Cum poți folosi valizele vechi în amenajarea interiorului

Ce poți face cu o valiză veche, care stă prăfuită pe sub pat? O mulțime de lucruri, doar să ai imaginație și un pic de îndemânare să o transformi într-o piesă de mobilier sau într-un element de decor, menit să îți încânte privirea. Uită-te prin casă dacă ai un astfel de obiect, iar dacă nu, fugi până la târgul de vechituri și vezi ce găsești! Internetul e plin de sugestii când vine vorba de proiecte care să includă valiza vintage. Am adunat pentru tine câteva exemple din care să te inspiri în cazul în care vrei să faci mici schimbări prin casă, cu buget redus.

Ține valizele la vedere, adunate una peste alta!

Un hol mai generos sau un colț din living pot fi locul perfect pentru a-ți etala colecția de geamantane retro. Cu cât mai multe și mai diferite, cu atât mai bine. Așază valizele una peste alta, folosind-o pe cea mai mare drept bază. Bineînțeles, poți depozita în interior mărunțișuri care te încurcă sau lucruri de care ai nevoie rar.

Rezultate simpatice se pot obține și cu mai puține valize vechi. Expune-le în fața șemineului, pe un scăunel de lemn sau sprijinite, lângă perete. Te asigur că nu vor trece neobservate.

Transformă-le în piese de mobilier!

Ingenioasă este și ideea de a folosi valizele vechi pe post de piese de mobilier, iar aici variantele sunt infinite. În dormitor, de exemplu, două, trei geamantane retro suprapuse pot înlocui tradiționala noptieră, dând un aer romantic încăperii. Poți sprijini deasupra lor cartea preferată, veioza sau câteva lumânări preferate. E o variantă care-mi place mult, dar pe de altă parte, nu mi se pare foarte funcțională. Mă gândesc la toate produsele de machiaj pe care le am în noptieră. Ar fi tare complicat să mai am acces la lucrurile din interior. Dar…dacă aș avea suficient spațiu de depozitare în apartament, nu aș sta pe gânduri.

Dacă ai o singură valiză pe care vrei să o folosești ca noptieră, întoarce-o pe verticală pentru a ajunge cam la aceeași înălțime cu cea a patului. O altă variantă ar fi să îi adaugi picioare, fie de lemn, fie metalice. În cazul ăsta, ai nevoie de puțină îndemânare sau de un specialist care să te ajute.

La fel de bine, valizele vechi pot deveni, la nevoie, măsuțe de cafea, în living sau pe terasă. În funcție de înălțimea pe care ți-o dorești, poți suprapune mai multe geamantane retro sau poți adăuga picioare, ca și în cazul noptierelor. Alegerea ține de preferințe, de funcționalitate, dar și de stilul amenajării.

Folosește valizele pentru depozitare!

O valiză de mici dimensiuni este perfectă și pentru a depozita cărți, cd-uri, lumânări ș.a.m.d. Combină diverse elemente pentru a realiza decorul perfect! Chiar și un ghiveci cu flori poate fi expus într-un astfel de suport improvizat.

De asemenea, gențile mici retro pot deveni obiecte decorative de toată frumusețea, dacă sunt bine puse în valoare.

Sper să îți servească imaginile drept sursă de inspirație la următoarea renovare. Am găsit valize vechi pe OLX și pe Okazii.ro , dar și pe etsy sau ebay. Le găsești însă și în târgurile de vechituri sau în magazine second hand.

 

Foto: Pinterest

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply