Hoteluri de lux pentru o vacanță de neuitat în Grecia

Scăldată din plin de soarele mediteranean, Grecia a impresionat dintotodeauna cu ruinele sale antice şi căsuţele vopsite într-un alb strălucitor. Cunoscută pentru locurile încărcate de istorie, plajele aurii şi apa turcoaz, Elada rămâne una din destinaţiile de top din Europa, indiferent că este vorba de partea continentală sau de insulele împrăşiate ca nişte mărgele în mările din jur. Şi, cum suntem în plin sezon estival, am ales să-ţi prezint trei hoteluri pentru o vacanţă de vis pe tărâm elen.

Boutique-hotelul San Giorgio – Mykonos

Pe insula Mykonos, scăldată de valurile Mării Egee, boutique-hotelul San Giorgio propune un concept cu totul şi cu totul nou, aşa încât cei care-i trec pragul să se simtă ca în casa unui prieten.

Fabrika de Case - Hoteluri de lux in GreciaFabrika de Case - San Giorgio Hotel, MykonosCu o notă boho chic, San Giorgio oferă o experienţă unică, combinaţia perfectă între priveliştile de vis şi răcoarea brizei marine. Pitorescul caselor albe, strălucitoarele ape albastre şi micuţele alei umbroase sunt imaginea paradisului grecesc. Interioarele minimaliste, vopsite în alb, cu accente tradiţionale puse în valoare elegant şi foarte subtil, se încadrează perfect în peisaj.

Fabrika de Case - San Giorgio Hotel, Mykonos Fabrika de Case - San Giorgio Hotel, MykonosSpaţiile sunt aerisite şi luminoase, iar ca mobilier s-a optat pentru stilul rustic.

Fabrika de Case - Hoteluri de lux in GreciaDe altfel, fiecare încăpere este personalizată cu obiecte de artă locale, cu perne colorate şi covoare tradiţionale greceşti.

Fabrika de Case - San Giorgio Hotel, Mykonos Dacă ar fi însă să aleg, apartamentul meu preferat de la San Giorgio este Casa Famosa. În cei 55 de metri pătraţi ai săi, ansamblul dispune de un dormitor şi un living generos care împletesc într-un mod foarte reuşit eleganţa simplă a arhitecturii din Mykonos cu tot confortul necesar zilelor noastre.

Fabrika de Case - San Giorgio Hotel, Mykonos Cireaşa de pe tort este însă terasa de 30 de metri pătraţi, ce oferă un adevărat răsfăţ vizual, privind din hamac către apele azurii ale Egeei. Balconul inundat de soare, este atât de mare încât să poţi lenevi pe partea umbrită, poţi să iei masa sau să faci plajă. Iar panorama către mare, cu siguranţă, te va lăsa fără cuvinte.

Fabrika de Case - San Giorgio Hotel, Mykonos

Hotelul Perivolas – Santorini

Niciun alt hotel din Santorini nu a stârnit atât de mult curiozitatea fotografilor aşa cum o face Perivolas. Într-un decor magnific, cocoţat pe o stâncă, deasupra Mării Egee, acest resort întruchipează simplitatea, eleganţa şi liniştea.

Fabrika de Case - Hotel Perivolas, Santorini

Fabrika de Case - Perivolas Hotel, Santorini Fabrika de Case - Perivolas Hotel, SantoriniResortul pune la dispoziţie 20 de apartamente ce au fost amenajate în peşteri vechi de 300 de ani, recent renovate cu dragoste, în stilul tradițional santorinian. Pereţii sunt albi cu detalii în nuanţe de fuchsia, mov ori albastru marin.

Fabrika de Case - Perivolas Hotel, Santorini

Fabrika de Case - Perivolas Hotel, Santorini

Fabrika de Case - Perivolas Hotel, Santorini

Fabrika de Case - Perivolas Hotel, SantoriniCamerele sunt spaţioase, iar liniile curbe ale zidurilor dau o notă senzuală acestor încăperi. Nici nu mai contează că hotelul nu dispune de televizoare. Acestea pot fi înlocuite cu momentele de relaxare petrecute înotând în piscina-infinitului, degustând din mesele delicioase cu peşte mediteranean şi fructe de mare, dar şi din vinurile greceşti.

Fabrika de Case - Hotel Perivolas, Santorini

Fabrika de Case - Perivola Hotel, SantoriniBoutique-hotelul Mystique- Santorini

Într-un loc atât de frumos ca Santorini este nevoie de maximă pricepere pentru a pune în valoare splendoarea împrejurimilor, îmbinând perfect arhitectura tradițională cu designul modern. Iar, boutique-hotelul Mystique reușește acest lucru pentru că armonia între vechi și nou se face imediat simțită.

Fabrika de Case - Mystique Restort, Santorini

Fabrika de Case - Mystique Resort, SantoriniFabrika de Case - Mystique Resort, SantoriniPentru a da cât mai multă originalitate s-a folosit calcar, lemn spălat de apele mării și sticlă sculptată manual chiar în Santorini. Culorile predominante sunt alb, bej și albastru pal, dar ceea ce atrage atenția este forma organică a interioarelor și clădirilor, sculptate în rocile antice ale insulei.

Fabrika de Case - Hoteluri de lux in Grecia, Mystique

Fabrika de Case - Mystique Resort, Santoini

Fabrika de Case - Mystique Resort, SantoriniIntime și confortabile, camerele au fost mobilate foarte ingenios folosind lămpi confecționate din bucăți de lemn, mese de cafea ce imită piatra brută și perne brodate tradițional cu motive florale. Totul pentru a crea un decor foarte personal. Toate apartamentele se deschid cu terase spre mare oferind o panoramă captivantă către Egee.

Fabrika de Case - Mystique Resort, SantoriniFabrika de Case - Mystique Resort, Santorini

travelplusstyle.com, thestylejunkies.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply