Câteva sfaturi pentru amenajarea balconului

In majoritatea apartamentelor, in special in blocurile construite in perioada comunista, balconul este folosit ca loc de depozitare, zona pentru uscarea rufelor sau ca o extensie a bucatariei. Multi au mutat chiuveta si aragazul pe balcon, obtinand astfel o camera in plus. Ei bine, acest spatiu poate fi folosit si in alt mod, in functie de preferintele si nevoile fiecarei familii. Poti amenaja aici un coltisor verde, in care sa aduni toate plantele tale preferate sau sa creezi o zona de relaxare, in care sa iti savurezi cafeaua, la inceputul zilei. Am ales cateva imagini care sa te inspire in cazul in care ai de gand sa iti redecorezi balconul.

Alege cu atentie podeaua!

Indiferent cat de mare sau de mica este terasa, alegerea podelei reprezinta un pas decisiv in rezultatul final al amenajarii. Daca vorbim de un balcon deschis, este obligatoriu sa alegem un parchet rezistent la umezeala. Din fericire, exista o multime de variante disponibile pe piata, usor de montat si de intretinut. Preferatele mele sunt pardoselile pentru exterior de la IKEA.

Fabrika de Case - Amenajarea balconuluiFabrika de Case - Amenajarea balconuluiFabrika de Case - Alegerea podelei pentru balconDaca vrei o podea cu personalitate, poti opta pentru placile decorative din ciment! Alege mobilier din ratan sau din fier forjat, vopsit in aceleasi nuante vibrante si vei obtine un coltisor relaxant si plin de energie.

Fabrika de Case - Podea acoperita cu placi decorativeIn cazul in care nu vrei sa investesti intr-o podea noua, acopera cimentul cu un covor mic cu imprimeuri sau cu un pres tesut manual.

Fabrika de Case - Covor colorat pe balcon

Fabrika de Case - Covor IkeaFabrika de Case - Covor care imita placile ceramiceTransforma balconul intr-o oaza de verdeata!

Terasa este locul ideal pentru a improviza o gradina in miniatura, asa ca da o raita pana la florarie si cauta cateva plante si arbusti decorativi. Pe langa faptul ca infrumuseteaza spatiul, florile de apartament au puterea de a curata pana la 80% din toxinele din aer.

Fabrika de Case - Gradina din balconFabrika de Case - Oaza de verdeata pe terasaFabrika de Case - Plante si arbusti decorativiMobilier personalizat

De obicei, balconul este un spatiu destul de complicat, asa ca va fi dificil sa gasesti in magazin mobilierul care sa se incadreze exact pe dimensiunile locuintei tale. Cea mai buna varianta, in acest caz, este sa apelezi la o firma care lucreaza pe comanda sau, de ce nu, poti confectiona chiar tu cateva piese personalizate. O solutie accesibila este mobilierul din paleti de lemn, iar aici ideile sunt inepuizabile: de la banchete, masute, dulapuri pana la rafturi pentru ghivecele de flori.

Fabrika de Case - Mobilier din paleti

O alta idee ingenioasa ar fi cutiile din lemn, agatate pe perete pe post de rafturi! Sunt practice si elegante.

Fabrika de Case - Cutii de lemn pe post de rafturiBalconul, locul ideal pentru biroul de acasa

Daca ti se pare ca biroul ocupa prea mult spatiu in dormitor, muta-l pe terasa! Tine insa cont de faptul ca ai nevoie de surse de electricitate pentru lampa si calculator, asa ca apeleaza la un specialist pentru a te ajuta cu prizele.

Fabrika de Case - BirouFabrika de Case - Spatiu de lucru pe terasahouzz, Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply