere clasice ale literaturii britanice, cărți legate în piele.
Vedeta este însă, cu siguranță, piscina infinitului de la ultimul etaj. Priveliștea este fabuloasă! Chiar relaxându-te în apa încălzită la temperatura optimă, poți admira gloriosul turn cu ceas al primăriei orașului Manchester, ridicat în stil neo-gotic, în anul 1877, într-o perioadă de plin avânt economic al Cottonopolis.
Doar 500 de metri mai în spate se zărește faimosul zgârie-nori Beetham Tower, simbol al puterii financiare reprezentată de a doua metropolă a Angliei. Din peisaj nu lipsesc clădirile din cărămidă roșie, în stil victorian sau edwardian.
Totul arată ca la carte, dar asta nu mai este deja o surpriză, având în vedere că de reamenajarea hotelului s-au ocupat cei de la Eclectic Hotels. Firma întemeiată de soții O’Loughlin este renumită pentru restaurările spectaculoase ale unor vechi proprietăți, readuse la viață cu multă eleganță. Sally s-a ocupat de partea de design interior și a ales să dea o notă eclectică încăperilor din King Street Townhouse, cu o atenție deosebită acordată detaliilor.
Nu are cum să treacă neobservată firma de la intrarea în hotel, unde monede din cupru au fost lipite acolo unde stă scris… King.
Tot felul de exponate excentrice te-ar putea face să crezi că te afli într-un muzeu sau într-o galerie de artă. Tapetul gravat cu schițe reprezentând păsări și flori, sculpturi din metal, cântare vechi, mașini de scris, ceasuri și aparate de fotografiat, cărți și opere de artă achiziționate din târgurile de antichități locale, obiecte care sărbătoresc istoria orașului Manchester (de la impetuoasa epocă industrială și până la glorioasa perioadă muzicală).
Împărţite în funcţie de dimensiuni, toate cele 40 de camere și apartamente sunt extrem de elegante, însă poate nu la fel de îndrăznețe cum te-ai aștepta din punct de vedere al culorilor. Combinațiile sunt cele obișnuite: de alb, gri, maro şi bej, completate fiind cu tente de roșu, violet și auriu.
În privința detaliilor folosite în amenajarea interioarelor, ingredientele sunt foarte atrăgătoare. Se remarcă amestecul de covoare și pardoseli în combinația clasică de gresie alb-negru, oglinzile ovale, radiourile Roberts de epocă (din care mai tot timpul răsună în surdină muzică liniștitoare), excentricele lămpi de masă Eichholtz, obiectele neconvenționale de artă contemporană sau aparatele Nespresso. Atenție, aici cafeaua este gratis!
Daily Mail
No Comments