Idei creative! Cum poți transforma o mașină veche de cusut

Înainte de ’90, mașina de cusut era o investiție obligatorie în orice locuință pentru că, nu-i așa, niciodată nu e prea târziu îți descoperi pasiunea pentru croitorie. Și mama avea o mașină de cusut Ileana care servea drept suport pentru televizor în lungile perioade în care nu era folosită. Mai nou, și-a găsit loc în casa de la țară. Sunt sigură că și tu ai pe acasă o mașină de cusut, abandonată, pe undeva. Poate ești tentat să o arunci, gândindu-te că ocupă spațiul degeaba, dar vreau să îți arăt câteva idei care o să te facă să te răzgândești. Cu puțină creativitate, bătrâna mașină de cusut poate fi transformată complet nu doar într-o piesă decorativă de efect, ci chiar într-un obiect cât se poate de practic. Hai să vezi câteva exemple!

Suport pentru chiuveta din baie

Una dintre cele mai răspândite idei este folosirea mașinii de cusut pe post de suport pentru lavoar. Nu ai nevoie decât de scheletul metalic și, eventual, de masca de lemn pe care să așezi chiuveta. Este genul de proiect care nu va trece neobservat. Deși pare greu de crezut, un astfel de obiect se integrează perfect în orice stil de amenajare. Arată la fel de bine într-o baie cu accente industriale, cât și într-una romantică, în stil shabby chic.

Un birou cu personalitate

La fel de bine poți transforma vechea mașină de cusut într-un birou cât se poate de original. Nu ar fi o idee rea să păstrezi partea din lemn, pentru un aspect inedit, dar, bineînțeles, dacă vrei ceva mai practic, sfatul meu ar fi să înlocuiești carcasa cu un blat din scândură. Pentru un aspect învechit, aplică un strat de baiţ special, care să scoată în evidenţă fibra lemnului. Personal, aş renunţa la pedală, ca să fac loc scaunului de birou, dar, bineînţeles, ţine de gusturile fiecăruia în parte.Bază pentru orice tip de masă

Da, partea metalică sau picioarele maşinii de cusut pot fi refolosite, cu succes, ca bază pentru o masă de toată frumuseţea. Dacă nu te încumeţi să îţi pui ideile în aplicare de unul singur, cere sfatul unui tâmplar priceput. Personalizează blatul în funcţie de preferinţe, dar ai grijă ca masa pe care o confecţionezi să fie şi practică, nu doar aspectuoasă. Poţi opta pentru orice tip de blat, atât ca material, cât şi ca formă, ţinând cont de spaţiul în care ai de gând să îţi expui “proiectul”. Pentru o masă mare de dining, este recomandat să foloseşti structura metalică de la două maşini de cusut pentru a evita surprize neplăcute.

Partea superioară a mesei poate fi confecţionată din pal, marmură, sticlă sau din lemn vechi, recondiţionat. Depinde foarte mult de stilul pe care ţi-l doreşti. În ceea ce priveşte finisajul picioarelor din fier, poţi opta pentru orice tip de grund sau vopsea. Pentru o masă în stil industrial, mergi la sigur cu vopseaua neagră, în timp ce albul dă foarte bine într-un decor shabby chic.

Dacă ai suficient spaţiu în hol, ia în calcul varianta unei mese tip consolă, confecţionată, în acelaşi mod, pe suportul unei maşini vechi de cusut. Va atrage toate privirile, garantat. Aşază câteva cărţi, o vază cu flori, fotografii de familie sau lumânări parfumate, pentru un styling de revistă.

Suport pentru ghivecele de flori

O măsuţă asemănătoare poate fi folosită şi pe post de suport pentru ghivecele de flori. Găseşte-i loc în grădină sau pe balcon, dacă stai la bloc. Blatul poate fi înlocuit cu o tavă sau cu o lădiţă din lemn.

Alte idei simpatice

Cred că ţi-ai dat deja seama că există infinite variante de a readuce la viaţă vechea maşină de cusut. Mai dificil este să te hotărăşti ce funcţionalitate îi dai. Indiferent pentru ce optezi, ştii sigur că te vei alege cu un obiect original, care să reprezinte întru totul!

Te las în compania altor fotografii care să îţi servească drept sursă de inspiraţie în cazul în care decizi să te apuci de treabă! 🙂

Pinterest, Houzz

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply