Iti place stilul rustic? Atunci trebuie sa ii cunosti pe cei de la Pearson Design Group!

larry_pearson_architect

Arh. Larry Pearson, fondator Pearson Design Group

Intr-o epoca in care semnatura arhitectului este cea care primeaza in orice proiect rezidential, Larry Pearson demonstreaza ca implicarea clientului este la fel de importanta. Aceasta abordare a facut ca firma sa, Pearson Design Group (PDG), sa devina un lider absolut in America de Nord in ceea ce priveste arhitectura rustica. ”Procesul de creatie este unul educational, atat pentru arhitect, cat si pentru proprietar. Fiecare invata de la celalalt”, explica Larry. In cei peste 18 ani de experienta, echipa PDG s-a specializat in arhitectura rustica, reusind, in timp, sa isi defineasca un stil propriu. Cladirile lor sunt construite, in cea mai mare parte, din materiale naturale, iar arhitectura este puternic influentata de peisajul din jur. Un alt atu este colaborarea permanenta cu artizani locali, modelarea lemnului fiind ridicata la rang de arta in toate proiectele PDG.

Cabane de vis, ce se confunda cu cadrul natural

Larry isi conduce firma cu ochi de artist, marturisesc cei care au lucrat cu el. ”Este o calitate mostenita, cel mai probabil, de la mama mea”, explica arhitectul. De la tatal sau, inginer de profesie, a dobandit talentul de a proiecta, dar si imensa dragoste pentru natura. Si-a petrecut primii ani din viata in Europa, iar drumetiile facute cu familia in Alpii elvetieni l-au influentat mult din punct de vedere profesional.

kitchen

A urmat cursurile Universitatii din California, in Berkley si Santa Cruz si se declara indragostit de peisajul montan din SUA. In sezonul rece, Larry este nelipsit de pe partiile de schi din Muntii Stancosi, iar vara isi petrece timpul liber facand drumetii cu prietenii.

„Structura fiecarei case pe care o proiectez trebuie sa se piarda in peisaj, indiferent ca vorbim de stilul rustic sau de cel minimalist. Este un lucru la care tin foarte mult”, explica arhitectul. „Am fost intrebat deseori de unde imi gasesc inspiratia. E greu de dat un raspuns precis. Gasesc idei in tot ceea ce ma inconjoara, in arhitectura traditionala din Alpi sau in cea a cabanelor construite acum mai bine de o suta de ani in parcurile naturale din SUA. Imi place sa lucrez cu materiale recuperate, grinzi vechi din lemn, podele uzate, piatra cu textura bogata. Sunt elemente care dau autenticitate. Chiar daca vorbim despre constructii recente, multe dintre cabanele noastre par sa aiba o istorie de cateva decenii”.

Alpine_Freedom-5

Dancing Hearts Lodge, Montana

bedroom bathroom

Dancing Hearts Lodge, Montana

bedroom

Dancing Hearts Lodge, Montana

Colaborarea cu clientul s-a dovedit a fi cheia succesului

Daca la inceput, casele celor de la Pearson Design Group se regaseau doar in padurile intunecoase din Muntii Stancosi, in timp, arhitectii au avut de onorat proiecte si in regiuni precum California, New York, Connecticut sau Canada. Abilitatea extraordinara de a colabora cu clientii i-a ajutat sa devina printre cei mai importanti actori in domeniul arhitecturii rustice.

6

Upstate Lake Camp, New York

8

Upstate Lake Camp, New York

„O resedinta, fie ca vorbim de una permanenta sau de una de vacanta, reflecta personalitatea proprietarului”, argumenteaza Larry. Dincolo de aspectele practice: dimensiuni, confort, materiale de constructie folosite, intervine si viziunea proprie a clientului. In cei aproape 20 de ani de cand suntem pe piata, am avut tot felul de cerinte in ceea ce priveste stilul arhitectural: de la cel sud-african «Cape May», pana la miscarea Arts and Crafts. Au fost proiecte solicitante, ambitioase, insa ma bazez pe o echipa de profesionisti, asa ca pot sa spun ca sunt mandru de realizarile PDG”, marturiseste arhitectul.

Am vazut de nenumarate ori cabanele construite de Larry Pearson pe diverse site-uri de profil, insa nu le stiam povestea. Daca esti iubitor al stilului rustic, sigur o sa iti placa resedintele construite de PDG.

Pearson Design

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply