Hambare transformate in case de lux

In mod normal, cand vorbesti despre hambare, te gandesti strict la depozitarea furajelor si cerealelor. Cum ar fi insa daca ai transforma acest spatiu deschis in locuinta ta permanenta? Ei bine, o firma de arhitectura din SUA a transpus aceasta idee in realitate, iar rezultatul este spectaculos. De aproape doua decenii, Kevin Durkin de la Heritage Barns transforma granarele aflate in paragina in case uimitoare, integrate perfect in peisajul rural. Povestea companiei a inceput undeva in muntii Catskill, in sud estul statului New York. ”In apropierea casei in care m-am nascut, exista un vechi hambar, abandonat”, isi aminteste Kevin.”In serile de vara, stateam cu orele acolo, analizand structura solida din stejar, fundatia de piatra si literele ciudate scrijelite in stalpii din lemn, cel mai probabil, de catre copiii proprietarilor. Pierdeam notiunea timpului admirand crestele muntilor Overlook. Nu de putine ori s-a intamplat sa adorm in fanul depozitat in batrana magazie. Impovizasem acolo un pat, gandit ca loc al rasfatului suprem”, zambeste arhitectul.

1

Hambar transformat in casa in Montana

joined

Casa este amenajata in stil rustic

1

Arhitectii au folosit materiale recuperate din vechiul granar

A refacut 300 de hambare, in aproape 20 de ani

A purtat intotdeauna in suflet amintirea vechiului hambar. Inca din copilarie, si-a imaginat cum ar fi sa transforme acel spatiu destinat depozitarii cerealelor intr-o casa. Acest vis nu a disparut odata cu trecerea anilor. Ba dimpotriva! ”In urma cu saisprezece ani, mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa cumpar o astfel de magazie, cu intentia de a o transforma in locuinta. Rezultatul a fost mult peste asteptari. In scurt timp, am inceput sa primesc cereri de la prieteni si cunoscuti pentru proiecte asemanatoare”, povesteste Kevin. De atunci, firma sa, Heritage Barns a refacut peste 300 de hambare in intreaga lume. Unele dintre ele au fost transformate in resedinte permanente sau case de vacanta, altele in restaurante sau localuri pentru evenimente. ”Nu m-am asteptat niciodata ca lucrurile sa evolueze astfel”, recunoaste Kevin. ”Am descoperit insa ca nu sunt singura persoana care apreciaza arhitectura mediului rural. Aceste hambare, unele dintre ele vechi de peste o suta de ani, sunt parte a trecutului nostru. Fiecare astfel de constructie este o marturie a unei epoci in care munca si indemanarea erau considerate virtuti esentiale. Nu exista doua hambare la fel. Faptul ca tot mai multi oameni aleg sa salveze aceste anexe din lemn si sa le transforme in locuinte ma bucura enorm. Este un mod de a salva o bucatica din istoria noastra”, spune arhitectul.

1

Hambar in Greenwich

1

Anexa transformata in casa de oaspeti dateaza din jurul anului 1870

1

Hambar in Greenwich

Renovari cu materiale recuperate

Kevin sustine ca hambarele se preteaza extraordinar pentru locuinte permanente. Anexele din lemn sunt inalte si spatioase, iar interiorul poate fi modelat in functie de nevoile proprietarului. De cele mai multe ori, are de-a face cu hambare vechi, degradate de trecerea anilor, insa de fiecare data incearca sa pastreze cat mai mult din elementele originale.

1

Hambar transformat in casa in Texas

”Este, nevoie, bineinteles, sa adaugam nota de confort. Clientul este cel care traseaza linia proiectului, iar noi venim cu solutiile practice”, explica arhitectul. Interiorul este amenajat in functie de preferintele prorietarului. Poate porni de la un stil rustic, autentic pana la influente minimaliste, cu linii moderne. Hai sa mai vedem impreuna alte proiecte semnate de Heritage Barns!

1

Greenville, Carolina de Sud

2

Greenville, Carolina de Sud

1

Greenville, Carolina de Sud

1

Newtown, Connecticut

1

Heritage Barns

Pool-House-Party-Barn-3-950x402

Heritage Barns

Heritage Barns

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mihaela 20 October 2015 at 10:52

    Ingenios!sunt chiar frumoase!

  • Leave a Reply