Influente provensale intr-o casa din Catalonia

Implantata in solul catalan, aproape de Costa Brava, dar cu inima apartinand parca Proventei franceze. Este descrierea perfecta a acestei case din regiunea Emporda, Catalonia. Aici, o familie de germani a ales sa ridice casa de vacanta la care a visat dintotdeauna. Au cumparat terenul intr-un sat din provincie si au apelat la un arhitect, dar si la un designer de interior. Din fericire, colaborarea dintre specialistul in amenajari si firma de arhitectura a fost una excelenta, iar rezultatul final este unul de-a dreptul spectaculos: o cladire in stil provensal, cu accente rustice, care si-a pastrat un aer foarte chic. Proprietarii au venit, la randul lor, cu idei, in speranta ca amenajarea ii va reprezenta pe deplin.

Casa este in forma de „L”, cu pridvor si gradina si, chiar daca a fost ridicata de la zero, impune o nota puternica de autenticitate. Pentru a obtine acest rezultat s-au folosit materiale vechi de constructie, ce-i drept imbinate cu tehnici moderne.

4810471_original 4810650_originalflori„Aspectul acesta traditional provesal face toti banii. Proprietarii au vrut sa se amestece materiale vechi cu tehnici moderne de constructie, care combina confortul si traditia. Folosim grinzi de lemn si gresie pe care am recuperat-o cu grija din pardoseli mai vechi”, explica designerul de interior, Roger Bellera. In plus, pridvorul a fost acoperit cu rachita, grinzile fiind confectionate, in acest caz, din fier forjat.

x

porchIn interior, livingul include o zona de relaxare spatioasa, un birou si un semineu din piatra. Pentru aceasta zona a casei, proprietarii au preferat mobilierul de epoca in detrimentul celui modern.

4810192_original lemons0In schimb, pentru bucatarie, mobila a fost comandata la un dulgher local si asigura intreaga functionalitate necesara.

kitcheniiitableZona de lucru este in forma de „U”, are blat de marmura si este deschisa catre masa de lemn rotunda in jurul careia se strang toti ai casei. „Ne place sa primim aici prietenii si sa organizam mese. Iar bucataria acesta este perfecta, pentru ca are legatura directa si cu gradina si cu masa de pe veranda”, povesteste proprietariul.

table 2

Dormitorul este unul de-a dreptul spectaculos. Usile mari frantuzesti dezvaluie o priveliste ce iti taie rasuflarea. Dorind sa profite la maximum de acest atu, proprietarii au venit cu ideea de a integra baia in dormitorul matrimonial, asezand cada chiar in dreptul ferestrelor. „In felul acesta, te poti relaxa in cada, admirand soarele ce coboara lenes in spatele dealurilor. Ce mod mai frumos de a te deconecta la sfarsitul zilei?”, zambeste Roger.

4812550_originalCele doua zone, cea de odihna si acest spa improvizat sunt despartite printr-un raft antichizat in care sunt depozitate prosoapele si uleiurile esentiale.

4812543_original

4812073_originaldetails4811850_original

 El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply