Locuri de vis unde poți petrece un sejur romantic

Nu o fi cea mai plăcută vreme în Marea Britanie, dar are niște peisaje care te fac să uiți de orice condiții meteo potrivnice. Nici  nu mai vorbesc de arhitectură, păstrată cu sfințenie, de sute de ani. Căsuțele acelea, cu acoperiș din stuf și pereți din var, cu grinzi expuse și pardoseală de lemn, se regăsesc la tot pasul în satele din Regatul Unit, dând senzația că timpul a împietrit în acest colț al continentului. Ca să îți exemplific de ce sunt îndrăgostită de arhitectura rurală de aici, o să îți prezint câteva case din diverse zone ale Marii Britanii, oferite spre închiriere celor care vor să petreacă un sejur romantic, departe de obiectivele turistice convenționale, într-un peisaj de vis.

Elysian, o bijuterie cu interior rustic-elegant

Mobilier cu patină, podele din piatră sau lemn vechi restaurat, grinzi bătrâne ce traversează tavanul și țesături de cea mai bună calitate – sunt doar câteva din elementele ce transformă această casă într-un cuibușor nemaipomenit de cald și primitor. Este exact genul de amenajare pe care l-aș vrea dacă aș sta la casă, și nu la apartament. Mobilierul pare adăugat, în timp, piesă cu piesă, după sufletul proprietarilor. Dacă observi, finisajele nu sunt perfecte, ci dimpotrivă. Cred că tocmai asta face interiorul mai frumos. Găsești dulapuri vechi, de care sigur ai și tu pe la țară, undeva, aruncate, mese din lemn, cu picioare sculptate, așa cum se făceau înainte, uși și tocărie din lemn. Singurul dezavantaj este, poate, dimensiunea camerelor și tavanele un pic cam joase, dar în rest amenajarea este impecabilă. Este, însă, suficient spațiu pentru doi adulți, căci aceasta este capacitatea de cazare. Casa se află în Cornwall, sud-vestul Marii Britanii.

Bucătăria nu e foarte mare, dar e caldă şi cochetă. Un plus este şi culoarea mobilierului, acel verde şters.

Este un pic cam multă piatră pentru gustul meu, dar e un finisaj care contribuie din plin la acest stil rustic – elegant care predomină peste tot, în casă.

Grădina casei este un adevărat colţ de Rai. Mă face să îmi fie şi  mai dor de primăvară, de soare, de verdeaţă, de pomi înfloriţi … 🙂 Ce să mai, fotografiile vorbesc de la sine.

Hambar abandonat, transformat în cuibușor romantic

Dacă ai da, întâmplător, peste hambarul din Malvern Hills, fără să știi despre ce e vorba, ai crede, probabil, că este o anexă abandonată. Căsuța, cu exterior de piatră și obloane azurii, este mai tot timpul anului acoperită de vegetație, fiind ferită de ochii curioșilor.

Hambarul are o vechime de nu mai puțin de 500 de ani, iar noii săi proprietari au ținut cu tot dinadinsul să îi mențină farmecul original. Pereții din piatră, podele de cărămidă și lemnul vechi, recondiționat, fac ca încăperile să pară încremenite în timp.

Mobilierul, în schimb, este deosebit de elegant, cam ce ai găsi, de exemplu, într-un boutique hotel din centrul Londrei.

Zona în care este așezată bătrâna căsuță este de o frumusețe naturală greu de descris în cuvinte.

În apropiere se află o livadă de meri, dar și un iaz, dacă vrei să te relaxezi, pescuind.

Unique Home Stays

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply