Grădini ”la înălțime” în cele mai frumoase orașe ale lumii

Cum ar fi să-ți îngrijești florile într-o grădină cultivată pe acoperișul blocului? Sau să savurezi cafeaua, tolănit într-un fotoliu, admirând zgârie-nori îmbrăcați în sticlă? Ei, ai prilejul să faci asta, măcar virtual. Iată mai jos o selecție de grădini de vis, situate în câteva dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Sunt locuri ”la înălțime”, pentru că vorbim de grădini amenajate pe acoperișurile blocurilor sau pe terase cu priveliști amețitoare. Adevărul e că nu oricine are norocul să se bucure de o oază de verdeață în mijlocul junglei urbane, mai ales la cum sunt prețurile acum pe piața imobiliară. Dar, să nu mai lungim vorba și să ne clătim puțin ochii cu câteva dintre cele mai reușite proiecte pe care le-am găsit în online. Fă-te comod pentru că am câteva fotografii ce te vor ține lipit în fața monitorului.

Terasă de 70 de mp în Brooklyn, NY

Nu există nici un fel de dubiu. Terasa este punctul forte al acestui apartament cu două camere din Brooklyn, SUA. Proprietara activează în domeniul amenajărilor de interior, iar asta se cam vede, de ce să nu recunoaștem. Locuința nu-mi place neapărat (vezi toate fotografiile aici), dar terasa e o minunăție. Are aproape 70 de mp, cam cât e tot apartamentul meu. Pare o curte în toată regula: are zonă de dining, grătar și vegetație. Plus loc suficient să încingi o horă. 🙂 La capitolul priveliște, nu prea am ce să adaug. Las imaginile să spună tot ce e de spus.

Foto: brownstoner.com

Plante pe acoperiș în capitala Franței

Paris este orașul în care toate lucrurile par realizabile. Chiar și ideea năstrușnică de a planta fructe și legume pe acoperișul blocului. Grădina de 60 de mp a fost amenajată de peisagistul Camille Muller . Dacă îți vine să crezi, aici sunt cultivate cu succes roșii, zmeură sau plante medicinale. Există chiar și câțiva pomi fructiferi pe terasa de deasupra Parisului. Inclusiv un iaz, înconjurat de vegetație luxuriantă. Și dacă nu era suficient, adaug în lista de avantaje priveliștea către turnul Eiffel.

Foto: Gardenista

Grădină englezească în inima Parisului

O altă terasă impresionantă în Paris este cea amenajată de Xavier de Chirac. Apartamentul este situat în Montmartre și a trecut printr-un proces amplu de renovare. Înainte de ajunge pe mâinile arhitectului peisagist, balconul arăta de-a dreptul dezolant. Proprietarii au simțit însă potențialul locului și au apelat la un specialist pentru a-l pune cât mai bine în valoare. Primul pas a fost înlocuirea cimentului cu o pardoseală din lemn. Balustradele metalice au fost mascate cu plante. Ghivecele au fost realizate pe comandă, din zinc. Inspirația vine din Marea Britanie, acolo unde grădinile păstrează un aspect mult mai natural.

Priveliște spre Lacul Como

Sincer, când ai în față peisajul ăsta, amenajarea terasei nu prea mai contează. Apartamentul este situat la câțiva pași de Catedrala Como Duomo (Como, Lombardia) și la 100 de metri de Broletto. Panorama este una de vis. Partea bună e că apartamentul se poate închiria prin booking.com. Prețurile variază însă destul de mult în funcție de sezon.

Oază de verdeață pe terasa unui apartament din Toulouse

Balconul ăsta demonstrează că și spațiile mici pot deveni colțuri de odihnă, atât de necesare în orașele agitate în care trăim. Amenajarea este una minimală. Accentul cade în primul rând pe confort. Spațiul e însă proaspăt și relexant prin prezența plantelor naturale. Vezi aici cum arată restul apartamentului.

Sper să găsești inspirație în fotografiile alese. Sau măcar să-ți facă ziua mai frumoasă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply