LURA, mobilierul care transformă camera copilului într-un tărâm magic

Când vine vorba de amenajarea camerei celui mic, lucrurile stau destul de simplu, la prima vedere. Stabilim stilul, cromatica încăperii şi adăugăm piese de mobilier care să satisfacă nevoile prichindelului. Ei bine, în realitate situaţia este ceva mai complicată, însă ne dăm seama de asta abia când trebuie să ne apucăm de treabă. La aceeaşi concluzie a ajuns şi Raluca, după venirea pe lume a fetiţei sale. Şi-a dat seama că, deşi pe piaţă există o gamă variată de produse destinate camerei copiilor, multe dintre ele nu sunt neapărat sigure. A fost primul moment în care s-a gândit că ar putea pune pe picioare o afacere de nişă. Ideea a fost pusă în practică la începutul anului, odată cu inaugurarea atelierului LURA.

Mobilier gândit să îi ajute pe cei mici să fie independenţi

Principiul de la care a pornit a fost acela de a-i ajuta pe copii să capete independenţă şi stimă de sine pentru că, spune Raluca, în felul acesta vor învăţa să aibă mai multă încredere în forţele proprii. ”Dorința mea a fost să creez un tip de mobilier, adaptat nevoilor celor mici. Am pornit de la metoda Montessori, care pune un mare accent pe autonomia copilului. Mobilierul este personalizat ca înălţime, astfel încât cel mic să poată să aibă acces la toate lucrurile sale: haine, jucării, cărţi ş.a.m.d.”, explică Raluca.

Majoritatea pieselor LURA sunt confecţionate din fag sau pin. Folosirea lemnului natural reprezintă un mare plus, nu numai din punct de vedere estetic, ci şi ca investiţie. Mobilierul este mult mai durabil în timp, iar dacă apar urme de deteriorare, el poate fi recondiţionat, fără prea mare efort. Există şi posibilitatea personalizării, în funcţie de preferinţele fiecărui client, dar şi de spaţiul disponibil.

Camera copilului, creativă şi funcţională

Cu siguranţă, însă, punctul forte al produselor LURA este designul. „Contrar aşteptărilor, camera copilului ar trebui să fie aerisită şi organizată”, crede Raluca. „Această încăpere este, de obicei, mai mică decât celelalte, însă aici trebuie să facem loc patului, dulapului sau câtorva rafturi pentru jucării. Bineînţeles, trebuie să rămână şi suficient loc de joacă. Sfatul meu este să nu încărcăm camera cu mobilier. Nici jucăriile nu ar trebui aglomerate toate în acelaşi loc. Oricum, există riscul ca cel mic să se plictisească de ele. Cel mai bine ar fi să expunem doar câteva şi să le înlocuim, periodic”, mai spune ea.

Patul sub formă de căsuţă, piesa de rezistenţă a atelierului LURA

Raluca a înţeles foarte bine nevoia înnăscută a copilului de a explora, tocmai de aceea piesele create în atelier sunt atât de ingenioase. Nu ştiu dacă vei găsi un prichindel care să nu fie cucerit de patul tip căsuţă sau de suportul de cărți, sub formă de norișor. „Partea bună la produsele noastre este că pot fi decorate, în funcţie de creativitatea fiecăruia. De exemplu, paturile pot fi împodobite cu instalaţii luminoase, cu ghirlande de hârtie sau material textil. Imaginaţia nu cunoaşte limite”, argumentează Raluca.

Deși este la început de drum, atelierul LURA are o gamă variată de produse destinate copiilor, de la paturi, la etajere, polițe sau mici obiecte de decor. Tare mult mi-au plăcut baldachinul din material textil, ideal pentru orice cameră de fetiță și cortul care transformă camera într-un tărâm magic.

Poți admira produsele LURA pe pagina de Facebook sau pe site-ul www.lura.ro. Sigur vei găsi ceva care să îți facă cu ochiul!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply