Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'coliseum_easy_horst_heating' not found or invalid function name in /home/r70108fabr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Interior vesel într-o casă de vacanță cu vedere la mare

În momentul în care a fost cumpărată, casa din Alicante arăta destul de rău, dar avea un potențial de necontestat. Ce-i drept, a și avut norocul să cadă în mâinile unor profesioniști care au știut exact cum să-i pună în evidență părțile bune și să remedieze unele probleme ce țineau de funcționalitate. Proprietara este Zdenka Lara, CEO la HUPHOTELS. Ea s-a ocupat de toată amenajarea interiorului, de la dispunerea camerelor, până la alegerea perdelelor și a cuverturilor de pat. Reconfigurarea exteriorului s-a dovedit a fi ceva mai dificilă și a fost nevoie de intervenția unei firme specializate pentru a optimiza fiecare metru pătrat disponibil. Proprietarii și-au dorit o curte în care să se poată relaxa. De asemenea, pe listă au trecut și piscina orientată spre mare. Perfect de înțeles, având în vedere locul privilegiat în care este așezată casa.

Interiorul nu este foarte spațios, tocmai de aceea Zdenka a preferat să elimine câțiva pereți despărțitori. Bucătăria și livingul au devenit un open space în care se adună toată familia, mai ales în sezonul rece, când nu poți petrece atâta timp afară. Fiecare colțișor este bine delimitat, dar zonele comunică între ele. A fost dorința proprietarilor să creeze un spațiu în care să poți socializa fără nici un fel de impediment.

Nu există foarte mult mobilier. Vorbim însă de o casă de vacanță, în care, teoretic, nu ar trebui să ai atât de multe lucruri de depozitat. Totul a fost făcut pe comandă, după schițele Zdenkăi. Există câteva elemente care asigură continuitate și coerență amenajării. În primul rând, cromatica: peste tot în casă, predomină albul și tonurile de ivoire. Iarăși, microcimentul folosit la nivelul pardoselii și al corpurilor de mobilier din bucătărie, baie și dorimtorul matrimonial.

Este detaliul care dă casei un aer mediteranean irezistil. Ar fi totuși greu să încadrezi amenajarea într-un stil anume pentru că adună influențe de pe întreg mapamondul. Nimic nu e însă ales la întâmplare. Fiecare obiect are o însemnătate aparte pentru proprietari.

Materialele naturale, răchita, bambusul sau trestia sunt prezente în întreaga casă, sub diferite forme. Iarăși, dantelăriile reprezintă un laitmotiv al interiorului. De exemplu, cuverturile croșetate în tinerețe de soacra proprietarei, servesc acum pentru a masca dressingul din dorimtorul matrimonial. Culorile sunt folosite cu moderație, cât să dea un pic de dinamism încăperilor zugrăvite, în marea lor majoritate, în alb strălucitor.

Cea mai frumoasă parte a casei din Alicante e legătura sa cu exteriorul. Fiecare încăpere are acces pe terasă și priveliște la mare. Curtea, deși nu foarte spațioasă, are zone delimitate excelent.

Piscina este însorită mai tot timpul zilei, astfel că proprietarii nu mai simt nevoia să coboare neapărat pe plajă. Un zid de ciment ține la depărtare privirile curioșilor. Zdenka și-a dorit și o porțiune de gard realizată din tulpini de trestie care are, de fapt, același rol: asigurarea intimității. Casa este așezată la înălțime, așa că priveliștea spre mare nu a suferit nici un fel de compromis.

În jurul piscinei, proprietarii au creionat diverse colțuri de relaxare pentru că adoră să aibă prieteni în vizită. Zona de dining de pe terasă arată impecabil prin prisma mobilierului ales. Masa din lemn masiv, cu aspect nefinisat este mai mult decât suficientă pentru șase persoane. Oricum, și abajururile supradimensionate ajută la obținerea unui look sofisticat de vacanță. Terasa este protejată de o pergolă acoperită cu trestie. E de înțeles de ce acest loc este preferatul întregii familii.

   Micasa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mia Coman 16 July 2019 at 9:42

    Alina draga,
    E magnifica locuinta si imprejurimile!!! Nici nu stiu cine a avut mai mare noroc… casa sau proprietara.
    Ador stilul lor decorativ: prietenos, natural, confortabil, luminos, in legatura cu soarele si apa, intotdeauna… Utilizeaza si decoreaza fiecare metru dar fara a parea incarcat, stiu sa se foloseasca de culoare, lumina, inaltimea mobilierului, etc. Cei drept, ii ajuta si… clima.
    Am fost si am vazut ce inseamna pentru ei gatitul… o joaca, asa ca isi permit… open space. Am facut si noi (pentru lumina si incalzire) un modest spatiu deschis in micuta casa parinteasca dar pentru mine este un chin. Gatim cel putin odata pe saptamana, mancaruri de-ale noastre, iti imaginezi… o gramada de oale si cratite.
    Este minunat sa-ti poti permite o viata de calitate. E o dorinta care va ramane … VIS, pentru majoritatea dintre noi. Dar avem FERICIREA de a ne inspira, pe ici pe colo si asta e o mare BUCURIE pentru noi.
    Te imbratisez cu drag, Mia

    • Reply Alina (Fabrika de Case) 16 July 2019 at 13:12

      Mie îmi place ideea de bucătărie deschisă, așa, în teorie. Să fie toată lumea în același loc, să poți să comunici cu ceilalți, chiar și în momentele în care trebuie să stai pe lângă aragaz. Într-adevăr, nu-mi dau seama cum e în realitate, cu toată dezordinea care se face atunci când gătești. La partea de mirosuri, nu știu ce să zic. Mâncarea românească e bună, așa că trecem mirosurile la categoria arome și-am rezolvat-o! 🙂 Multe salutări, Mia. Te mai aștept pe blog.

    Leave a Reply

    Share