Lectie de viata! Un tanar din Iasi a construit sapte case, intr-un an, pentru familii nevoiase

Intr-o lume in care orice fapta buna este privita cu rezerve, un tanar din Iasi demonstreaza ca sentimentul de solidaritate inca exista si, daca vrei cu adevarat, poti schimba lucrurile din jurul tau. In urma cu aproape un an, Bogdan Tanasa a hotarat sa nu mai stea deoparte si sa faca ceva concret pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi ca el. In preajma Craciunului din 2014, a citit intr-un ziar local povestea unei familii cu sase copii care traia in conditii mizere. Cei mici fusesera abandonati de mama, iar tatal muncea cu ziua pentru a avea ce sa le puna pe masa. Cand a fost sa ii viziteze, si-a dat seama ca situatia este mult mai grava decat isi imaginase initial. Casa cu pereti crapati abia se mai tinea, iar in curte noroiul cleios ajungea pana la genunchi. Desi venise cu gandul sa le ofere celor mici cateva dulciuri si jucarii de sarbatori, Bogdan a plecat cu sentimentul ca trebuie sa faca mai mult pentru a ajuta aceasta familie sarmana. A inceput sa intrebe in stanga si in dreapta, sa caute oameni cu suflet mare, dispusi sa intinda o mana de ajutor, a vorbit cu prieteni, cu oameni de afaceri, cu firme mai mari sau mai mici, oriunde ar fi putut sa obtina cativa bani cu care sa poata repara casa.

A obtinut ajutor financiar prin intermediul retelelor de socializare

A lansat apelul si in mediul online si astfel a luat nastere proiectul “Casa Share”. Prin intermediul retelei de socializare Facebook, mii de oameni au aflat despre intentia lui Bogdan si s-au mobilizat exemplar pentru a schimba soarta familiei din Brosteni. Cu banii stransi, a reusit sa construiasca, de la zero, o casa in care cei mici puteau visa la o viata mai buna. Casa a fost ridicata in mai putin de o luna si jumatate, iar initiatorul proiectului a muncit, de dimineata pana seara, cot la cot cu echipa de voluntari. In locul bordieului darapanat a aparut o locuinta noua, dotata cu toate cele necesare unui trai decent: baie, apa curenta, boiler, masina de spalat.

17Altruismul lui Bogdan a impresionat o tara intreaga, povestea lui fiind subiectul unei emisiuni difuzate de un post national de televiziune. Expunerea mediatica l-a ajutat sa dezvolte proiectul, iar pagina de Facebook “Casa Share” a ajuns sa fie urmarita, in prezent, de peste 43.000 de oameni.

A saptea Casa Share este aproape gata

Acum, la aproape un an distanta de la inaugurarea primei case, Bogdan se pregateste sa finalizeze cea de-a saptea locuinta si spune ca desi a muncit  mult si s-a zbatut sa obtina sponsorizari, efortul a meritat. “Sunt putini cei care inteleg, cu adevarat, nevoia de a face bine, dar in aceste luni am descoperit ca inca mai exista oameni cu suflet mare, dispusi sa isi ajute semenii, fara interese ascunse, fara sa astepte ceva in schimb. Cred cu tarie ca schimbarea trebuie sa porneasca din fiecare. Prin solidaritate si compasiune putem schimba soarta celor incercati de greutatile vietii”, spune Bogdan.

2

Familia Rutu in casa noua

Generozitatea si devotamentul cu care s-a dedicat acestui proiect l-a transformat pe tanarul iesean intr-un erou al zilelor noastre. Un om simplu cu o inima uriasa, care a crezut ca poate schimba lumea prin bunatate! Si a reusit! Cu pasi marunti, cu ambitie si cu multa munca, Bogdan a adus zambetul si speranta in viata unor familii sarmane. “Cea mai mare bucurie a fost cand am inceput sa primesc telefoane din diverse orase ale tarii.  Oamenii imi spuneau ca au de gand sa lanseze proiecte asemanatoare. Cred foarte mult in puterea exemplului. Este un prim pas pentru a ne schimba, ca societate. De noi depinde ce vrem sa lasam in urma copiilor nostri”, mai spune Bogdan.

8

Casa Share 5 inainte de renovare

9

Casa Share 5 dupa renovare

Pentru cei care vor sa ajute, iata cateva date de contact si conturile in care se pot face donatii:

Tanasa Bogdan, Banca Raiffeisen, Iasi, Romania, cod postal 700049:

Cont IBAN in Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban in EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi !

PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com

Numar de telefon: 0040757451919

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply